Blogindlæg om, at video faktisk er meget nemmere end du tror

Video er faktisk meget nemmere end du tror

VIDEO: Når jeg taler med virksomheder om brugen af video til at kommunikere til sine kunder med, er reaktionen ofte at de synes at video er svært at komme i gang med – endda på flere niveauer. Med det mener jeg, at jeg ikke kun hører én primær årsag til at folk synes at video er svært at komme i gang med. Der er ofte mange grunde til at virksomhederne og deres medarbejdere ikke kommer ud over bakkerne med at producere og distribuere video.

Det synes jeg er ærgerligt fordi at video giver nogle andre muligheder end tekst og billeder kan gøre. Du kan i løbet af et minuts video fortælle mere end du kan i de 3.000 tegn som du har som begrænsning i et indlæg på LinkedIn.

Samtidigt er det værd at bemærke, at 90 % af de oplysninger, der sendes til hjernen, er visuelle og at disse oplysninger behandles ikke mindre end 60.000 gange hurtigere i hjernen end tekst.

Og når det netop gælder visuelle budskaber så husker vi 80 procent af, hvad vi ser, og kun 20 procent af, hvad vi læser.

Så derfor kan det være en god idé at komme i gang med at producere og distribuere videoer, som er et af de mange stærke indholdsformater, der findes på LinkedIn.

Jeg har derfor lavet dette blogindlæg med nogle konkrete forslag til at komme i gang med at lave video – for det er faktisk nemmere end du tror 😊

Blogindlæg om at det faktisk er nemmere at lave video end de fleste tror

Det som kendetegner de fleste af de forklaringer som jeg hører, handler om at have begrænsende overbevisninger. Altså at du overbeviser dig selv om, at det ikke kan lade sig gøre af den ene eller den anden årsag.

Jeg møder ofte følgende begrænsende overbevisninger:

  • Frygten for at stå foran et kamera: Jeg tror ikke at jeg ser godt ud på video, kan jeg overhovedet sige noget fornuftigt, hvordan sidder mit hår, kan man se de små svedperler på min pande og lyder min stemme ikke forfærdeligt?
  • Vi har ikke noget at lave video om: Jeg møder også ret ofte en overbevisning om, at der ikke er noget at lave video om. Vi har ikke noget at fortælle om i vores virksomhed, og hvis vi endelig havde, er der da ingen, der gider se en video om det.
  • Jeg er ikke uddannet fotograf: En anden klassiker handler om en kompetencemæssige begrænsning i form af at du ikke føler, du har den fornødne viden til at skyde og redigere videoer.
  • Jeg har ikke tid til at lave video: Da video som regel er en helt ny ting for mange, har de heller ikke afsat tid i kalenderen til at lave video. Derfor er tidsmæssige begrænsninger også en “show stopper” for mange.
  • Vi har ikke nogen, der kan lave video: Det kan enten være fordi at der ikke er nogen decideret marketingafdeling eller at marketing ikke har viden og erfaring med at lave video.
  • Vi har ikke det nødvendige udstyr: Endnu en klassiker og decideret myte drejer sig om at vi ikke har alt det avancerede og dyre udstyr, som det kræver for at producere video. Der skal jo både indkøbes et godt videokamera, masser af lys, mikrofoner, videoredigeringssoftware m.m.
  • Vi har ikke noget budget til at lave video: Det kræver masser af dyrt specialudstyr og software for at vi kan lave video i en ordentlig kvalitet, og det har vi slet ikke budget til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *