Start en uforpligtende dialog med os: Ring 41 900 800 eller e-mail os på info@socialsellingcompany.dk x
27. maj 2017
27 maj 2017

10 grunde til at videoer er mere effektive

Blogindlæg med 10 gode grunde til at videoer er mere effektiveHvis ét billede siger mere end tusind ord, hvor mange ord vil en video så sige?

Vi kender alle udtrykket “et billede siger mere end tusind ord“, og ved at hjernen bearbejder visuelle indtryk hurtigere end tekst. Vi ved også, at videoer, dybest set, er flere sammenhængende stillbilleder, der gør det mere spændende og kraftfuldt end et almindeligt stillbillede.

Så hvis ét billede siger mere end tusind ord, så er en video absolut uvurderlig!

Videoer har allerede været brugt i mange år, men hele digitaliseringen af videoproduktionen gjort det super nemt og billigt samtidigt med at nye distributionskanaler er opstået. I dag kan du nå ud til hele verden gennem YouTube og Facebook med dine budskaber – også i kommerciel sammenhæng. Når du ser bort fra de mange videoer med søde killinger, tv-fraklip og skateboard ulykker, er det tydeligt, at virksomheder overalt indarbejder videoer i deres markedsføringsstrategier.

Video hjælper dig også til at lave en mindeværdig og personlig forbindelse med dine kunder. Du kan bruge en video til at vise dem, at du er mere end blot et andet ansigtsløst/anonymt firma, og at du kan forholde dig til dem på et følelsesmæssigt plan. Det betaler sig i form af mere rækkevidde, troværdighed og forretning.

Se blot nedenstående eksempel nedenfor fra flytte- og logistikvirksomheden JD-Transport, som med en ultrakort og helt uformel video dels får sat ansigt på nogle af medarbejderne samtidigt med at de får fortalt at de kan hjælpe med alle typer flytteopgaver.

At integrere video markedsføring i din online strategi, vil ikke blot gøre dig nutidig. Det giver også vigtige fordele, som du ikke får fra skriftlige indhold. Du kan i løbet af et minuts video fortælle mere end du kan gøre med et 1.000 ord langt blogindlæg.
 

10 gode grunde til at videoer er mere effektive:

 1. 90 % af de oplysninger, der sendes til hjernen, er visuelle og de behandles ikke mindre end 60.000 gange hurtigere i hjernen end tekst. Folk husker 80 procent af, hvad de ser, og kun 20 procent af, hvad de læser.
 2. Google elsker videoer, og vil give fortrinsret til et websted med videoer. Det er op til 50 gange lettere at få en video til at rangere på den første side af et Google søgeresultat end andre indholdstyper.
 3. En omhyggeligt scripted 2-3 minutters video kan være 80 % mere effektiv og formidle lige så mange oplysninger, som en stak trykt materiale. I dagens tempofyldte miljø vil folk hellere se en kort video på et par minutter, end at læse en artikel, der vil tage 15-20 minutter.
 4. Videoer har en lang holdbarhed. Indlæg på Facebook eller LinkedIn forbliver i nyhedsfeedet gennemsnitligt 22 timer, hvorimod indhold på YouTube er aktiv og effektiv i meget længere tid. Statistik for den gennemsnitlige YouTube video viser, at de første tre uger resulterer i 40 % af de samlede videovisninger. De næste 30 % af videovisninger kommer fire til 12 uger efter opdateringen. Yderligere 30 % af visningerne kommer efter 12 til 52 uger.
 5. Video kan hjælpe med at præsentere et konsistent budskab hver gang for hver seer, så dine kunder ved præcist, hvad de køber fra dig. Det er også en nem måde at lave personlig forbindelse med brugerne.
 6. Video giver dig mulighed for at opbygge tillid med dine kunder. Du kan kommunikere i en afslappet, konverserende stil, der hjælper til at virksomheden synes mere reel og relaterbar.
 7. Videoindhold er social media-klar og social media-venlig. Det er let at dele, let at fordøje og det er det mest engagerende indholdsformat, der findes.
 8. I en video kan du bestemme tonefaldet, og du kan interagere og engagere dig med dine kunder på en måde, der får dem til at føle, at du taler direkte til dem. Du kan vælge at være uformel, sjov, alvorlig eller formel. Det er op til dig.
 9. Det siges, at potentielle kunder er 82 % mere tilbøjelige til at købe en vare eller tjenesteydelse, når der er brugt video.
 10. Videoer giver liv til kundeudsagn, der øger din troværdighed og øger sandsynligheden for at seerne bliver kunder. Gode, strategiske kundeudtalelser overtaler de besøgende til at gøre forretning med dig, langt mere effektivt, end du kunne på egen hånd.

 

Få inspiration til hvordan du kan sælge med video

Hvis du efter at have læst de 10 grunde til at videoer er mere effektive til at kommunikere med, har fået lyst til at få mere information, viden og inspiration om video, så vil jeg anbefale at du lytter til Social Selling Radio episode 41. Her taler jeg med Thomas Martinsen, som er ekspert i video med særlig fokus på produktion af video ved hjælp af smartphones. Vi taler om hvordan du kan bruge video til at sælge med, og hvordan du kommer i gang med det.

Hvad med dig og din virksomhed? Er I kommet i gang med at bruge video i jeres salgs- og markedsføringsindsatser?

De venligste hilsner

Leif Carlsen
 

Tags: , , , , , , , , , ,
6 Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] blogindlæg med 10 gode grunde til at videoer er mere effektive, og det blogindlæg finder du lige her. Vi har også lavet en podcast episode om, hvordan du kan sælge med video. Det er Social Selling […]

 2. […] til at kommunikere med dine nuværende og kommende kunder. Læs eventuelt vores blogindlæg med 10 grunde til at videoer er mere effektive end andre former for content. […]

 3. […] god til at google sig frem til test og anbefalinger, og til at finde inspiration via eksempelvis YouTube videoer og blogindlæg. Dermed er både producenter, forhandlere, privatpersoner og passionerede nørder […]

 4. […] Hvorfor er video og lyd langt mere effektivt end tekst? […]

 5. […] er video er markant mere effektiv end eksempelvis tekst og […]

 6. […] Hvad er social selling? Kodeordet er UNSELLING! “Lad være med at sælge, hvis du vil sælge” podcast 98 procent af CEO’s reagerer aldrig på kold canvas. Har du styr på din kundes købsproces? Sådan får du kunderne til at komme til dig. Sådan får du den perfekte LinkedIn profil. 10 grunde til at videoer er mere effektive. […]

Efterlad en Kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© Copyright 2013-2019 Social Selling Company