Start en uforpligtende dialog med os: Ring 41 900 800 eller e-mail os på info@socialsellingcompany.dk x
10. februar 2019
10 feb 2019

LinkedIn guide: Den ultimative guide til en professionel LinkedIn profil

LinkedIn guide: Den ultimative guide til en professionel LinkedIn profil er til dig, der gerne vil have en stærk LinkedIn profil uanset om du er på udkig efter et nyt job, ønsker at arbejde med personlig branding eller få nye kunder gennem brugen af social selling metodikken.

Vi har lavet LinkedIn guiden som et intuitiv og letforståeligt trin-for-trin online kursus, som er baseret på vores samlede erfaringer og best practice med hvordan en professionel LinkedIn profil skal se ud.

Guiden er – efter vores mening – Danmarks bedst og mest omfangsrige LinkedIn guide med cirka 48 minutters video og en tekst- og grafikbaseret trin-for-trin guide på mere end 5.400 ord og 60 screenshots, der hjælper dig med at få optimeret din LinkedIn profil.

Og så er vores LinkedIn guide endda helt gratis for dig at bruge :-)
 

Sådan finder du rundt i guiden
 
LinkedIn guide som gratis videokursus inddelt i afsnitDu kan se LinkedIn guiden som et videokursus bestående af 7 enkeltstående afsnit med tilhørende videoer, som hver varer mellem cirka 3 og op til 13 minutter. Det har vi gjort for at du frit kan vælge mellem de sektioner i din LinkedIn profil, som du har brug for at redigere i.
 
Videoudgave af den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profilHvis du gerne vil igennem hele videokurset, kan du vælge at se den fulde video, der har en samlet spilletid på cirka 48 minutter (klik her for at se den samlede video). Den samlede video henvender sig til dig, der ønsker at gennemgå og opdatere din fulde LinkedIn profil.
 
LinkedIn guiden med tekst og grafikDu kan også vælge at læse og følge den tekst- og grafikbaserede LinkedIn guide i dette blogindlæg. Denne udgave af den ultimative LinkedIn guide henvender sig til dig, der helst vil læse dig igennem instruktioner og bruge de vedhæftede skærmdumps til at få rettet din LinkedIn profil til. Du kan selvfølgelig også her vælge at gå guiden minutiøst igennem eller springe til det eller de afsnit, som du ønsker at opdatere. Den guide kommer efter videoerne og du finder den ved at klikke her.
 

Videoudgaven af den ultimative LinkedIn guide
 

Videoudgaven af den ultimative LinkedIn guide indeholder følgende trin:

 1. Introduktion
 2. Indstillinger
 3. Kontaktoplysninger
 4. Profil- og baggrundsbillede
 5. Navn, overskrift og resumé
 6. Erfaring og uddannelse
 7. Afrunding


Videoudgaven af den ultimative LinkedIn guide

I det første trin af videoudgaven af den ultimative LinkedIn profilguide får du en introduktion til selve guiden og hvorfor at det er en god idé at have en rigtig god og professionel LinkedIn profil. Det handler blandt andet om, at det kun tager 2,5 sekunder at vurdere om din LinkedIn profil har et professionelt og appellerende look. Du får også information om hvilke elementer som den professionelle profil skal indeholde, eksempelvis hvordan dit profilfoto ideelt set bør se ud og hvordan du kan bruge et baggrundsbillede til at forstærke din profil med. Vi taler også om betydningen af at have en god professionel overskrift og et fyldestgørende resumé.

Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 

Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil

Andet trin i LinkedIn guiden handler om at gøre dig fortrolig med indstillingerne af din LinkedIn profil. Vi kommer blandt andet til at tale om indstillinger indenfor konto, privatliv, annoncer og kommunikation. Du kan blandt andet ændre om dit netværk skal se rettelser i dine profiloplysninger, om folk på LinkedIn kan se når du besøger deres profil eller om du ønsker at være anonym. Vi taler også om hvor du skifter password, om dit profilfoto skal vises og hvor du tilføjer din firma e-mail adresse.

Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 

Trin 3 i videoudgaven af den ultimative LinkedIn profil guide

Tredje trin i den ultimative guide til en professionel LinkedIn profil omhandler hvordan du kan opdatere kontaktoplysningerne på din profil. Med kontaktoplysninger mener vi eksempelvis telefonnummer, fysisk besøgsadresse, oplysninger om din virksomheds website, Twitter og Skype handle og fødselsdato. Formålet med at opdatere dette afsnit af din LinkedIn profil handler om at gøre det så nemt som muligt for dit netværk at komme i kontakt med dig uanset om de skal skrive eller ringe til dig eller ligefrem besøge dig på din fysiske besøgsadresse.

Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 

Videoudgaven af den ultimative LinkedIn guide

Fjerde trin i vores LinkedIn guide drejer sig om indsættelse eller opdatering af dit profilfoto, som er det allerførste, som besøgende på din profil får øje på. Faktisk tager det kun cirka ét sekund for hjernen at vurdere kvaliteten af dit profilfoto. Det er derfor vigtigt at du bruger et professionelt og godt farvefoto for i ordets bogstaveligste forstand at få sat ansigt på dig. I dette afsnit taler vi også om hvordan du med fordel kan tilføje et baggrundsbillede for at forstærke den visuelle oplevelse af din LinkedIn profil.

Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 

Videoudgaven af den ultimative LinkedIn guide

Femte trin i den ultimative guide til en prof. LinkedIn profil drejer sig som hvordan du blandt andet kan søgeordsoptimere din profil ved at bruge navnefelterne samt din professionelle overskrift og resumé på den mest effektive måde. Google indekserer nemlig din LinkedIn profil, og det er derfor vigtigt at du udfylder denne del af profilen på en meget bevidst måde for at komme frem i søgeresultaterne på Google. Dernæst handler det også om at du kan give både dit eget netværk og dem, som søger efter dig på LinkedIn, et meget bedre billede af hvad det præcist er at du beskæftiger dig med, hvad du kan hjælpe andre med og hvor du har dine styrker og kompetencer.

Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 

Videoudgaven af den ultimative LinkedIn guide

Sjette trin i guiden omhandler hvordan du tilføjer eller retter i erfarings- og uddannelsesafsnittet på din LinkedIn profil. Det er ofte et af de afsnit, der ikke er udfyldt særligt grundigt, og det er lidt ærgerligt for du har netop muligheden for at gøre din profil mere fyldestgørende – også selv om det er flere år siden at du arbejdede hos din forrige arbejdsgiver. Det drejer sig jo igen om at give folk, der besøger din profil, et detaljeret og dækkende billede af dine erhvervsmæssige erfaringer og de uddannelser som du har taget. Vi kommer også ind på hvordan du kan arbejde med anbefalinger på LinkedIn – både dem som du giver til andre, men også dem som du selv kan bede om og modtage.

Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 

Videoudgaven af den ultimative LinkedIn guide

Syvende og sidste trin i denne LinkedIn guide er en afrunding på alt det som du har været igennem. Nu har du fået din profil opdateret med blandt andet et professionelt profilfoto, baggrundsbillede, overskrift og resumé. Dermed er du også klar til at bruge din profil mere målrettet i forhold til at dyrke dit netværk på LinkedIn. Det handler blandt andet om at blive mere aktiv på LinkedIn ved at poste indlæg (også kendt som statusopdateringer) og de såkaldte LinkedIn artikler (tidligere kaldt LinkedIn Pulse blogindlæg). Det kunne også være at du skulle komme i gang med at poste videoer på din personlige profil. Det og meget mere taler vi om i afslutningen af videoudgaven af den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil.

Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 

Videoudgaven af den ultimative LinkedIn guide

Her finder du den samlede udgave af videoguiden indeholdende alle syv trin til at få den perfekte LinkedIn profil, det vil sige:

 • Trin 1: Introduktion
 • Trin 2: Indstillinger/settings
 • Trin 3: Kontaktoplysninger
 • Trin 4: Profil- og baggrundsbillede
 • Trin 5: Navn, overskrift og resumé
 • Trin 6: Erfaring og uddannelse samt anbefalinger
 • Trin 7: Afrunding

Den samlede videoguide anbefales til dig, der ønsker at komme hele vejen omkring din profil, og derfor ønsker at se alle syv trin af vores LinkedIn guide i kronologisk rækkefølge.

Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 

Tekstudgaven af den ultimative LinkedIn guide
 

Tekstudgaven af den ultimative LinkedIn guide indeholder følgende trin:

 1. Introduktion
 2. Indstillinger
 3. Kontaktoplysninger
 4. Profil- og baggrundsbillede
 5. Navn, overskrift og resumé
 6. Erfaring og uddannelse
 7. Sprog
 8. Kompetencer og anerkendelser
 9. Anbefalinger
 10. Afrunding


Tekstudgaven af den ultimative LinkedIn guide
 
Tekst- og grafikudgaven af guiden er udstyret med en række screendumps for at hjælpe dig på vej, når du skal opdatere din LinkedIn profil. Vi har gjort det på den måde, at vi har markeret det område, som du skal have opmærksomhed på med en rød kasse og en sort eller hvid pil, der peger på det menupunkt eller den knap, som du skal klikke på med din mus eller tilsvarende (se nedenstående eksempel).
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 

En hurtig introduktion til LinkedIns grundlæggende funktioner

Hvis du er forholdsvis ny på LinkedIn eller det er et stykke tid siden at du sidst har brugt LinkedIn, og derfor er lidt “rusten” i brugen af dette relationsværktøj, så kan du nedenfor få et hurtigt overblik over de forskelle funktioner i henholdsvis desktop og mobil app udgaven af LinkedIn.
 

Sådan er den grundlæggende funktionalitet i desktop udgave af LinkedIn

LinkedIn guide: Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 

Sådan er den grundlæggende funktionalitet i LinkedIns mobil app

Introduktion til LinkedIns mobil app
 

Inden du går i gang med at lave rettelser i din profil

Inden du starter med at lave en masse rettelser i din profil, skal du slå den funktion fra, der giver dit netværk besked om rettelserne i din profil. Da du sandsynligvis skal lave en del rettelser, er der ingen grund til at spamme dit netværk med alle disse rettelser.

Så du skal følge nedenstående proces for at slå denne funktion fra:

 1. Klik på “Dig” menuen i topmenubaren
 2. Klik herefter på “Indstillinger og privatliv”
 3. Klik nu på “Privatliv”
 4. Scroll lidt ned og klik herefter på “Del jobændringer og jubilæer”
 5. Vælg “Nej” som indstilling under dette punkt

De nævnte 5 trin er også visualiseret i nedenstående skærmdumps.

Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Information du skal vide inden du begynder at rette i din LinkedIn profil
 
Nu kan du begynde at lave rettelser på din profil uden at dit netværk bliver notificeret om det, og dermed fortsætte til trin 2 i denne guide.
 

Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 

Den ultimative LinkedIn guide
 
For flertallet af LinkedIn brugere er indstillinger et af de mindste besøgte afsnit på LinkedIn. Det er der sådan set ikke noget i vejen med, for den daglige brug af LinkedIn involverer sjældent brugen af indstillinger. Det er som regel kun noget du arbejder med, hvis du er i gang med at opdatere din profil og eksempelvis har brug for at rette i telefonnummer eller e-mail adresse.

Der er faktisk nogle funktioner under indstillinger, som er smarte at kende til. Du kan blandt andet ændre på hvad netværket og netværkets netværk kan se, når de besøger din profil. Du kan også slå til og fra i forhold til at være anonym når du besøger en profil – eksempelvis hvis du vil tjekke profilen på en potentiel ny medarbejder eller kunde.

Det er derfor en god idé at bruge nogle minutter på at blive fortrolig med de mange indstillinger som LinkedIn tilbyder. LinkedIn har også en tendens til løbende at tilføje, rette og fjerne indstillingsmuligheder, hvorfor at det kan være en fordel at tjekke indstillingsafsnittet regelmæssigt.
 

Her får du adgang til LinkedIn indstillinger

For at få adgang til LinkedIn indstillingerne skal du følge nedenstående proces:

 1. Klik på “Dig” menuen i topmenubaren
 2. Klik herefter på “Indstillinger og privatliv”

De nævnte 2 trin er også visualiseret i nedenstående skærmdump.

Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Herefter får du nu adgang til alle indstillinger, som er fordelt på følgende 4 hovedområder:

 • Konto
 • Privatliv
 • Annoncer
 • Kommunikation

De 4 hovedområder er beskrevet nedenfor.
 

