Guide til, hvordan du kan opnå stjernestatus på LinkedIn i.f.t. deres profilstyrkemåler

LinkedIn profilstyrke: Sådan opnår du stjernestatus

Har du “stjernestatus” på LinkedIn?

Spørgsmålet handler ikke, om du er en slags rockstjerne på verdens største professionelle sociale medie 😉

Nej, det drejer sig om, at din såkaldte profilstyrke skal have stjernestatus, da det er med til at øge chancen for, at du bliver fundet i søgninger på LinkedIn.

Det kan have stor betydning, hvis du eksempelvis er selvstændig, sælger, konsulent, rådgiver eller har en anden kundevendt rolle, og du gerne vil findes af potentielle kunder.

Det kan være en indkøber, som leder efter en person, der kan hjælpe vedkommende med at optimere noget i virksomheden, som du har stor erfaring med.

Det kan også være marketingkoordinatoren, sekretæren eller eventmanageren, som er på udkig efter en foredragsholder til et medarbejderarrangement eller en kundekonference.

Hvis du er jobsøgende og har brug for at blive fundet af den HR-ansvarlige, rekrutteringskonsulenten eller headhunteren, der er på udkig efter kandidater med dine kompetencer og erfaringer, er det også vigtigt for dig.

Derfor skal din profilstyrke have stjernestatus

Her finder du en forklaring på, hvad LinkedIns profilstyrkemåler består af

Grunden til at din profilstyrke skal have såkaldt stjernestatus, handler om at gøre din profil så søgbar som muligt, således at du kan blive fundet som nævnt i eksemplerne ovenfor.

Selve din profilstyrke er et udtryk for, om du har udfyldt de felter, som LinkedIn har defineret som værende vigtige.

Disse profilfelter er:

 • Profilfoto
 • “Om” afsnit
 • Kompetencer
 • Nuværende stilling
 • Uddannelse
 • Beliggenhed
 • Branche

Indtil at du har fået udfyldt alle ovenstående oplysninger, vil LinkedIn minde dig om, at du mangler at få udfyldt en eller flere af oplysningerne.

Derfor vil jeg også helt klart anbefale, at du får udfyldt alle de nævnte oplysninger, således at du går efter at opnå den maksimale profilstyrke.

Så ved at du udfylder de vigtigste profilfelter, øger du sandsynligheden for at dukke op i søgninger samtidigt med, at det kan give dig flere visninger af din profil.

I følge LinkedIns egne tal kan det betyde:

Tilføjet profilfotoOp til 2,3 gange så mange profilvisninger
Udfyldt “Om” afsnitOp til 3,9 gange så mange profilvisninger
Tilføjelse af kompetencer1 kompetence giver op til 5 gange så mange profilvisninger
Udfyldt nuværende stillingOp til 70 % flere profilvisninger
Udfyldt uddannelseOp til 2,2 gange så mange profilvisninger
Udfyldt beliggenhedOp til 70 % flere profilvisninger
Udfyldt branchekodeOp til 70 % flere profilvisninger

Man siger at tal er taknemmelige, og det gælder selvfølgelig også ovenstående tal. For hverken du eller jeg kan tjekke, at LinkedIns tal passer 😉

Men når det er sagt, er det selvsagt ret åbenlyst, at hvis du mangler at udfylde et eller flere profilfelter eller du udfylder det med noget vrøvl, gør du det sværere for folk at finde frem til dig.

Det handler jo også om at give dem, der besøger din LinkedIn profil et professionelt og troværdigt indtryk.

Så ved at din profil altid er ajourført og har et appellerende udtryk, hjælper det dig med at styrke din personlige brand og præsentere dine kompetencer, erfaringer og præstationer.

Ergo har det en stor betydning, at din profil har stjernestatus 🤩

Hvor høj er din profilstyrke?

Du har mulighed for at se hvor godt din profil er udfyldt ved at tjekke din såkaldte LinkedIn profilstyrkemåler (på engelsk “Profile Strength meter”).

LinkedIn har valgt at lave en skala på tre trin, der er som følger:

 1. Begynder (“Beginner”)
 2. Mellemniveau (“Intermediate”)
 3. Stjerne (“All Star”)
Her finder du information om LinkedIns profilstyrkemåler

Det skal nævnes, at profilstyrkemåleren alene måler på den tekniske styrke af din profil – altså hvor mange af felterne du har udfyldt.

Der bliver således ikke målt på selve kvaliteten af dine tekster, hvorfor at det kan være en god idé at du fra tid til anden tjekker teksterne, selv om din profilstyrke viser, at du har opnået topniveauet “Stjerne”. Der kan som regel justeres og optimeres lidt 😉

Vær opmærksom på, at du udover at have udfyldt alle de vigtigste profilfelter, også skal have mindst 50 forbindelser for at opnå stjernestatus.

Sådan finder du din LinkedIn profilstyrke

Instruktion i, hvordan du finder frem til din LinkedIn profilstyrke

Du finder din LinkedIn profilstyrke på følgende måde:

Desktop udgaven af LinkedIn

 1. Klik på “Dig” i topmenubaren.
 2. Vælg menupunktet “Vis profil”.
 3. Scroll ned til punktet “Udvalgt til dig” (OBS: Hvis du allerede har stjernestatus, vil du ikke kunne se dette punkt).
 4. Hvis din profilstyrke ikke er på stjerne-niveau, vil du kunne se en informationsboks med overskriften “Udvalgt til dig”. Her kan du se mere information om, hvilke felter du mangler at udfylde.
 5. Når du har udfyldt de påkrævede felter og har opnået stjerne-niveauet, forsvinder informationsboksen med “Udvalgt til dig”.

Mobil udgaven af LinkedIn

 1. Tap på dit profilfoto i øverste venstre hjørne af app’en.
 2. Tap nu på “Vis profil”.
 3. Scroll ned til punktet “Udvalgt til dig” (OBS: Hvis du allerede har stjernestatus, vil du ikke kunne se dette punkt).
 4. Har du ikke opnået stjerne-niveaut, vil du kunne se en informationsboks med overskriften “Udvalgt til dig”, hvor du finder mere information om, hvilke felter du mangler at udfylde.
 5. Når du har udfyldt alle påkrævede felter og har opnået stjernestatus, forsvinder informationsboksen med “Udvalgt til dig”.

Sådan opnår du stjernestatus

Blogindlæg og guide til, hvordan du kan opnå stjernestatus i forhold til din LinkedIn profilstyrkemåler

Afhængig af, hvor mange og hvilke profilfelter du mangler at udfylde eller opdatere, så kan du sandsynligvis komme igennem dem alle i løbet af en times tid.

Men uanset om det tager 10 minutter, en halv time eller mere, så er tiden givet godt ud. For det vil være med til at gøre din profil langt mere søgbar, og derigennem vil du også få flere profilvisninger.

Jeg vil runde min guide af med at ønske dig god fornøjelse med at opnå stjernestatus på LinkedIn 🤩

De venligste hilsner

Eva Sachse signatur i.f.m. blogindlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *