Blogindlæg om LinkedIn Premium og de forskellige udgaver af Premium

Skal jeg vælge LinkedIn Premium?

Skal jeg vælge LinkedIn Premium? Hvad er LinkedIn Premium? Hvad kan de forskellige udgaver af LinkedIn Premium? Hvad koster LinkedIn Premium? Er LinkedIn Premium pengene værd? Eller kan jeg klare mig med gratisudgaven af LinkedIn? Kan jeg bruge Sales Navigator til at skaffe leads med?

De spørgsmål får jeg næsten hver eneste gang at jeg afholder foredrag eller workshops i brugen af LinkedIn og social selling metodikken.

Derfor tænkte jeg at det ville give god mening at lave en slags guide, der kan hjælpe med at svare på disse spørgsmål, og hjælpe dig til at finde ud af om det kan give mening for dig at vælge et LinkedIn Premium produkt eller om du skal fortsætte med gratisudgaven.

Lad mig med det samme gør dig opmærksom på, at jeg IKKE bliver betalt for at omtale LinkedIn Premium produkterne. Jeg får i det hele taget ikke nogen form for indtægter fra LinkedIn. Jeg har heller ikke nogen aktier i virksomheden, og jeg har således ikke nogen direkte økonomiske interesser i LinkedIn.

Denne guide er derfor alene mit personlige forsøg på at give dig et så uvildigt og objektivt perspektiv som muligt på om LinkedIn Premium er noget for dig eller om du bare skal spare pengene og bruge gratisudgaven.

Så min eneste agenda er at hjælpe dig med relevant information, og hjælpe dig med at finde ud af, om du kan nøjes med gratis udgaven eller om du faktisk har brug for LinkedIn Premium, og i så fald hvilken version.

Men selv om der er sket et stigning i antallet af LinkedIn Premium brugere over de sidste par år, så er der ingen tvivl om at det stadigvæk er et flertal LinkedIn brugerne, der anvender gratisudgaven.

Det er der dog ikke noget mærkeligt i, når en virksomhed som LinkedIn driver en del af sin forretning ud fra “Freemium” tankegangen, altså hvor den basale adgang er gratis, men at du kan betale dig til yderligere funktionalitet.

Guide til de forskellige LinkedIn Premium abonnementer og hvornår de er relevante for dig at bruge

Lige som at en god og professionel håndværker har total styr på sine grundværktøjer (eksempelvis sav, hammer, mejsel, skruetrækker o.s.v.), så skal du som professionel LinkedIn-bruger også have styr på dine grundlæggende værktøjer som eksempelvis personprofil, søgefunktion, udbygning af netværk, beskedfunktion, LinkedIn artikler m.m.

Med gratisudgaven af LinkedIn kan du:

 • opbygge din professionelle identitet (LinkedIn personprofil) og digitale egenkapital
 • opbygge og vedligeholde dit professionelle netværk
 • skrive ubegrænset antal indlæg
 • like, dele og kommentere indlæg og artikler
 • skrive ubegrænset antal LinkedIn artikler (tidligere kendt som LinkedIn Pulse)
 • modtage et ubegrænset antal InMails (LinkedIns betegnelse for introduktionsmails)
 • søge efter og se profiler i LinkedIn netværket
 • se profilerne på de seneste fem personer, der har kigget på din profil
 • anmode om op til fem introduktioner ad gangen
 • give og bede om anbefalinger.

Når du kan disse værktøjer, kan du overveje at opgradere til et LinkedIn Premium abonnement. Lidt lige som at den gode og professionelle håndværker bliver mere effektiv ved at bruge en elektrisk boremaskine eller elektrisk sav, så kan du også blive mere effektiv og målrettet i din brug af LinkedIn ved hjælp af Premium udgaven.

Blogindlæg om, hvorvidt du skal opgradere til LinkedIn Premium eller om du kan nøjes med gratisudgavenSelv om du kan komme rigtig langt med gratisudgaven af LinkedIn, så kan der være gode grunde til, at du skal overveje at opgradere til Premium.

Først og fremmest handler det om, hvad du vil bruge LinkedIn til, og hvad du gerne vil have ud af det. Det, der mest af alt kendetegner Premium udgaverne af LinkedIn (der er nemlig flere former for Premium adgang), handler i bund og grund om at gøre dig mere effektiv og finde frem til flere oplysninger på en hurtigere måde.

Og er der oplysninger, som du kun kan få, når du er Premium bruger, eksempelvis kan du uden begrænsninger se, hvem der har besøgt din profil igennem de sidste 90 dage og hvordan de har fandt frem til dig.

Hvis du regelmæssigt har brug for at lave avancerede søgninger, er du også nødt til at komme til lommerne og investere i adgang til Sales Navigator eller Recruiter Lite.

Efter at LinkedIn rullede den store opdatering ud af deres desktop udgave i starten af 2017, er søgefunktionen i gratisudgaven blevet begrænset en del. Du har til gengæld fuld adgang til de avancerede søgefunktioner i Sales Navigator og Recruiter Lite, hvor du kan opbygge detaljerede søgninger efter en bestemt type beslutningstager i en bestemt industri eller virksomhed i et bestemt geografisk område. Når du en gang har opbygget en søgning, kan du efterfølgende gemme søgningen, og genbruge disse uden at skulle til at tage oplysningerne ind igen.

Så moralen er, at du skal overveje at betale penge for Premium adgang, hvis du som rutineret og regelmæssig LinkedIn bruger ønsker at udføre dit job hurtigere og mere effektivt og få adgang til flere oplysninger. Hvis du til gengæld kun er på LinkedIn et par gange om ugen, kommer du næppe til at få tilstrækkeligt med værdi ud af et Premium abonnement.

Sales Navigator Enterprise

Der findes også en Enterprise udgave af Sales Navigator, der henvender sig til meget store organisationer. Udover funktionaliteten fra Basic og Team Edition, giver Sales Navigator Enterprise også mulighed for at sende endnu flere InMails (50 i alt per måned). Enterprise udgaven gør det også muligt at gemme endnu flere emner, faktisk op til 10.000 emner i alt.

Endvidere giver Sales Navigator Enterprise mulighed for et ubegrænset antal PointDrive præsentationer, såkaldt Single-Sign-On integration samt Enterprise licensstruktur.

Premium Career

Du skal vælge Premium Career, hvis du er på udkig efter nye udfordringer. Premium Career kan give dig øget synlighed på LinkedIn overfor rekrutteringskonsulenter og virksomheder, der anvender LinkedIn som rekrutteringsplatform.

En af de væsentligste Premium funktioner i Premium Career er “Open Profile”, som gør at et hvilket som helst medlem kan kontakte dig direkte uden at de skal til at købe InMails. Du har endvidere selv adgang til at sende 5 inMails hver måned.

Premium Business

Premium Business er en Premium variant, som minder en del om Premium Career i form af, at den i bund og grund har den samme funktionalitet som Premium Career, men med Premium Business kan du sende op til 15 InMails pr. måned og får adgang til information om udviklingstendenser og ændringer i ledelsen hos de virksomheder, som du følger.

Recruiter Lite

Denne udgave af Premium henvender sig til virksomheder, der ønsker at bruge LinkedIn som rekrutteringsplatform, men i mindre skala. Der er ikke adgang til det fulde LinkedIn netværk, som man har med “storebroderen” Recruiter Corporate (se beskrivelsen nedenfor), men du kan blandt andet lave guidede søgninger, arbejde med 15+ avancerede søgefiltre og sende op til 30 InMails hver måned.

Recruiter Corporate

Recruiter Corporate er topmodellen indenfor LinkedIns rekrutteringsunivers. Det er også det absolut dyreste Premium abonnement, og henvender sig således alene til virksomheder med et stort behov for rekruttering – enten i form af dedikerede rekrutteringsvirksomheder eller mellemstore eller store virksomheder, der ønsker at varetage rekruttering inhouse.

Med Recruiter Corporate er der adgang til LinkedIns fulde netværk og eksempelvis mulighed for at kontakte flere kandidater samtidigt i forhold til en given stilling.

Der er selvfølgelig mange flere fordele og detaljer koblet på det enkelte Premium abonnement, men her vil jeg tillade mig at henvise til LinkedIns Premium oversigt, hvis du vil vide mere.

FunktionSales Navigator BasicSales Navigator
Team Ed.
Sales Navigator
Enterprise
Premium CareerPremium BusinessRecruiter LiteRecruiter Corporate
Hvem har set din profil (antal dage tilbage i tiden)90909090909090
Open Profile
Udvidet netværksadgang
Ubegrænset antal søgninger
InMails pr. måned20305051530150
Out-of-network unlocks pr. månedIngen25255Ingen1030
Lead- og firmasøgninger
Gemte antal leads1.5005.00010.000
Salgsopdateringer
Jobskifte notifikationer
Anbefalede kundeemner
Premium-søgninger med Lead Builder
Sales Nav. Gmail integration
Noter og tags på leads
TeamLink funktion
Anvendelsesrapportering
PointDrive præs. pr. månedIngen10Ubegrænset
CRM integration
SSO integration
Fremhævet ansøger
Vækstoplysninger
Funktionelle tendenser
Ledelsesændringer
Videokurser online
Avancerede søgefiltre15+30+
Avancerede søgefiltre15+30+
Guidede søgninger15+30+
Find flere personer søgning
Underretning for gemte søgn.1050
Spotslight (prioriterede leads)
Administration af talentpulje
Recruiter app adgang
Automatisering af talentpulje
Mobiladgang
Brugerdefinerede arbejdsprocessor
Teamarbejde
Samarbejde med rekrutteringssansvarlige
Kontakt flere kand. på en gang
Hold øje med teamets præstation
Premium produkt

Pr. måned eksklusive moms

Pr. måned inklusive moms
Årlig fakturering eksklusive
moms
Årlig fakturering inklusive
moms
Sales Navigator Basic
455,99
569,99
4.319,90
5.399,88
Sales Navigator Team Edition
700,00
875,00
6.540,00
8.175,00
Sales Navigator Enterprise
*
*
*
*
Premium Career
191,99
239,99
1.919,90
2.399,88
Premium Business
316,792
395,99
3.167,90
3.959,88
Recruiter Lite
719,99
899,99
6.719,90
8.399,88
Recruiter Corporate
6.459,00
8.073,75
64.589,00
80.736,25

Hvis du ikke er sikker på at du vil få værdi ud af et Premium abonnement, vil jeg anbefale at du starter med månedlig betaling. Så kan du altid opsige abonnementet fra en måned til en anden.

LinkedIn tilbyder også i et vist omfang, at du gratis kan prøve visse typer af Premium abonnementet i en kort periode, men tjek LinkedIns website for aktuelle muligheder og detaljer.

Hvis du vil høre blogindlægget som podcast

Du kan også lytte til blogindlæg som podcast episode følgende steder:

De venligste hilsner

Leif Carlsen fra Social Selling Company

Hvis du vil blive bedre til at bruge LinkedIn

Kom igang med at bruge hashtags på LinkedIn

Så kom vi igennem hele gennemgangen af de steder og funktioner, hvor du lige nu kan bruge hashtags på LinkedIn.

Jeg håber at det har givet dig en indsigt i historien bag hashtagget, hvordan hashtags fungerer på LinkedIn, hvad du kan bruge det til og hvordan du gør det.

Skulle du have flere steder eller funktioner, så lad mig gerne vide det således, at jeg kan opdatere min artikel med det. På den måde er der ét sted, hvor du kan finde al information omkring brugen af hashtags på LinkedIn.

Du er meget velkommen til at dele artiklen med dine kollegaer, hvis du tænker at de kunne have gavn af at vide hvordan de kan bruge hashtags på LinkedIn.

God fornøjelse med at bruge hashtags på LinkedIn :-)

De venligste hilsner

Om Eva Sachse fra Social Selling Company

Hvis du vil blive bedre til at bruge LinkedIn

Comments (7)

 • Jakob Thusgaard Reply

  Fremragende artikel. Tak for den!

  I nævner at man kommer langt med gratisversionen – og det stemmer. Imidlertid er det min opfattelse, at LinkedIn, med den nye brugerinterfaceopdatering tager både avancerede søgninger og det at gemme op til 3 søgninger og modtage ugentlige eller månedlige underretninger om disse søgninger, og lægger de funktioner over i Sales Solutions/Sales Navigator.

  Så vidt jeg kan se, betyder det at sælgere ikke længere kan klare sig med gratisversionen, men er tvunget til at opgradere. I den sammenhæng bliver de tvunget hen over Business Plus og over til Sales Navigator.

  Bortset fra det, er det fremragende med en guide til, hvilken Premium, der er det rigtige valg. Tak for det!

  20. december 2016 at 12:29
 • Frederik Nørgaard Reply

  Hej Leif

  Tak for opdateringen. Jeg er meget enig du kommer langt med den gratis version, men jeg savner godt nok den betalte.

  Lige præcis søgnings delen savner jeg virkelig.

  Jeg er simpelthen for nærig til at betale 500 kr pr måned selv om firmaet nok skulle betale det.

  21. november 2017 at 13:10
  • Leif Carlsen Reply

   Velbekomme, Frederik. Skønt at høre at du synes om indlægget.

   Og ja, det ville være super, hvis vi fik den gamle søgefunktion tilbage igen :-)

   23. november 2017 at 00:33
 • Ståle Stenersen Reply

  Hei, Leif!

  Takk for deling av en informativ og balansert oppdatering. Nyttige betraktinger som er gode å ha med seg i valg Premium – og når tiden er inne for det.
  Ser frem til å lese mer skrevet av deg!

  14. januar 2020 at 14:14
  • Leif Carlsen Reply

   Hej Ståle, velbekomme Dejligt at høre at du kunne bruge guiden til noget

   19. januar 2020 at 23:24
 • Karin Erfurt Reply

  Mange tak for denne oversigt og din klare stillingtagen til spørgsmålet om et abonnement er nødvendigt. Jeg har længe overvejet, om det er pengene værd set i forhold til mit formål. Det spørgsmål har du hjulpet med at afklare – og sparet mig for et par hundrede kroner om måneden. :-)

  1. maj 2020 at 15:06
  • Leif Carlsen Reply

   Velbekomme, Karin – dejligt at høre at du kunne bruge oversigten og min anbefaling til noget, herunder også at spare lidt penge :-)

   1. maj 2020 at 17:11

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *