Start en uforpligtende dialog med os: Ring 41 900 800 eller e-mail os på info@socialsellingcompany.dk x
27. november 2016
27 nov 2016

Sådan definerer du en social selling strategi og taktik og eksekverer på den

3 minutters læsning

Hvordan definerer du en social selling strategi og taktik (eller social media strategi i det hele taget), og hvordan eksekverer du på den, når du vil i gang med at indarbejde denne nye metodik i dine daglige salgs- og markedsføringsindsatser?

Det drejer sig først og fremmest om, at virksomhedens salgs- og marketingledelse sætter sig sammen, og bruger noget tid på at arbejde med selve processen, som efter min mening indeholder følgende tre trin:

Sådan udarbejder du en plan for strategi, taktik og eksekvering når det gælder social selling

For mig handler det om at tage en systematisk tilgang til processen, og at du og resten af salgs- og marketingledelsen stiller en lang række spørgsmål. Det handler også om at være skarp på, hvad der er “vigtigt” (strategien) og hvad der “haster” (taktikken). Det kan eksempelvis gøres på denne måde:
 

1. Strategi

Blogindlæg om social selling strategi, taktik og eksekveringDet første, der skal defineres, er selve social selling strategien. Det handler i bund og grund om at definere “rejsen” og et bredere perspektiv, og hvor vi gerne vil hen i den sidste ende. Andre nøgleord i denne sammenhæng kan være fremtid, forberedelse og planlægning, forventninger, risiko og vigtighed.

Her kan du med fordel stille disse spørgsmål:

 • Hvad ønsker vi at flytte hos vores kunder?
 • Hvordan ser vores brand og identitet ud?
 • Hvad er kundernes oplevelse og perception af vores brand og virksomhed?
 • Hvorfor driver vi vores virksomhed? (“Why”)
 • Hvordan er vores overordnede kommunikationsstrategi?
 • Hvad ønsker vi at opnå ved at indarbejde social selling i vores salgs- og marketingindsatser?
 • Skal det bruges til at skabe øget synlighed?
 • Skal det bruges til lead-genering og/eller lead nurturering?
 • Skal det bruges til employer branding med henblik på at tiltrække nye medarbejdere og fastholde eksisterende medarbejdere?

 

2. Taktik

Blogindlæg om social selling strategi, taktik og eksekveringDernæst handler det om at fastlægge en taktik, som understøtter strategien. Hvor strategien kan ses som “rejsen” handler taktik mere om “turen” eller “turerne” og et mere smalt og her og nu perspektiv. Andre nøgleord i forhold til taktik kan være haster, aktiviteter, opgaver, reaktion og forsigtighed.

I den sammenhæng kan du stille spørgsmål som eksempelvis:

 • Hvilke primær målgruppe ønsker vi at ramme?
 • Er der en sekundær målgruppe som vi også ønsker at ramme?
 • Hvilke sociale medier platforme, som vi skal være tilstede på?
 • Hvilke personer skal der være tilknyttet de forskellige platforme?
 • Hvilken tone og sprog skal vi kommunikere i til målgruppen og på de forskellige platforme?
 • Hvilke ressourcer er der afsat til de valgte platforme?
 • Hvem har ansvar for at udarbejde digitale kampagner?

 
 

3. Eksekvering

Blogindlæg om social selling strategi, taktik og eksekveringSidst, men ikke mindst, skal der også tales eksekvering. Vi kan have nok så gode planer for strategi og taktik, men uden eksekvering kommer vi ingen vegne.

Her kan eksempelvis følgende spørgsmål bruges:

 • Hvem laver content og indhold?
 • Hvem styrer og koordinerer contentkalenderen?
 • Hvem poster content og hvor ofte?
 • Hvilke KPI’ere skal der arbejdes med?
 • Hvem eksekverer på de digitale kampagner?
 • Hvem har ansvar for at kommunikere med personer, der skriver til os på de sociale medier?

 

Sørg for at lave en skriftlig plan

Det er en rigtig god idé at lave en skriftlig plan ud fra arbejdet med at definere strategi, taktik og eksekvering. Når vi hjælper kunder med strategi- og taktik workshops, har vi gode erfaringer med at udarbejde et dokument med en klar og tydelig “køreplan” for social selling projektet. Det gør at alle interessenter og involverede er klar over de fastlagte målsætninger og forventninger til retning og indsatser.
 

Jeg har også lavet en podcast om emnet

Podcast om social selling strategi, taktik og eksekveringJeg har også lavet en podcast om emnet sammen med min gode podcast buddy Leon Birdi.

I løbet af podcasten kommer vi igennem den ovenfor beskrevne proces, lige fra den indledende definering af strategi og taktik, over til nok det sværeste i form af selve eksekveringen i hverdagen.

Da vi forberedte os til podcasten, satte vi os en målsætning om at komme fra fra A til Å, og være meget konkrete og operationelle således, at du kan overføre det til din egen virksomhed og hverdag.

Vi har derfor “krydret” podcasten med masser af eksempler fra vores egene respektive virksomheder, og deler ærligt og åbent ud af vores erfaringer indenfor de forskellige former for sociale medier og typer content.

Det er en ganske lang podcasts, da den er på hele 3 timer og 22 minutter i alt (det er mange af Leons og mine podcasts som bekendt). Omvendt kommer vi hele vejen rundt om emnet – i hvert fald efter vores egen mening :-)
 

Her kan du lytte til podcasten

Afspil podcasten via website

Afspil podcasteb via iTunes

Afspil podcasten via SoundCloud
 
Du er som altid velkommen til at dele podcasten med dine kollegaer, i dit netværk eller med andre, som du tænker kan have værdi af at lytte til podcasten.

God fornøjelse med at lytte til podcasten :-)

De venligste hilsner

Leif Carlsen
 

Sharing is caring. Del gerne dette blogindlæg på de sociale medier :-)

Tags: , , , , , , , , , , ,
9 Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] brugt i forbindelse med et længere dokumenter, der har til formål at beskrive eksempelvis en strategiproces. Dette kan også overføres til podcast, hvor lytteren bliver guidet igennem det pågældende white […]

 2. […] kursus. Det er et forandringsprojekt, som ofte tager 1-2 år at gennemføre fuldt ud, og der ligger en klar plan for strategi, taktik og eksekvering […]

 3. […] strategi og taktik og hvordan du kan eksekvere på den. Du finder dette blogindlæg i linket her og du kan lytte til podcasten her. […]

 4. […] bør chefer og ledere implementere en strategi for brugen af LinkedIn og de sociale medier, som sikrer koblingen mellem virksomhedens overordnede […]

 5. […] skal der udarbejdes en strategi og taktik for jeres social selling indsatser. Hvad er det som I ønsker at flytte hos jeres kunder og målgruppe? Hvordan ønsker I at de skal […]

 6. […] gælder derfor om at få lavet en strategi for jeres social selling indsatser. I skal blandt andet tage en beslutning om, hvilke social media platforme, der giver mening for jer […]

 7. […] for virksomhedernes udvikling, og derfor er det helt klart en ledelsesopgave at tage ansvar for de digitale strategier i forhold til markedsføring og salg. Vi anbefaler, at du involverer ledelsen aktivt i social […]

 8. […] rundt på LinkedIn? Og spiller egentlig bare en slags LinkedIn lykkehjul? Eller har du fastlagt en klar strategi og taktik for din gøren og laden på […]

 9. […] social business, social selling og content marketing, og hvad vil I have ud af det? Vi har lavet et særskilt blogindlæg og tilhørende podcast om, hvordan du definerer din social selling strategi, taktik og […]

Efterlad en Kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Copyright 2013-2017 Social Selling Company