9 ting du kan bruge LinkedIns nye videofunktion til

Blogindlæg med 9 idéer til hvad du kan bruge LinkedIns nye videofunktion tilFacebook, Instagram og Snapchat har haft det længe: Muligheden for at optage og uploade video til din personlige profil her og nu. Det har du ikke kunnet gøre på din LinkedIn profil lige indtil nu. LinkedIn er nemlig begyndt at udrulle en ny videofunktion via deres mobilapp.

I modsætning til Facebook, hvor video fungerer fantastisk, har video på LinkedIn indtil nu været en halvsløj oplevelse. Du har som sådan sagtens kunnet få vist videoer på LinkedIn rent teknisk set, men kun hvis videoerne er tilgængelige på YouTube eller Vimeo.

Så hvis du selv optog en video, skulle du først bruge kræfter på at optage selve videoen på din smartphone, dernæst uploade den særskilt til YouTube med tilhørende indstillinger, for så til sidst at kunne dele videoen på LinkedIn. Det er hverken intuitivt eller effektivt. Men det er heldigvis en saga blot med LinkedIns nye videofunktion.
 

Sådan får du video på LinkedIn

Det er nu gjort utroligt nemt at få video på LinkedIn, og du har mulighed for både at optage en video her og nu eller uploade en tidligere optaget video. Det eneste at du skal gøre for at få gang i video på LinkedIn, er ved at klikke på kameraikonet i toppen af LinkedIn mobilapp’en. Du kan se hvordan du gør i grafikken nedenfor.

Blogindlæg om 9 ting du kan bruge LinkedIns nye videofunktion til
 
Så snart du har klikket på kameraikonet kan du vælge om du vil uploade et foto, tage en video eller uploade en allerede optaget video. Husk at tilføje en god tekst til opslaget inden du publicerer det. Når du laver teksten, så tænk i hvilken målgruppe vil du tale til og hvad ønsker du at de skal gøre.

I første omgang er det kun iOS brugere, der kan optage video direkte og uploade som en statusopdatering, men mon ikke at Android udgaven snart følger trop.
 

Hvad skal du bruge video til på LinkedIn?

Nu er videofunktionen så langt om længe kommet vil LinkedIn, hvilket helt automatisk afstedkommer spørgsmålet: Hvad skal du så bruge video til på LinkedIn? Er det muligt for dig som individ at få noget værdifuldt ud af denne nye funktion på LinkedIns mobilapp?

Jeg ser LinkedIns nye videofunktion som et overflødighedshorn af muligheder, der i den grad understøtter hele social selling metoden, altså en måde til at skabe og dyrke relationer som en del af salgsprocessen. Samtidigt er det en uhyre stærk måde at arbejde med personlig branding på.

Video er ganske enkelt meget stærkere til at kommunikere med end et blogindlæg eller billede. Bevares, blogindlæg er fortsat en uhyre effektiv form for content, specielt i forhold til at tænkte Google-søgninger og SEO ind i det. Billeder er også en rigtig god måde at skabe stopeffekt i en statusopdatering og til at underbygge skriftlige budskaber.

Video kan så meget mere. Du kan i løbet af en video på bare 60 sekunder nå at kommunikere mere, end du kan i et blogindlæg på 10 sider. Samtidigt er videoformatet meget nemt at “konsumere” for din målgruppe. De kan “bare” kigge med og lytte til dine budskaber. Samtidigt er video et meget spændende og engagerende contentformat.

Så det er bare med at komme i gang med at lave video på LinkedIn :-)

Vi har for øvrigt tidligere lavet et blogindlæg med 10 gode grunde til at videoer er mere effektive, og det blogindlæg finder du lige her. Vi har også lavet en podcast episode om, hvordan du kan sælge med video. Det er Social Selling Radio episode 41 med Thomas Martinsen fra videokursus.com. Du kan lytte til denne episode lige her.

 

9 ting du eksempelvis kan bruge video til på LinkedIn

Jeg har lavet en liste med 9 ting, som du efter min mening kan bruge video til på LinkedIn.

 1. Videostatusopdateringer: I stedet for at lave en tekstbaseret statusopdatering på maksimalt 600 tegn, kan du i stedet lave en kort video om et tidsaktuelt emne. Det kan være en artikel eller et hot emne, som du refererer til. Husk at opfordre netværket til at smide en kommentar og derigennem skabe debat og engagement.
 2. “Livevideo”: Selv om LinkedIns videofunktion ikke fungerer på samme måde som Facebook Live, hvor du streamer direkte ud på Facebook, så kan du alligevel bruge LinkedIns videofunktion til at “filme” fra eksempelvis kundearrangementer, seminarer, kurser eller lignende. Det kan også være at du kunne lave et ekspertinterview med en keynote speaker.
 3. Ekspertvideoblogindlæg: Hvis du ikke synes at du har en lille journalist gemt i dig, så kan du med fordel bruge videofunktionen til at lave videoblogindlæg med. Her kan du lave længere videoer (typisk 3-4 minutter eller længere), hvor du går mere i dybden med et emne. Derigennem kan du udstille din viden og ekspertise.
 4. Tips og tricks videoer: Hvis du har et konkret tip eller trick som du gerne vil dele med dit netværk, er det nemt at lave en kort video på 30 sekunder og op til et par minutter.
 5. Supportvideoer: Hvis du regelmæssigt hører om det samme problem hos dine kunder, så kan du lave en kort supportvideo, som kommer med et forslag til løsning af problemet.
 6. Undervisningsvideoer: Denne kategori minder lidt om tip og tricks videoer og supportvideoer, men skal være orienteret mod direkte at fungere som undervisning. Her kan du eksempelvis filme fra et undervisningslokale eller dele et konkret element fra et kursus.
 7. Employer Branding videoer: Hvis I har eksempelvis et teambuildingarrangement eller en intern workshop, kan I via en video vise hvad det er at I skal lave og også eventuelle læringer som I har fået. Dermed kan du udstille hvordan det er at arbejde i jeres virksomhed, og derigennem tiltrække nye talenter.
 8. Video CV: Hvis/når du på et tidspunkt vil søge et nyt job, og det er noget som du kan være offentlig omkring, er den nye videofunktion også idéel at bruge som video CV. På den måde kan du fortælle dit netværk, at du er jobsøgende og har brug for deres hjælp til at få spredt dit video CV. I videoen kan du sætte ansigt og ord på dig som person på en meget levende måde. Husk “Call To Action” med oplysninger om, hvordan virksomheder kan komme i kontakt med dig.
 9. Jobopslag og velkommen til en ny medarbejder videoer: Når I har brug for at ansætte en ny medarbejder, så lav jobopslaget via LinkedIns videofunktion. Fortæl hvad det er for en person du/I er på udkig efter, og hvilke kvalifikationer og baggrund som vedkommende skal have. Det kunne også være, at du skulle lave en slags gennemgang af jobbet og eventuelt lade den fratrædende medarbejder være med og forklare. Husk “Call To Action” med oplysninger om, hvor man kan søge stillingen, og at du fortsat kan skrive en tekst som supplement til selve videoen. Når den nye medarbejder så tiltræder kan du bruge LinkedIn videofunktionen til at sige velkommen til personen, og bruge lejligheden til at præsentere vedkommende.

 

Har du andre idéer til hvad vi kan bruge video til på LinkedIn?

Ovenstående liste er de 9 ting, som jeg lige her og nu kan komme i tanke om, når det gælder forskellige anvendelsesmuligheder i forhold til LinkedIns videofunktion.

Hvis du har andre idéer eller tanker om, hvad vi kan bruge den nye videofunktion til, så skriv gerne en kommentar. Så får jeg opdateret blogindlægget med dit forslag.
 

Lad nu være med at sælge via video på LinkedIn

Blogindlæg om 9 ting du kan bruge LinkedIns nye videofunktion tilLad mig runde dette blogindlæg af med en opfordring. Lad nu være med at forsøge på at sælge gennem videoer på LinkedIn. Det kan sikkert være meget fristende at lave en hurtig lille video med ugens tilbud, at der er 20 procent på et bestemt mærke eller fragtfri ugen ud, men min anbefaling er helt klar: Lad være med det! Du ender med at blive opfattet som en Sælger-Helge på LinkedIn, og ikke den betroede rådgiver, som kunderne langt hellere vil tale med.

Personligt gider jeg ikke blive solgt til på LinkedIn. Så lige så snart jeg ser noget, der virker sælgende eller ligefrem med konkrete priser og et køb nu skilt, så scroller jeg øjeblikkeligt videre. Og oplever jeg at vedkommende bliver ved med at være sælgende på LinkedIn, så “muter” jeg vedkommende i mit feed således, at jeg slipper for at se hans eller hendes statusopdateringer fremover. Jeg vil til gengæld gerne købe, hvis jeg vel at mærke bliver inspireret og opnår tillid til en given person.

Jeg vil derfor anbefale dig at bruge LinkedIns nye videofunktion som en måde til at inspirere og dele ud af din viden og ekspertise på. Se videofunktionen som et rigtig godt værktøj til at få øget synlighed omkring din person i netværket, og ved at udstille hvad du kan hjælpe med og hvilken værdi du skaber for dine kunder. Når de så får et konkret behov, hjælper du dem med at have dig og din virksomhed som “top of mind” :-)

God fornøjelse med at videofilme :-)

De venligste hilsner

Leif Carlsen
 

Comments (2)

 • Sara Edske Reply

  Tak for inspirerende dine input. Jeg oplever dog én væsentlig udfordring. Jeg administrerer en virksomhedsside. Den har jeg ikke mulighed for at tilgå fra mobilapp’en – fra mobilapp’en kan jeg kun poste fra min private profil. Når jeg går på LinkedIn via web – og ind på virksomhedssiden, så har jeg til gengæld ikke videoikonet. Jeg kan kun oploade billeder eller tekst. Og så havner jeg præcis, hvor jeg hele tiden har været – videorne skal en tur forbi youtube eller lignenede. Eller findes der en måde at undgå det på?

  20. november 2017 at 18:32
  • Leif Carlsen Reply

   Velbekomme, Sara. Det er desværre ikke muligt at uploade videoer direkte på en Company Page – i hvert fald ikke endnu. Vi gætter på at LinkedIn på et tidspunkt også åbner op for denne mulighed på firmasiderne. Så den eneste måde at vise video på en Company Page er ved at uploade videoerne til YouTube, og så derefter poste YouTube linket på den pågældende Company Page.

   21. november 2017 at 01:50

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *