Her finder du guide med 9 ting som du kan bruge video til på LinkedIn

9 ting du kan bruge video til på LinkedIn

VIDEO PÅ LINKEDIN: Det har siden sommeren 2017 været muligt i efterhånden adskillige år at optage video og publicere det direkte på din LinkedIn profil. Derved kunne du pludselig kommunikere til dit netværk via lyd og billede.

Men selv om det nu har været muligt i flere år, at publicere video direkte på LinkedIn, er video fortsat ikke noget som den gennemsnitlige LinkedIn bruger kaster sig over, når der skal laves et opslag på LinkedIn profilen.

Det er der sikkert mange gode grunde til, og en af dem, som jeg hører ofte, er at folk ikke ved, hvilke emner eller temaer, som de skal lave videoer om.

Jeg har derfor sat mig til tastaturet for at komme med mit bud på forskellige områder, hvor video med fordel kan bruges. Det har resulteret i nedenstående liste med hele 9 forskellige ting, som du kan bruge video til.

Der findes selvfølgelig mere end 9 ting, som du kan bruge video til på LinkedIn, og listen er således ikke udtømmende. Forhåbentlig kan mine forslag dog alligevel give dig masser af inspiration til, hvad du kan bruge video til for at understøtte det, som du bruger LinkedIn til 😊

Her finder du link til YouTube om 9 ting du kan bruge video til på LinkedIn
Her finder du information om, at video på LinkedIn ikke behøver at være så svært

Efter at du (forhåbentligt) har læst listen igennem med de 9 ting, som du kan bruge video til på LinkedIn, begynder din hjerne måske at finde på alle mulige grunde til, hvorfor at du ikke skal begynde at lave video.

Måske tænker du, at du ikke har det rigtige udstyr, og at kameraet i din smartphone umuligt kan være godt nok til at optage video med, som skal på din LinkedIn profil.

Det kan også være, at du ikke føler dig tryg i forhold til det at optage video rent teknikmæssigt, og det nok kræver masser af kompetencer at kunne redigere i en video.

Sidst, men ikke mindst, er der mange, der slet ikke kan se sig selv stå foran et kamera, og optage en video, der efterfølgende bliver vist for netværket på LinkedIn.

Heldigvis behøver video ikke at være svært – tværtimod er video nemmere end du tror 😊

Først og fremmest kan du komme langt med videokameraet i din smartphone.

De fleste moderne smartphones kan optage video i ret god kvalitet, og hvis du bruger mikrofonen fra dit headset eller investerer i en knaphulsmikrofon til nogle få hundrede kroner, er du ret godt kørende.

Hvis du lider af kameraskræk, skal du selvfølgelig få gjort op med denne form for begrænsende overbevisning. Det kan du eksempelvis gøre ved at stå foran kameraet på din smartphone, og lave det hvad jeg kalder for testvideoer.

Testvideoer er videoer, som aldrig kommer til at blive lagt på LinkedIn, og alene har til formål at give dig mulighed for at se, hvordan du tager dig ud på video, hvordan du taler o.s.v.

4 simple råd til at lave gode videoer

Du kan finde hjælp og inspiration i forhold til at lave gode videoer i vores guide med “4 simple råd til at lave gode videoer”.

Her finder du et blogindlæg med 9 forslag til hvad du kan bruge video til på LinkedIn

Jeg ser video på LinkedIn som et stærkt værktøj til eksempelvis at arbejde med social selling metodikken i forhold til at skabe og dyrke relationer som en del af salgsprocessen. Samtidigt er det en effektiv måde at arbejde med personlig branding på.

Video er et meget stærkt medie, fordi at det på en og samme tid er både visuelt og auditivt. Dermed kan du kommunikere gennem både levende billeder og lyd til dit netværk og netværkets netværk.

Det gør også, at du kan nå at kommunikere meget i løbet af en video med en spilletid på 1-2 minutter, og på en helt anden måde end hvis du “bare” poster et billede og noget tekst.

Så jeg vil helt klart anbefale, at du kommer i gang med video på LinkedIn.

Jeg har for øvrigt tidligere lavet et blogindlæg med 10 gode grunde til at videoer er mere effektive, og det blogindlæg finder du lige her.

Jeg har også lavet en podcast episode om, hvordan du kan sælge med video uden at lave direkte salg. Det er Social Selling Radio episode 41 med Thomas Martinsen fra videokursus.com.

Endelig er du også velkommen til at deltage i inspirationswebinaret “Sådan kommer du i gang med video på LinkedIn“, som jeg afholder sammen med Thomas Martinsen 1-2 gange om året.

Lad være med at sælge via video på LinkedIn

Jeg vil anbefale, at du ikke forsøger på at sælge gennem videoer på LinkedIn, da du dermed risikerer at blive opfattet som “Sælger Helge på LinkedIn”. Folk er ikke på LinkedIn for at blive solgt til – i hvert fald ikke direkte. Brug derfor video til at udstille din faglighed gennem inspiration og vidensdeling. Så skal kunderne nok komme til dig, når de har et konkret behov 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *