LinkedIn annoncering: Skal eller skal ikke? Podcast episode med Lars Skjoldby

LinkedIn annoncering: Skal/skal ikke?

LINKEDIN ANNONCERING: Du kan ligesom på Facebook komme ud til en bredere målgruppe ved at bruge annoncekroner på LinkedIn. Men ekspert i betalt markedsføring Lars Skjoldby fra Skjoldby & Co er ikke stor fan af “paid reach” (betalt annoncering) på LinkedIn – i hvert fald ikke som det fungerer lige nu og med de priser som LinkedIn tager for deres annoncering. Han mener, at paid reach bør være sidste udvej for dig på LinkedIn. Hør mere når jeg interviewer Lars om LinkedIn annoncering.

Som vi har været inde på mange gange i denne podcast, så har kundernes købs- og adfærdsmønstre forandret sig kraftigt over de seneste 10 år. Det gør også, at virksomheder er nødt til at ændre deres salgsformer.

Men ifølge Lars Skjoldby holder mange virksomheder fast i de klassiske salgsformer og begynder først at tænke på annoncering på LinkedIn, når det hele brænder på. Men der er det allerede for sent. For bare LinkedIns godkendelsesproces kan tage op til 7 dage, hvilket er lang tid at vente, hvis salget allerede er svigtet.

Hør blogindlægget som podcast

Blogindlæg og podcast episode om LinkedIn annoncering

Lars siger ikke, at du aldrig skal bruge annoncering på LinkedIn. Du skal bare være skarp fra start på, hvorfor du tror, at det vil virke for dig, og hvad du skal bruge det til. Det fungerer ikke med korte frister med et mål om at sælge mere indenfor 14 dage. Du skal flyve op i helikopteren og finde ud af hvad du vil, for måske det kan opnås billigere og nemmere via andre medier end LinkedIn.

Men du skal holde dig holde opdateret om LinkedIns annonceværktøj, for der er nogle spændende muligheder og potentialer i det. Muligheden for at målrette mod titler, arbejdsområder og virksomhedsstørrelser er meget spændende. Det vil sige, at målretningsmuligheder er gode. Det er måske bare ikke faktor 10 investeringen værd.

Hvis du på nuværende tidspunkt skal have succes med annoncering på LinkedIn, så skal du indtænke det i din marketing- og salgstragt. Annoncerne skal tilpasses således, at det understøtter dine kunders digitale købsrejse når de bevæger sig rundt på LinkedIn.

Desværre er det så som så med eksempler på LinkedIn annoncering med positiv ROI. I hvert fald har Lars indtil nu ikke set danske eksempler, som var overbevisende nok, og det kræver flere tests og målinger.

Det handler blandt andet om at få tilstrækkelig stor volumen i antal og antal ordre, før du for alvor kan evaluere på dine annonceringskampagner på LinkedIn. Derfor kan LinkedIn annoncering ikke stå alene på nuværende tidspunkt.

En god måde at kombinere din organiske trafik med annoncering er via retargeting, som vi også kender fra Facebook. Det er den nemmeste og billigste måde at teste ting af på. Du har allerede en relation til kunden, og kunden har allerede vist en form for interesse. Ligesom du kender fra Facebook, så kræver det en pixel-kode.

På det punkt ser LinkedIns annonceform ret spændende ud. Du får statistik ud fra deres professionelle profil, hvilket indeholder nogle spændende data, hvis du arbejder indenfor B2B. Disse informationer kan du bruge til tracking, til persona og få en forståelse for dine kunder. Det kan hjælpe dig med at præge dine potentielle kunder til at vælge dig ved at anvende dine unique selling points.

Hvor ville Lars Skjoldby starte, hvis han skulle annoncere i dag?

Lars afslutter podcasten med at komme med nogle konkrete “paid reach” tips, som vi kan kalde for Lars’ mini annonceringsstrategi.

Hvis han skulle starte med at annoncere i dag, så ville Lars starte i bunden af salgstragten. Det er folk, som du allerede er i dialog med. Så start med at installere pixel på dit website, så du kan bruge retargeting på potentielle leads. Du kan også bruge dine egne kundedata og bruge det til målretning.

For hvis det i bunden ikke virker, så vil det i toppen heller aldrig virke.

Du kan herefter stille og roligt bevæge dig op ad tragten og udvide din målgruppe, så flere ryger ned i tragten. Du ved jo, at bunden fungerer, hvorfor der ”bare” skal hældes flere ned i din salgstragt.

Det er vigtigt, at du hele tiden er skarp på dine kunders købsrejse, så du ved, hvordan kampagner på LinkedIn kan understøtte den rejse. Det gør det også lettere at vide, hvordan det kreative skal se ud, hvor kunderne skal sendes hen, og hvilke metrics du skal måle din succes efter.

Sørg endelig for at have kampagnesporing på dem, så du kan følge dem i Google Analytics, når de besøger dit website. Her er LinkedIns målesystem ikke særlig godt på nuværende tidspunkt, hvorfor du skal bruge UTM-koder til dette.

Alt i alt skal du tænke dit kampagneforløb igennem fra A til Z.

Det er den eneste måde, hvorpå du kan sikre dig, at dine penge bliver brugt ordentligt.

Markedsføring skal ikke være panikløsninger.

Det skal være en god investering.

De venligste hilsner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *