Jura og LinkedIn: Hvad skal du være opmærksom på?

Hvem ejer “kundekartoteket” på LinkedIn når medarbejderen siger op? Har dine tidligere medarbejdere krav på at bevare kontakten til dine kunder på LinkedIn? Kan din tidligere chef kræve at du sletter de forbindelser som du har skabt i dit gamle job?

I takt med at den digitale udvikling og ikke mindst de sociale medier fylder mere og mere i den måde som man driver virksomhed på nu om dage, kan der også opstå potentielle udfordringer i forholdet mellem medarbejder og virksomhed, blandt andet fordi at vi også i stigende grad bruger vores personlige social media profiler i virksomhedens tjeneste.

Hvem ejer kundekartoteket på LinkedIn?Det betyder blandt andet at kundeoplysninger indirekte ”siver” over til medarbejdernes LinkedIn profiler i form af eksempelvis sælgere og konsulenter som en helt naturlig ting ”connecter” med deres kundekontakter med henblik på også at kunne dyrke kunderelationen via de sociale medier. Samtidigt bliver LinkedIn på den måde også brugt som en slags elektronisk telefonbog, der altid er opdateret med relevante kontaktoplysninger.

Mange bruger også LinkedIn som stedet, hvor man deler inspiration og LinkedIn artikler med sit netværk. Sidst, men ikke mindst, er det en effektiv måde at følge, hvad der fylder hos den enkelte kunde, og hvad det er vedkommende interesserer sig for og har fokus på.
 

Hvad skal du være opmærksom på?

Uanset om at du er arbejdsgiver eller medarbejder, så er der nogle forhold omkring det at bruge LinkedIn som arbejdsværktøj, som det er en god idé at være opmærksom på – inden det går galt. Det drejer sig et langt stykke ad vejen om at bruge sin sunde fornuft, men i høj grad også om at virksomheden får udarbejdet et internt regelsæt og “code of conduct” når det gælder brugen af de sociale medier således, at medarbejderne ved, hvordan de skal gøre og forholde sig til den digitale verden.
 

Vi har lavet en podcast om det

Advokat Henning NygaardJeg har haft besøg af erhvervsadvokat Henning Nygaard fra Advokatfirmaet Nygaard i vores podcaststudie, hvor Leif Carlsen har interviewet Henning om netop jura og LinkedIn. Interviewet med Henning resulterede i en podcast af en lille times varighed – perfekt til køreturen til og fra arbejde eller når du skal løbe en tur :-)

Henning har tidligere gæsteblogget hos os, og i podcasten har vi netop taget udgangspunkt i det gæsteblogindlæg, hvor han skriver om de potentielle problemer, der kan opstå når kundekartoteket i et vist omfang siver over på LinkedIn. Det blev til en rigtig god snak omkring det principielle som man skal være opmærksom på i forhold til brugen af LinkedIn i sit arbejde, og hvordan man kan undgå at komme i fedtefadet – både som virksomhed og medarbejder.

I podcasten kommer vi blandt andet ind på:

 

Få hele historien og mange flere detaljer med i Social Selling Radio episode 12

Du kan lytte til podcast episoden med Henning Nygaard ved at klikke på play-knappen i toppen af dette blogindlæg eller ved at klikke på et af ikonerne nedenfor:

 

Hjælp os med at blive bedre!

Vi vil gerne blive bedre til at podcaste, og vil derfor altid gerne have feedback på vores podcast således, at vi dels kan udvikle os og dels tale om emner, der giver værdi for lige netop dig. Du er derfor velkommen til både at komme med feedback, stille spørgsmål eller komme med idéer til nye emner.

Hvis du synes godt om vores podcast og føler at du får en eller anden form for værdi ud af den, vil vi blive mere end glade for et godt og positivt review på iTunes, og at du måske også vil give den 5 stjerner i evaluering :-) Det hjælper os nemlig med at få spredt vores budskaber til andre som er interesserede i social selling og content marketing.

God fornøjelse med podcasten :-)

De venligste hilsner

Leif Carlsen
 

close

Abonnér på vores LinkedIn nyhedsbrev.

Vi lover, at vi ikke kommer til at spamme dig. Vi sender nemlig kun nyhedsbrev en gang om måneden :-)

Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet.

Comment (1)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.