Sådan tilføjer du en personlig besked når du connecter på LinkedIn

Blogindlæg om hvordan du kan personificere dine LinkedIn invitationerSådan tilføjer du en personlig besked når du connecter på LinkedIn er et blogindlæg som handler om hvordan du helt konkret kan tilføje en personificeret besked til dine LinkedIn invitationer.

Blogindlægget kommer i forlængelse af et andet relateret blogindlæg som jeg har skrevet, og som har overskriften ”Derfor skal du skrive en personlig besked når du connecter på LinkedIn“. Efter at det blev publiceret, blev jeg opfordret til også at skrive et indlæg, hvor jeg fortæller om hvordan du i praksis tilføjer beskeden. Der er stadigvæk mange som ikke tilføjer en personlig besked, så min opfordring er endnu engang, at når du vil connecte med en på LinkedIn, så gør det altid med en personlig besked. Det tager så lidt tid men betyder så meget for den, der modtager din invitation.

I den virkelige verden, er de fleste af os høflige og hilser på folk og starter en dialog. Det er bare ikke helt så nemt i den digitale verden. På Facebook kan vi sende en venneanmodning, men uden muligheden for at kunne skrive en besked. På Instagram og Twitter kan vi følge hvem som helst uden at skulle spørge om lov først. Men på LinkedIn har vi faktisk muligheden for at tilføje en personlig besked når vi connecter med andre.
 

Sådan tilføjer du en personlig besked på LinkedIns desktop version

LinkedIn gør det nemt at connecte med andre ved at du bare kan trykke på ”Opret forbindelse” knappen. Så sender LinkedIn en besked til personen, men der er ingen tekst i beskeden og dermed heller ikke nogen forklaring på hvorfor du vil connecte. Det er ikke den bedste måde at starte en relation med en person på LinkedIn. Så skal vedkommende gætte sig til hvorfor at du vil connecte med ham eller hende.

Blogindlæg om hvordan du kan personificere dine LinkedIn invitationer
 
Uanset om du kender personen i forvejen eller ej, så er det altid en god ide at have ”Know-Like-Trust-Buy” modellen i baghovedet. Altså, personen skal kende dig, for at kunne lide. Hvis du oveni det, deler ud af værdifuldt indhold og inspiration, kan personen få tillid til, at du er en ekspert på dit område og derfor mere åben overfor at bruge dig og anbefale dig.

Derfor, når du nu har muligheden, så vil jeg anbefale dig altid at gå ind på personens profil og trykke ”Opret forbindelse” der fra, og skrive en invitationstekst.

Du gør det på denne måde:

  1. Gå ind på personens profil, så du kan læse hvad vedkommende skriver om sig selv. Herfra kan du trykke ”Opret forbindelse”.
  2. Så får du muligheden for at ”Tilføj en bemærkning” og ”Send”. Du vælger selvfølgelig ”Tilføj en bemærkning”.
  3. Så skriver du din besked til personen. Du har i alt 300 tegn inklusive mellemrum til din rådighed. Derefter trykker du på ”Send” knappen.

Du kan se de enkelte skærmbilleder i grafikken nedenfor.

Blogindlæg om hvordan du kan personificere dine LinkedIn invitationer
 

Kan jeg connecte med en person, der er i 3. led til mig på LinkedIn?

Vi får fra tid til anden spørgsmålet om man kan connecte med en person, der er i 3. led til én selv. Først vil jeg lige forklare hvad det betyder at være i 3. led. Det betyder, at I ikke har nogen fælles kontakter i jeres netværk. Der er altså ingen netværksmæssig overlap. LinkedIn beder derfor om at du skal bruge en InMail besked til at fortælle personen om at du gerne vil connecte med vedkommende. Dette er dog ikke den egentlige invitationen, men bare en besked.

Blogindlæg om hvordan du kan personificere dine LinkedIn invitationerInMail er en forkortelse for “IntroduktionsMail”, og er en funktion som du kun har adgang til hvis du har en LinkedIn Premium konto. Med InMails kan du sende meddelelser til medlemmer uden for dit netværk, men det koster altså en opgradering til en Premium konto, hvis du køre den gratis version.

Heldigvis er der en workaround for det så du alligevel kan connecte med personer i 3. led uden at du skal have et LinkedInPremium abonnement. I stedet for at trykke på ”InMail”, så klikker du på de tre prikker til højre for personens profil billede. Her har du mulighed for at trykke ”Opret forbindelse”. Så ja, du kan du faktisk godt connecte med en person i 3. led. Nu skal du så bare skrive en besked til personen, som beskrevet lige ovenfor dette afsnit.
 

Sådan tilføjer du en personlig besked på LinkedIns iOS mobilapp

Det er også muligt at tilføje en personlig besked på LinkedIns iOS mobilapp. Ligesom på desktoppen, så skal du gå ind på personens profil.

Her må du IKKE bare trykke på ”Opret forbindelse” knappen men derimod på de 3 prikker oppe foroven til højre.

Her kan du vælge ”Gør invitation personlig” og så skrive din tekst. Ligesom på desktoppen har du 300 tegn til din invitationstekst. Når du har skrevet det, trykker du på ”Send” knappen.

Du kan se de enkelte skærmbilleder i grafikken nedenfor.

Blogindlæg om hvordan du kan personificere dine LinkedIn invitationer
 

Sådan tilføjer du en personlig besked på LinkedIns Android mobilapp

Det er selvfølgelig også muligt at tilføje en personlig besked på LinkedIns Android mobilapp. Ligesom på desktoppen, så skal du gå ind på personens profil.

Her må du IKKE bare trykke på ”Opret forbindelse” knappen men derimod på den lille “pil ned” knap i nederste midterste del af skærmen.

Her kan du vælge ”Gør invitation personlig” og så skrive din tekst. Ligesom på desktoppen har du 300 tegn til din invitationstekst. Når du har skrevet det, trykker du på ”Send” knappen.

Du kan se de enkelte skærmbilleder i grafikken nedenfor.

Blogindlæg om hvordan du kan personificere dine LinkedIn invitationer
 
Jeg håber du i fremtiden vil skrive personlige beskeder hver gang du connecter med en på LinkedIn. Hvis vi ikke allerede er i netværk må du gerne øve dig på mig, ved at sende en connect besked til mig. Det vil glæde mig at have dig i mit LinkedIn netværk 😊

Rigtig god fornøjelse med at udvide dit netværk.

De venligste hilsner

Eva Sachse
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *