Blogindlæg og podcast om, hvordan du kan sælge med video

Sådan sælger du med video

SÆLG MED VIDEO: Sådan sælger du med video handler om, at du gennem brugen af video kan lade dine kunder møde dig før du møder kunderne. På den måde kan du påvirke både dine nuværende og kommende kunder tidligt i købsprocessen, og derigennem kommunikere til dem. Formålet er blandt andet at opbygge kendskab og tillid, som i den sidste ende skal resultere i, at kunderne vælger dig som leverandør og samarbejdspartner.

Først og fremmest handler det om, at forstå, hvad det er som video kan gøre, når det gælder kommunikation. For video kan noget som andre former for content ikke kan gøre. Video er nemlig super effektivt til at skabe følelser. Følelser leder til tillid. Tillid leder til relationsudvikling og handling. Handling leder til beslutninger. Beslutninger leder til forretning.

Samtidigt kan en video på et par minutter kommunikerer mere end et blogindlæg på 10 A4-sider. I den sammenhæng er det værd at nævne, at 90 procent af de oplysninger, der sendes til hjernen, er visuelle. Og visuelle oplysninger behandles 60.000 gange hurtigere i hjernen end tekst. Og at folk husker 80 procent af, hvad de ser, og kun 20 procent af, hvad de læser.

Derfor er video et uhyre effektivt medie til at kommunikere med dine nuværende og kommende kunder. Læs eventuelt vores blogindlæg med 10 grunde til at videoer er mere effektive end andre former for content.

Så få smidt hæmningerne, og spring ud i det at turde vise dig på en video.

Video er faktisk lettere end du tror 😊

Thomas Martinsen fra videokursus.comJeg har haft fornøjelsen af, at have besøg i vores podcaststudie af Thomas Martinsen fra videokursus.com. Thomas er ekspert i video, og har særlig fokus på produktion af video ved hjælp af mobiltelefoner.

I podcasten fortæller Thomas om, hvordan du helt konkret kan bruge video til salg og markedsføring af dig, din virksomhed og jeres produkter. Han guider dig igennem de forskellige elementer, som produktion af video indebærer.

Et af Thomas’ konkrete tips handler om, at du med fordel kan kategorisere dine videoer, da det vil hjælpe dig med at skræddersy indhold og budskab i forhold til den målgruppe, du ønsker at kommunikere til.

Efter Thomas’ mening er der 6 hovedkategorier, når det gælder video:

 • Salgsvideo
 • Supportvideo
 • Intern video
 • Servicevideo
 • Live video
 • Undervisningsvideo

Dernæst handler det om at lave en konkret videostrategi, som handler om:

 • Hvad ønsker du at opnå med videoen?
 • Hvor er din målgruppe på nettet og de sociale medier?
 • På hvilken måde vil du ramme din målgruppe video?
 • Hvem i organisationen vil du gerne ramme og kommunikere til?
 • Hvilke medier skal du bruge?

Sidst, men ikke mindst, så kan du med fordel dele den samlede produktion af videoen op i disse 4 elementer:

 1. Præproduktion
 2. Selve produktionen af videoen
 3. Videoredigering
 4. Distribution og markedsføring

Der er masser af inspiration og viden at at hente i podcast episoden med Thomas.

Udover at tale om ovenstående kategorier og videostrategi, fortæller han blandt andet også om, hvor lang en video må være, om betydningen af god lyd og undertekster, hvilke sociale medier skal du overveje at bruge til distribution af dine videoer, og hvordan du kan bruge video til at skille dig ud fra konkurrenterne.

Det blev til en super spændende og interessant podcast af cirka 2 timers varighed, og den er derfor rigtig god til en lang køretur (eller løbetur) eller til at bryde op i mindre afsnit. Du kan jo altid sætte podcasten på pause og lytte videre på et senere tidspunkt.

Du er meget velkommen til at dele podcast episoden med dine kollegaer, i dit netværk eller med andre, som du tænker kan have glæde og værdi af at lytte til podcasten.

God fornøjelse med at lytte til podcasten, som du finder i toppen af dette blogindlæg 😊

De venligste hilsner

Leif Carlsen blog signatur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *