Blogindlæg om hvorfor at du skal svare når du stiller spørgsmål på LinkedIn

Derfor skal du svare når du stiller spørgsmål på LinkedIn

Jeg ser rigtig mange benytte sig af spørgsmål i deres indlæg på LinkedIn. Det er som udgangspunkt rigtigt godt. Det inviterer til dialog og engagement. Desværre oplever jeg, at spørgsmål alt for ofte bliver brugt som et retorisk virkemiddel og ikke et dialogværktøj.

I min naive verden er dialoger med til at gøre os klogere og bringe os tættere på hinanden. Ja det er rimelig idealistisk. Men jeg er også humanist. Så du må undskylde mig på forhånd, for det her er nok et humanistisk opråb :-)

Min idealistiske og naive tro gør også, at jeg ikke forstår, hvorfor spørgsmål skal bruges som et retorisk virkemiddel til at få spredt sine budskaber. Flere på LinkedIn er begyndt at bruge det til at påvirke deres modtagere til at engagere sig i deres indlæg. Det er igen som udgangspunkt fint nok. Problemet opstår først, idet jeg som modtager af dit indlæg vælger at skrive en kommentar til dig, og du aldrig vælger at svare mig.

Her føler jeg mig narret og udnyttet. Jeg føler, at du kun stiller mig et spørgsmål, fordi du ved, at mit engagement på dit indlæg spreder dit budskab. Det er jeg selvfølgelig ærgerlig over, hvis du kun ser på det sådan. For i min verden kan du som afsender også lære meget af dine relationer. Jeg har f.eks. fået denne kommentar fra Anne Frost, som beskriver min og hendes holdning til spørgsmål som et retorisk virkemiddel: ”Du skal være interesseret i, HVAD der bliver svaret frem for, AT der bliver svaret”.

Du skal ikke stille mig et spørgsmål, hvis du er ligeglad med svaret. Så kan du ligeså godt droppe spørgsmålet, for det skaber nogle forventninger hos dine modtagere.

Da jeg synes at dette emne er ret spændende, har jeg også lavet en podcast episode om det sammen med min kollega Leif.

I Social Selling Radio episode 76 taler vi generelt set om indholdet i dette blogindlæg, men går lidt mere i dybden ved blandt andet at tale om gevinsten ved at skrive kommentarer – både i forhold til at øge din synlighed overfor dit netværk, men også i forhold til at få idéer til nye indlæg.

Klik på play-knappen for at lytte til episoden:

Du kan også lytte til podcast episoden på Apple Podcasts, Spotify, SoundCloud eller Stitcher ved at klikke på et af ikonerne nedenfor:

God fornøjelse med at lytte til episoden :-)

De venligste hilsner

Få indsigt og viden med vores inspirationsforedrag

Information om vores LinkedIn Do's and Don'ts foredrag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *