Blogindlæg om betydningen af at få etableret en daglig, ugentlig og månedlig rutine for social selling indsatserne

Har du taget din daglige dosis social selling vitaminpiller?

Blogindlæg om, at du skal få etableret daglige rutiner omkring dine social selling og content marketing indsatserNår vi hjælper salgs- og marketingorganisationer og deres medarbejdere med at indarbejde social selling og content marketing-metodikkerne i deres salgs- og markedsføringsindsatser, oplever vi som regel at der er masser af positiv energi og fremdrift i projektet i den indledende fase. For det er stadigvæk spændende og nyt.

Men når der så er gået noget tid, og den umiddelbare begejstring er dalet lidt, presser hverdagens andre opgaver sig ofte på. Og da social selling metodikken for de fleste stadigvæk er en ny ting, og slet ikke er indarbejdet som en rutine, er det ofte denne type indsatser, som det går ud over i hverdagen. Pludselig er der gået et par uger siden, at du sidst fik lavet en statusopdatering eller fik delt et af kollegernes LinkedIn artikler (tidligere kendt som LinkedIn Pulse blogindlæg).

Det har også en negativ konsekvens for din digitale egenkapital, og dermed også for dit LinkedIn Social Selling Index, som begynder at vise en faldende kurve. Det sker fordi, du hverken får søgt efter nye kundeemner, bearbejdet dit nuværende netværk, får lavet de 2-3 ugentlige statusopdateringer eller ikke får skrevet de 1-2 LinkedIn blogindlæg om måneden, som ellers ville være med til at udstille din ekspertise overfor din målgruppe og netværk i almindelighed.
 

Du skal starte med at få skabt en daglig rutine

Det kommer næppe som en stor overraskelse, at jeg foreslår at du skal få indarbejdet en daglig rutine omkring dine social selling og content marketing indsatser. Uden at du hver eneste dag bruger lidt tid på at blive fortrolig med metodikkerne, så bliver du aldrig rigtig god til dem. På visse andre social selling indsatser, handler det om at få etableret ugentlige og månedlige rutiner. Men uanset om det skal ske dagligt, ugentligt eller månedligt, så handler det om at få etableret en social selling rutine.

Blogindlæg om, at du skal huske at tage dine daglige social selling vitaminpillerDer er altså bare noget om det gode gamle ordsprog med, at øvelse gør mester. At få succes med social selling handler om at blive fortrolig med metodikkerne og med værktøjet, som i dette tilfælde er LinkedIn, men det kunne i princippet lige så godt være Facebook, hvis denne platform passer bedre i forhold til din målgruppe.

Så det handler meget om at du skal lære, hvor LinkedIn menuerne og knapperne sidder og hvordan disse fungerer uanset, om du bruger LinkedIn i desktop-udgaven på computeren eller som app på din smartphone eller tablet.

Ellers kommer du til at spilde for meget tid med at lede efter funktioner, og det vil sikkert også medføre irritation, som i den sidste ende måske resulterer i demotivation. Ergo handler det om at undgå at blive frustreret og tænke, at det bliver du aldrig god til. Afsæt konkret tid i din kalender til at blive god til LinkedIn. For derigennem kommer du hurtigere i gang med det reelle social selling salgsarbejde, og du kommer også til at høste tidligere.

Dernæst handler det også om at forstå den grundlæggende præmis om, at social selling er “slow selling”. At det tager tid at sætte dette nye store dieselgodstog i gang og få det op i fart. Til gengæld – når det først har nået en god hastighed, skal der meget til at stoppe det, og det gælder mest at alt om at vedligeholde farten. Når du ender på det niveau, begynder kunderne at komme af sig selv – dels fordi dit netværk ved præcis, hvad du kan hjælpe med og dels fordi, at potentielle kunder finder dig i Google-søgninger, når de indsamler information som en del af deres købsproces.
 

Begynd at tage din daglige dosis social selling vitaminpiller

Hvordan kommer du så i gang med at skabe de daglige, ugentlige og månedlige rutiner, der får dig til at blive god til social selling og content marketing? Min anbefaling er helt klar: Du skal begynde at tage en daglig dosis social selling vitaminpiller, som løbende vil gøre dig stærkere i dine social selling og content marketing indsatser.

Når jeg billedligt taler om vitaminpiller,  gør jeg det fordi, at du med stor sandsynlighed mangler nogle “vitaminer” og “mineraler” når det gælder social selling og content marketing. Din daglige salgs- og markedføringskost indeholder ganske enkelt ikke disse nye metoder, når det gælder digitale salgs- og marketingindsatser.

Derfor har du brug for et “kosttilskud” i form af social selling vitaminpiller, som efter min mening består af følgende piller:

Blogindlæg om, at du skal begynde at tage dine daglige social selling vitaminpillerSkrive indlæg (tidligere kendt som statusopdateringer): Du bør i snit lave 1-3 ugentlige indlæg på LinkedIn, hvor du deler din mening omkring et bestemt emne. Husk i den sammenhæng altid at tilføje et billede eller et link til en tilhørende artikel således at du giver dit indlg en god stopeffekt. Det kan eksempelvis også være en invitation til et seminar I skal afholde, eller det kan også være et billede eller en video fra et kundearrangement, hvor du takker deltagerne og/eller arrangøren for et godt arrangement. Helt generelt handler indlæg på LinkedIn om aktuelle emner, som typisk har en kort nyhedsværdi.

Blogindlæg om at du skal huske at tage din daglige dosis af social selling vitaminpillerKommentere (dagligt): Det handler ikke kun om at selv at lave statusopdateringer og dele indhold. Det handler i høj grad om at lytte til, hvad der sker i dit netværk og bidrage med relevante og værdifulde kommentarer i de samtaler, som kan være en del af nyhedsstrømmen på LinkedIn. Du skal derfor dagligt tjekke din nyhedsstrøm, og se om der er opslag, hvor du kan hjælpe med viden og erfaring. Eller du kan give dit bidrag til en debat. Udover at det er en måde at udstille din ekspertise på, så handler det i bund og grund også om at udvise en reel interesse for menneskene i dit netværk. Det er jo en god lejlighed til, at du selv bliver klogere på, hvad personerne i dit netværk står for, og hvilke former for viden og ekspertise de besidder.

Blogindlæg om at du skal huske at tage din daglige dosis af social selling vitaminpiller
Like og share (dagligt): En af de nemmeste daglige social selling indsatser, som du kan gøre, er at like de opslag, som du synes om, og det som det giver mening for dig at like. Dermed kan du sende en slags anerkendende nik til afsenderen, og samtidigt synliggøre opslaget i dit eget netværk. Suppler også meget gerne med en relevant kommentar, hvis det giver mening. Et like kan være fint, men det har slet ikke samme værdi som en kommentar, så hold dig endelig ikke tilbage med kommentarer når du nu er i gang med at like. Med hensyn til at dele, så handler jo om, at du kan dele eksempelvis en kollegas interessante statusopdatering, eller hvis han eller hun har skrevet et godt Pulse blogindlæg, og du mener at det kan have en værdi for dit netværk. Brug gerne 10 minutter hver dag på at lave denne øvelse, da det er med til at udvise engagement og skabe synlighed omkring din person på LinkedIn.

Blogindlæg om at du skal huske at tage din daglige dosis af social selling vitaminpillerDyrke og udbygge dit netværk (ugentligt): En anden vigtig social selling vitaminpille, som du bør tage hver uge, drejer sig om at dyrke dit nuværende LinkedIn netværk. Det kan du i høj grad gøre gennem øvelsen med at kommentere, like og dele opslag du ser i din nyhedsstrøm. Men det handler for mig også om, at du proaktivt skal søge efter de personer i dit netværk, som du enten har en tæt relation med eller ønsker at få en tæt relation med. Tjek deres seneste aktiviteter på LinkedIn og se om der er noget som du kan hjælpe med. Samtidigt skal du også løbende udbygge dit netværk med nye relevante forbindelser. Det kan eksempelvis være nye medarbejdere blandt dine nuværende kunder samt beslutningstagere og influenter hos potentielle nye kunder.

Blogindlæg om, hvordan du skriver en LinkedIn artikel Skrive LinkedIn artikler(månedligt): Den sidste og utvivlsomt mest krævende vitaminpille, som jeg vil foreslå at du “spiser”, er den som handler om at skrive LinkedIn artikler (tidligere kendt som Pulse indlæg på LinkedIn). Her har du mulighed for at lave såkaldte ekspertindlæg på minimum 300 ord og typisk op til 600-700 ord, og derigennem dele ud af din viden og ekspertise på lige netop dit fagområde. Hvis du skriver en LinkedIn artikel på mere end 300 ord, bliver det faktisk også indekseret af Google, og dermed er der en chance for, at dit indlæg kan blive fundet, når folk søger efter emner, som dit blogindlæg berører. Du bør gå efter at skrive 1-2 blogindlæg hver måned for at opbygge en solid digital egenkapital, der kan medvirke til at opbygge tillid til dig som en “Trusted Advisor” indenfor dit område.
 

Kom i gang med at spise vitaminpillerne allerede nu!

Blogindlæg om du har styr på din kundes købsprocesJeg vil runde mit blogindlæg af med en opfordring til dig om at komme i gang med at spise social selling vitaminpillerne allerede nu. Der er ingen grund til at vente til næste mandag eller næste måned. Social selling og content marketing er ganske vist en ny ting, når det gælder salgs- og markedsføringindsatser, men ikke desto mindre er det allerede et vigtigt element i det at komme tilbage i den indledende del af kundens købsproces.

Den gennemsnitlige kunde tager som bekendt cirka 60 procent af købsprocessen selv, inden de kontakter en sælger eller virksomhed. Og da social selling og content marketing netop har til formål at få dig, din virksomhed og jeres produkter og services til at dukke op i kundernes søgninger på Google eller når de tjekker deres nyhedsstrøm på LinkedIn, gælder det om at komme i gang med det samme.
 

Vi har også lavet en podcast om emnet

Min kollega Eva og jeg har også lavet en podcast om hvordan du kommer i gang med at få din daglige, ugentlige og månedlige dosis af social selling vitaminpiller, hvis du hellere vil lytte til vores budskaber via din smartphone eller computer.

Du kan lytte til podcasten ved at klikke på et af ikonerne nedenfor:

 
Hvis du får værdi ud af podcast episoden, vil jeg blive rigtig glad, hvis du vil gå ind på iTunes og give den en 5-stjernet vurdeirng og måske også skrive en kort anbefaling på bare et par linjer. Det hjælper os med at få spredt podcast episoden til andre interesserede via iTunes’ hitlister.

Hvis du vil have hjælp til hvordan du kan give os en 5-stjernet anbefaling, så har vi lavet en visuel guide til, hvordan du helt præcis skal gøre det. Denne guide finder du i linket lige her.

God fornøjelse med at spise social selling vitaminpillerne :-)

De venligste hilsner

Leif Carlsen
 

close

Abonnér på vores LinkedIn og social selling nyhedsbrev.

Vi lover, at vi ikke kommer til at spamme dig. Vi sender nemlig kun nyhedsbrev en gang om måneden :-)

Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *