Hvad er en LinkedIn artikel?

Blogindlæg om hvad en LinkedIn artikel er for en størrelseHvad er en LinkedIn artikel? Det er LinkedIns egen betegnelse for det som vi normalvis kalder for et blogindlæg, altså et længere tekstindlæg på typisk 300 ord eller mere. LinkedIn artikler er tidligere kendt under navnet “LinkedIn Pulse”.

Det er også LinkedIns eget blogunivers på det erhvervsorienterede sociale netværk, hvor du dagligt får leveret artikler skrevet af personer i dit eget netværk, personer du følger eller såkaldte ”thought leaders” (på LinkedIn omtalt som “influencers”). Det kan være kendte såvel som ukendte personer, der skriver om professionelle emner.

De LinkedIn artikler du bliver præsenteret for er primært sorteret ud fra ord du bruger i din personlige profil og det du søger og interesserer dig for. Det er derfor ikke de samme historier forskellige LinkedIn-bruger får vist i deres nyhedsstrøm.
 

Hvad kan du bruge LinkedIn artikler til?

LinkedIn artikler er for alle, der gerne vil søge viden og/eller dele ud af deres egen viden og ekspertise, og derigennem inspirere andre. Mit fokus i denne artikel er på, hvordan du som ny blogger kommer i gang, og hvordan du, over en periode med regelmæssige LinkedIn artikler kan positionere dig som ekspert indenfor dit område.

Med over 500 millioner brugere af LinkedIn på verdensplan og cirka 2,3 millioner brugere i Danmark, har du en unik mulighed for at nå langt ud. Det at skrive sine egne blogindlæg er en vigtig del af personlig branding og det at pleje sit netværk.

Blogindlæg om hvad en LinkedIn artikel er for en størrelseVed at være aktiv på LinkedIn, og specielt med artikler med nyttige og inspirerende viden og meninger, skaber du troværdighed og tillid til din person. Ved at udstille din ekspertviden kan du dels opbygge digital egenkapital og dels på sigt skabe grundlaget for at kunderne faktisk begynder at finde frem til dig af sig selv. På sigt, er ikke ensbetydende med hele år hvis du udgiver LinkedIn artikler på regelmæssig basis, eksempelvis et par gange om måneden. Det handler om at være konsistent og blive ved.

LinkedIn artikler gør det også muligt at udvide dit netværk med for dig interessante beslutningstagere og influenter. Personer, der deler eller liker dine blogindlæg, kan nemlig ses som personer, der interesserer sig for det, du står for. Det er derfor en åbenlys mulighed for at linke med disse personer, og dermed få muligheden for at kommunikere direkte med dem. I mange tilfælde kan det føre til helt ny forretning.
 

Hvad er forskellen på en artikel og et indlæg?

Hvad er forskellen så på en artikel og et indlæg på LinkedIn? Jo, først og fremmest er det to forskellige former for opslag på LinkedIn.

Et indlæg (også kaldet for en statusopdatering) er ofte et kortere budskab (du kan maksimalt skrive 1.300 tegn inklusive mellemrum), som kan være noget meget tidsaktuel og har en begrænset levetid. Det kan eksempelvis være en artikel du deler, et billede eller en video fra messestanden i Frankfurt eller et aktuelt spørgsmål du spørger om i dit netværk.

LinkedIn artiklen er, som jeg tidligere har været ind i på, et ekspert- eller meningsindlæg, som helst skal være på 300 ord eller mere. Det kan sagtens være et tidsaktuelt emne, men er mest af alt et ekspertindlæg og det handler om at dele ud af sin viden, inspirere andre eller skabe en dybere debat. Derfor har LinkedIn artikler ofte en længere levetid.

En anden forskel handler om at Linked artikler er en mere integreret del af din profil, og at artiklerne bliver på din profil til tid og evighed. Artiklerne er et særskilt afsnit på din aktivitetsoversigt, og her kan besøgende på din profil se alle de artikler som du har udgivet.

Det kan de sådan set også med dine statusopdateringer, men de har til gengæld en mere begrænset levetid – ikke fordi at de bliver slettet fra din profil, men fordi at de er en del af nyhedsfeed’et og ofte forsvinder fra dit netværks nyhedsstrøm i løbet af typisk en til to dage afhængig af popularitet. Husk også at nyhedsstrømmen på din personprofil er noget som dit netværk og netværkets netværk meget sjældent sidder og scroller tilbage i. Dit netværk har som regel rigeligt at gøre med at følge med i deres egen nyhedsstrøm.

Hvis du vil have en mere detaljeret beskrivelse af forskellen på et indlæg og en artikel, så har jeg lavet en oversigt med et tilhørende sammenligningsskema, som du finder i linket her.
 

LinkedIn artikler får ikke lige så mange visninger som statusopdateringer men det er helt okay

Video der fortæller om forskellen på en LinkedIn artikel og en statusopdateringDu skal være opmærksom på, at du som regel vil få markant færre visninger af en LinkedIn artikel sammenlignet med et indlæg. Det skyldes ganske enkelt, at det er som regel meget nemmere at “konsumere” et kort indlæg, som måske er suppleret med et billede eller en video. Det tager måske bare sekunder at se og forstå budskabet.

En LinkedIn artikel på eksempelvis 500 ord vil som regel tage nogle minutter at læse, og det gør at det kun er folk, der har ren reel interesse i emnet, der vil læse med. Ergo når kompleksiteten og læsetiden stiger, så falder antallet af visninger også. Men det er helt fint. For det handler på den måde meget mere om kvalitet og relevans end om visninger. Så det er helt fint hvis din LinkedIn artikel får 50, 100 eller 300 visninger. Så populært sagt handler indlæg meget om at skabe synlighed omkring din person, hvorimod at LinkedIn artikler kan bidrage til at udstille din ekspertise i detaljer.
 

Prøv det!

Guide til hvordan du kommer i gang med at skrive LinkedIn artiklerSom med så mange andre ting her i livet, så gælder det om at komme i gang og få afprøvet det. Med LinkedIn artikler får du dit eget blogmiljø, og muligheden for at skabe interesse omkring det du brænder for, og derigennem udstille din ekspertise.

Hvis du vil i gang med at skrive en LinkedIn artikel, har jeg har lavet en lidt mere detaljeret guide til hvordan du gør. Guiden indeholder også en podcast, hvis du hellere vil lytte til, hvordan du skal gøre.

Du finder guiden til hvordan du skriver LinkedIn artikler i linket her eller ved at klikke på grafikken til højre for denne tekst.

God fornøjelse med at skrive LinkedIn artikler :-)

De venligste hilsner

Leif Carlsen
 

Comments (5)

 • Jan Skinnerup Reply

  God artikel Dorthe, men hvad nu hvis man ikke har noget der hedder “kom med et indlæg” på startsiden? Hvad gør jeg så?

  26. maj 2016 at 14:50
  • Dorthe Gotthold Nielsen Reply

   Hej Jan, Tak for din kommentar. Hvis du ikke ser “Kom med et indlæg” så prøv at skifte sprog i LinkedIn indstillingerne fra dansk til engelsk, så skulle den gerne dukke op når du trykker på “Home” i øverste venstre hjørne. God fornøjelse med Pulse!

   31. maj 2016 at 08:39
 • Thorkild Gregers Reply

  Tak for et klart og velformuleret indlæg. En god intro til LinkedIn Pulse.

  13. juni 2016 at 20:56
 • Mikkel Reply

  Tak for et godt og brugbart indlæg!

  Jeg har problemer med at skrive blogindlæg på Linkedin. Jeg anvender Linkedin på engelsk, da knappen for at publicere blogindlæg ellers ikke dukker op. Men så snart jeg begynder at skrive min overskrift, uploade et header billede eller lign. får jeg følgende fejlmeddelelse: “There was an error saving your post. Please try again.”.

  Jeg kan hverken gemme eller publicere indlægget, og fortsætter jeg med at skrive, kommer meddelelsen igen med det samme. Er det noget I har hørt om før? Og i så fald, hvordan kommer jeg videre? Jeg har forsøgt mig med søgninger på Google, men får ikke nogen relevante svar på problemet…

  Mvh.
  Mikkel

  2. november 2016 at 12:58
  • Leif Carlsen Reply

   Tak, Mikkel.

   Jeg oplever nogle gange at LinkedIn “hoster lidt” og man skal refreshe siden for at kunne gemme kommentarer eller skrive Pulse indlæg.

   Jeg har endvidere oplevet, at nogle har problemer med Internet Explorer browsere. Jeg ved ikke hvilken du bruger, men har positive oplevelser med Chrome browseren. Så prøv det eventuelt af.

   Og sidst, men ikke mindst, hvis du har en add-blocker på, så kan den også drille lidt.

   De venligste hilsner

   Leif

   2. november 2016 at 19:02

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *