Blogindlæg med 10 grunde til at videoer er mere effektive

10 grunde til at videoer er mere effektive

VIDEO: Vi kender alle udtrykket “et billede siger mere end tusind ord“, og ved at hjernen bearbejder visuelle indtryk hurtigere end tekst. Vi ved også, at videoer, dybest set, er flere sammenhængende stillbilleder, der gør det mere spændende og kraftfuldt end et almindeligt stillbillede.

Så hvis ét billede siger mere end tusind ord, så er en video absolut uvurderlig!

0
sekunders video kan fortælle langt mere end en artikel på 1.000 ord kan!

Videoer har allerede været brugt i mange år, men hele digitaliseringen af videoproduktionen gjort det super nemt og billigt samtidigt med at nye distributionskanaler er opstået.

I dag kan du nå ud til hele verden gennem YouTube og Facebook med dine budskaber – også i kommerciel sammenhæng. Når du ser bort fra de mange videoer med søde killinger, tv-fraklip og skateboard ulykker, er det tydeligt, at virksomheder overalt indarbejder videoer i deres markedsføringsstrategier.

Video hjælper dig også til at lave en mindeværdig og personlig forbindelse med dine kunder. Du kan bruge en video til at vise dem, at du er mere end blot et andet ansigtsløst/anonymt firma, og at du kan forholde dig til dem på et følelsesmæssigt plan. Det betaler sig i form af mere rækkevidde, troværdighed og forretning.

  1. 90 % af de oplysninger, der sendes til hjernen, er visuelle og de behandles ikke mindre end 60.000 gange hurtigere i hjernen end tekst. Folk husker 80 procent af, hvad de ser, og kun 20 procent af, hvad de læser.
  1. Video fanger din opmærksomhed fordi dine øjne tiltrækkes af bevægelse. Så video er med til at fange din opmærksomhed (og dermed også din målgruppe) på en helt anden måde end tekst og stillbilleder gør.
  1. Google elsker videoer, og vil give fortrinsret til et websted med videoer. Det er op til 50 gange lettere at få en video til at rangere på den første side af et Google søgeresultat end andre indholdstyper.
  1. En omhyggeligt scripted 2-3 minutters video kan være 80 % mere effektiv og formidle lige så mange oplysninger, som en stak trykt materiale. I dagens tempofyldte miljø vil folk hellere se en kort video på et par minutter, end at læse en artikel, der vil tage 15-20 minutter.
  1. Videoer har en lang holdbarhed. Indlæg på Facebook eller LinkedIn forbliver i nyhedsfeedet gennemsnitligt 22 timer, hvorimod indhold på YouTube er aktiv og effektiv i meget længere tid. Statistik for den gennemsnitlige YouTube video viser, at de første tre uger resulterer i 40 % af de samlede videovisninger. De næste 30 % af videovisninger kommer fire til 12 uger efter opdateringen. Yderligere 30 % af visningerne kommer efter 12 til 52 uger.
  1. Video kan hjælpe med at præsentere et konsistent budskab hver gang for hver seer, så dine kunder ved præcist, hvad de køber fra dig. Det er også en nem måde at lave personlig forbindelse med brugerne.
  1. Video giver dig mulighed for at opbygge tillid med dine kunder. Du kan kommunikere i en afslappet, konverserende stil, der hjælper til at virksomheden synes mere reel og relaterbar.
  1. Videoindhold er social media-klar og social media-venlig. Det er let at dele, let at fordøje og det er det mest engagerende indholdsformat, der findes.
  1. I en video kan du bestemme tonefaldet, og du kan interagere og engagere dig med dine kunder på en måde, der får dem til at føle, at du taler direkte til dem. Du kan vælge at være uformel, sjov, alvorlig eller formel. Det er op til dig.
  1. Videoer giver liv til kundeudsagn, der øger din troværdighed og øger sandsynligheden for at seerne bliver kunder. Gode, strategiske kundeudtalelser overtaler de besøgende til at gøre forretning med dig, langt mere effektivt, end du kunne på egen hånd.

At integrere video markedsføring i din online strategi, vil ikke blot gøre dig nutidig. Det giver også vigtige fordele, som du ikke får fra skriftlige indhold. Du kan i løbet af et minuts video fortælle mere end du kan gøre med et 1.000 ord langt blogindlæg.

Se blot nedenstående eksempel nedenfor fra flytte- og logistikvirksomheden JD Logistik, som med en ultrakort og helt uformel video dels får sat ansigt på nogle af medarbejderne samtidigt med at de får fortalt at de kan hjælpe med alle typer flytteopgaver.

Eksempel på kort og uformel video fra JD Logistik

Rent praktisk er videoen med JD Logistik bare optaget med en iPhone og 2 RØDE knaphulsmikrofoner med tilhørende forlængerkabler og så efterfølgende redigeret i Camtasia, som er et ret prisbilligt videoredigeringsprogrammet, der findes til både Windows og Mac.

Så det behøver ikke at være så avanceret at komme igang med at lave video – hverken teknisk set eller i forhold til budget.

Hvis du efter at have læst de 10 grunde til at videoer er mere effektive til at kommunikere med, har fået lyst til at få mere information, viden og inspiration om video, så vil jeg anbefale at du lytter til Social Selling Radio episode 41.

Her taler jeg med Thomas Martinsen, som er ekspert i video med særlig fokus på produktion af video ved hjælp af smartphones.

Vi taler blandt andet om hvordan du kan bruge video til at sælge med eller hjælpe kunderne med at få svar på spørgsmål. Vi taler også meget om, hvordan du i det hele taget kommer i gang med at lave video, og hvordan det kan hjælpe dig at lave en kategorisering af de videotyper som du ønsker at lave. Det behøver nemlig ikke at være så svært 😊

Hvad med dig og din virksomhed?

Er I kommet i gang med at bruge video i jeres salgs- og markedsføringsindsatser?

De venligste hilsner

Leif Carlsen blog signatur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *