9 ting du kan bruge video til på LinkedIn
VIDEO PÅ LINKEDIN: Det har siden sommeren 2017 været muligt i efterhånden adskillige år at optage video og publicere det direkte på din LinkedIn profil. Derved kunne du pludselig kommunikere til dit netværk via lyd og billede.
Men selv om det nu har været muligt i flere år, at publicere video direkte på LinkedIn, er video fortsat ikke noget som den gennemsnitlige LinkedIn bruger kaster sig over, når der skal laves et opslag på LinkedIn profilen.
Det er der sikkert mange gode grunde til, og en af dem, som jeg hører ofte, er at folk ikke ved, hvilke emner eller temaer, som de skal lave videoer om.
Jeg har derfor sat mig til tastaturet for at komme med mit bud på forskellige områder, hvor video med fordel kan bruges. Det har resulteret i nedenstående liste med hele 9 forskellige ting, som du kan bruge video til.
Der findes selvfølgelig mere end 9 ting, som du kan bruge video til på LinkedIn, og listen er således ikke udtømmende. Forhåbentlig kan mine forslag dog alligevel give dig masser af inspiration til, hvad du kan bruge video til for at understøtte det, som du bruger LinkedIn til 😊
Min liste med de 9 konkrete forslag er som følger:
1. Videoindlæg med et tidsaktuelt emne
I stedet for at lave et tekstbaseret indlæg på op til 3.000 tegn, kan du lave en kort video på 1-2 minutter om et tidsaktuelt emne. Det kan eksempelvis være en artikel eller et aktuelt emne, som du refererer til. Husk i videoen, at opfordre netværket til at smide en kommentar og derigennem skabe debat og engagement.
2. “Live” video
Selv om LinkedIns videofunktion ikke fungerer på samme måde som Facebook Live, hvor du streamer direkte ud på Facebook, så kan du alligevel bruge LinkedIns videofunktion til at “filme” fra eksempelvis kundearrangementer, seminarer, kurser eller lignende. Det kan også være at du kunne lave et ekspertinterview med en keynote speaker.
3. Ekspertindlæg via video
Hvis du ikke synes at du har en lille journalist gemt i dig, så kan du med fordel bruge videofunktionen til at lave videoindlæg med. Her kan du lave lange videoer (typisk 3-4 minutter eller længere), hvor du går mere i dybden med et emne. Derigennem kan du udstille din viden og ekspertise, og derfor er det også helt okay at du “nørder” igennem i denne form for video på LinkedIn 😊
4. Tips og tricks videoer
Hvis du har et konkret tip eller trick, som du gerne vil dele med dit netværk, kan du lave en kort video på 30 sekunder og op til et par minutter om det. Du kan med fordel bruge Zoom eller Teams til at optage med tips og tricks videoer, hvis du har brug for at kunne optage såkaldte “screencasts” med.
5. Supportvideoer
Hvis du regelmæssigt hører om det samme problem hos dine kunder, så kan du lave en kort supportvideo, som kommer med et forslag til løsning af problemet. Lige som med tips og tricks videoer, så kan du bruge Zoom eller Teams til at optage screencasts med.
6. Undervisningsvideoer
Denne kategori minder lidt om tip og tricks videoer og supportvideoer, men skal være orienteret mod direkte at fungere som undervisning. Her kan du eksempelvis filme fra et undervisningslokale eller dele et konkret element fra et kursus.
7. Employer Branding videoer
Hvis I eksempelvis har et teambuildingarrangement eller en intern workshop, kan I via en video vise, hvad det er at I skal lave, og også eventuelle læringer som I har fået. Det kan eksempelvis også være en video, hvor I fortæller om jeres måde at onboarde nye medarbejdere på, og jeres karrieremulighed. Dermed kan I udstille, hvordan det er at arbejde i jeres virksomhed, og derigennem tiltrække nye talenter.
8. Jobopslag og velkommen til nye medarbejdere videoer
Når I har brug for at ansætte en ny medarbejder, så lav jobopslaget via LinkedIns videofunktion. Fortæl hvad det er for en person du/I er på udkig efter, og hvilke kvalifikationer og baggrund som vedkommende skal have.
Det kunne også være, at du skulle lave en slags gennemgang af jobbet og eventuelt lade den fratrædende medarbejder være med til at forklare. Husk “Call To Action” med oplysninger om, hvor man kan søge stillingen.
Når den nye medarbejder så tiltræder kan du bruge LinkedIn videofunktionen til at sige velkommen til personen, og bruge lejligheden til at præsentere vedkommende.
9. Video CV
Hvis/når du på et tidspunkt vil søge et nyt job, og det er noget, som du kan være offentlig omkring, er video også idéel at bruge som til at lave et video CV og en præsentation af dig selv. På den måde kan du fortælle dit netværk, at du er jobsøgende og har brug for deres hjælp til at få spredt dit video CV.
I videoen kan du sætte ansigt og ord på dig som person på en meget levende måde. Husk “Call To Action” med oplysninger om, hvordan virksomheder kan komme i kontakt med dig.
Efter at du (forhåbentligt) har læst listen igennem med de 9 ting, som du kan bruge video til på LinkedIn, begynder din hjerne måske at finde på alle mulige grunde til, hvorfor at du ikke skal begynde at lave video.
Måske tænker du, at du ikke har det rigtige udstyr, og at kameraet i din smartphone umuligt kan være godt nok til at optage video med, som skal på din LinkedIn profil.
Det kan også være, at du ikke føler dig tryg i forhold til det at optage video rent teknikmæssigt, og det nok kræver masser af kompetencer at kunne redigere i en video.
Sidst, men ikke mindst, er der mange, der slet ikke kan se sig selv stå foran et kamera, og optage en video, der efterfølgende bliver vist for netværket på LinkedIn.
Heldigvis behøver video ikke at være svært – tværtimod er video nemmere end du tror 😊
Først og fremmest kan du komme langt med videokameraet i din smartphone.
De fleste moderne smartphones kan optage video i ret god kvalitet, og hvis du bruger mikrofonen fra dit headset eller investerer i en knaphulsmikrofon til nogle få hundrede kroner, er du ret godt kørende.
Hvis du lider af kameraskræk, skal du selvfølgelig få gjort op med denne form for begrænsende overbevisning. Det kan du eksempelvis gøre ved at stå foran kameraet på din smartphone, og lave det hvad jeg kalder for testvideoer.
Testvideoer er videoer, som aldrig kommer til at blive lagt på LinkedIn, og alene har til formål at give dig mulighed for at se, hvordan du tager dig ud på video, hvordan du taler o.s.v.
Jeg ser video på LinkedIn som et stærkt værktøj til eksempelvis at arbejde med social selling metodikken i forhold til at skabe og dyrke relationer som en del af salgsprocessen. Samtidigt er det en effektiv måde at arbejde med personlig branding på.
Video er et meget stærkt medie, fordi at det på en og samme tid er både visuelt og auditivt. Dermed kan du kommunikere gennem både levende billeder og lyd til dit netværk og netværkets netværk.
Det gør også, at du kan nå at kommunikere meget i løbet af en video med en spilletid på 1-2 minutter, og på en helt anden måde end hvis du “bare” poster et billede og noget tekst.
Så jeg vil helt klart anbefale, at du kommer i gang med video på LinkedIn.
Jeg har for øvrigt tidligere lavet et blogindlæg med 10 gode grunde til at videoer er mere effektive, og det blogindlæg finder du lige her.
Jeg har også lavet en podcast episode om, hvordan du kan sælge med video uden at lave direkte salg. Det er Social Selling Radio episode 41 med Thomas Martinsen fra videokursus.com.
Endelig er du også velkommen til at deltage i inspirationswebinaret “Sådan kommer du i gang med video på LinkedIn“, som jeg afholder sammen med Thomas Martinsen 1-2 gange om året.
Selv om jeg ovenfor argumenterer for, at du skal komme i gang med at bruge video på din profil, så er video ikke svaret på alt i forhold til at blive synlig på LinkedIn.
Du har måske hørt udtrykket “video er det nye sort på LinkedIn”, men det er jeg nu ikke enig i. For selv om video helt sikkert er en meget stærk form for indhold, så gør det jo ikke, at du udelukkende skal poste videopslag.
Du skal nemlig kun bruge video, når det giver mening at lave video. Det kræver trods alt lidt mere at lave en video end at sætte sig til tastaturet og skrive et indlæg og poste det sammen med et billede.
Så du skal bruge video, når du ønsker at sætte lyd og billede på dig selv i forhold til at kommunikere emner, der gør sig ekstra godt på video, og dermed kan være med til at forstærke dine budskaber.
Hvordan finder du så ud af det? Det gør du ved at teste det af, og lave forskellige former for videoer. Brug gerne de 9 forslag, jeg kom med i starten af dette blogindlæg, som inspiration til, hvad du kan lave video om.
Derigennem kan du gøre dig dine egne erfaringer, og finde frem til hvornår du skal lave videoer, og hvornår at du skal lave almindelige indlæg eller artikler.
God fornøjelse med at poste video på LinkedIn 😊
De venligste hilsner
Skriv et svar