LinkedIn kontoindstillinger

Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Under fanebladet “Konto” finder du alle de generelle kontoindstillinger til din LinkedIn profil som eksempelvis kan være:

 • Dine e-mail adresser: Her kan du tilføje og fjerne e-mailadresser på din konto
 • Password og sikkerhed: Her kan du ændre dit password, tjekke hvor du er logget ind og aktivere såkaldt totrinsverifikation for at øge sikkerheden på din profil
 • Valg af sprog: På hvilket sprog ønsker du at se menuer og dialogbokse på din profil?
 • Sammenlægning af LinkedIn konti: Hvis du er kommet til at oprette en dubletkonto på et tidspunkt, kan du sammenlægge denne og din nuværende konto under kontoadministration
 • Lukning af din konto, hvis du ønsker at nedlægge den pågældende konto

Du finder alle aktuelle undermenuer og menupunkter ved at følge nedenstående proces:

 1. Klik på “Dig” menuen i topmenubaren
 2. Klik herefter på “Indstillinger og privatliv”
 3. Scroll nu ned for at gennemgå alle menupunkter i kontoindstillingerne
Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 

LinkedIn privatlivsindstillinger

Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Under fanebladet “Privatliv” finder du alle indstillinger relateret til privatlivsoplysninger på din LinkedIn profil. Det kan eksempelvis kan være:

 • Skal din LinkedIn profil være synlig eller anonym? Vi anbefaler for øvrigt at din profil generelt set er sat til at være synlig
 • Hvordan ønsker du at din profil skal fremstå for andre LinkedIn medlemmer
 • Hvem skal kunne se din e-mail adresse og forbindelser
 • Synkronisering af din kalender for at få opdateringer om dine møder
 • Du kan vælge hvem der kan følge dig og se dine opdateringer

Helt generelt anbefaler vi at alle punkter i privatlivsindstillingerne er noget som du tager stilling til. I en tid, hvor der er meget fokus på indsamling af data og brugen af disse, er det en rigtig god idé at du tager kontrol over hvilke oplysninger du ønsker at andre skal have adgang til. Så vores opfordring er meget klar: Tag et aktivt valg i forhold til dine privatlivsindstillinger på LinkedIn.
 

Du finder alle aktuelle undermenuer og menupunkter ved at følge nedenstående proces:

 1. Klik på “Dig” menuen i topmenubaren
 2. Klik herefter på “Indstillinger og privatliv”
 3. Klik herefter på fanebladet “Privatliv”
 4. Scroll nu ned for at gennemgå alle menupunkter i privatlivsindstillingerne
Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 

LinkedIn annonceindstillinger

Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Under fanebladet “Annonceindstillinger” finder du alle indstillinger relateret til visningen af jobannoncer og kommercielle annoncer på din LinkedIn profil. Det kan eksempelvis kan være:

 • Vil du acceptere at LinkedIn laver markedsføring mod dig på basis af de websteder, du har besøgt?
 • Vil du acceptere at LinkedIn laver markedsføring mod dig på basis af dine forbindelser?
 • Vil du acceptere at se annoncer på websteder og apps uden for LinkedIn?
 • Vil du acceptere at se annoncer på basis af de grupper som du har tilmeldt dig på LinkedIn?
 • Vil du acceptere at se annoncer baseret på din uddannelse?

I det foregående afsnit med privatlivsindstillinger opfordrede vi dig til at tage stilling til alle menupunkter og vælge de indstillinger, der passer til din holdning til hvilke oplysninger og i hvilket omfang du ønsker at dele disse oplysninger. Det nøjagtigt samme gør sig gældende i forhold til annonceindstillingerne.

LinkedIn har ikke overraskende valgt at sætte ja til alle menupunkterne under annonceindstillinger. Det betyder at dine profiloplysninger og din gøren og laden på LinkedIn vil blive brugt til at målrette markedsføring mod dig.

Hvis du har det fint med det, så behøver du ikke at ændre noget. Hvis du til gengæld har en holdning til, at du ikke ønsker at blive udsat for meget målrettet markedsføring på LinkedIn, så skal du ind og tage stilling til det enkelte menupunkt og vælge det fra.

Vores anbefaling er igen at du skal tage et aktivt valg i forhold til hvordan du ønsker at LinkedIn anvender oplysninger om dig i forhold til målrettet markedsføring overfor dig. Det tager heldigvis kun få minutter at gøre det.
 

Du finder alle aktuelle undermenuer og menupunkter ved at følge nedenstående proces:

 1. Klik på “Dig” menuen i topmenubaren
 2. Klik herefter på “Indstillinger og privatliv”
 3. Klik herefter på fanebladet “Annoncer”
 4. Scroll nu ned for at gennemgå alle menupunkter i annonceindstillingerne
Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 

LinkedIn kommunikationsindstillinger

Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 

Under fanebladet “Kommunikation” finder du alle kommunikationsindstillinger relateret til din LinkedIn profil, altså hvordan du ønsker at LinkedIn skal kommunikere med dig, om hvad og hvor ofte. Det kan eksempelvis kan være:

 • Hvor ofte ønsker du at få notifikationer og underretninger fra LinkedIn?
 • Hvilke e-mails ønsker du at modtage fra LinkedIn og hvor ofte?
 • Hvem kan sende dig invitationer?
 • Ønsker du at modtage invitationer til grupper?
 • Ønsker du at modtage invitationer til at deltage i research på LinkedIn?

 

Du finder alle aktuelle undermenuer og menupunkter ved at følge nedenstående proces:

 1. Klik på “Dig” menuen i topmenubaren
 2. Klik herefter på “Indstillinger og privatliv”
 3. Klik herefter på fanebladet “Kommunikation”
 4. Scroll nu ned for at gennemgå alle menupunkter i kommunikationsindstillingerne
Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 

Den ultimative LinkedIn guide
 
Det skal være nemt at komme i kontakt med dig. Det er i hvert fald vores anbefaling, hvis du skal bruge LinkedIn til eksempelvis social selling og personlig branding. Det er derfor vigtigt at kontaktoplysningerne på din LinkedIn profil dels er fuldstændige, dels er ajourførte og dels er indtastet i de korrekte felter på LinkedIn.

Eksempelvis er det lettere at ringe til dig, hvis dit telefonnummer er indtastet i lige præcis det felt, hvor dit netværk og andre på LinkedIn vil lede efter dit nummer. Det gør nemlig også at folk bare kan klikke på dit telefonnummer på deres smartphone, hvorefter de bliver spurgt om de vil ringe op til dig.

Du skal derfor se din LinkedIn profil som en slags elektronisk og interaktiv visitkort, som indeholder alle relevante kontaktoplysninger til dig. Det være sig e-mail adresse, mobiltelefonnummer, besøgsadresse, webadresser o.s.v.
 

Sådan tilføjer og retter du dine kontaktoplysninger på LinkedIn (Redigering af sektionen Kontaktoplysninger på din profil)

 1. Klik på “Dig” menuen i topmenubaren
 2. Klik herefter på “Vis profil”
 3. Når der er skiftet skærmbillede skal du klikke på blyant-ikonet til højre for “Se kontaktoplysninger”
 4. Klik nu på blyant-ikonet
 5. Du er nu klar til at tilføje eller rette i felterne i dine kontaktoplysninger

De nævnte 4 trin er også visualiseret i nedenstående skærmdumps.

Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 

Du kan nu gå i gang med at tilføje eller rette i følgende kontaktoplysninger:

 1. LinkedIn profilwebadresse
 2. Website adresse(r)
 3. Telefonnummer
 4. E-mail adresse
 5. Skype konto eller anden form for chat services.
 6. Fødselsdag
 7. Besøgsadresse
 8. Twitter konto, hvis du har en sådan.

Når du har tilføjet eller rettet i dine kontaktoplysninger, skal du huske at klikke på “Gem” knappen.

De nævnte 8 trin er også visualiseret i nedenstående skærmdump.

Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 

1. LinkedIn webadresse

Du har mulighed for at lave en tilpasset webadresse (også kendt som en såkaldt “Vanity URL”) til din offentlige profil på LinkedIn. Det er den profil, folk du endnu ikke er connectet med, ser. Hvis du ikke har opdateret webadressen endnu, kan denne adresse indeholde en masse cifre og tal efter dit navn.

Din unikke profilwebadresse kan du eventuelt bruge i din e-mail autosignatur, så det er nemt at finde din LinkedIn profil.
 

2. Link til website

Du kan indsætte op til 3 unikke webadresser i dine kontaktoplysninger på LinkedIn. Vi anbefaler at den ene er dit firmas website. Derudover kan du henvise til en support side, en produktoversigt eller en kontaktformular på jeres website.

I stedet for at vælge ”Firma” i den dropdown menu, der dukker op, når du indsætter websteder, så anbefaler vi at du vælger ”Anden”. Det gør, at du får lov til at skrive op til 30 tegn om linket. Du kan for eksempel skrive ”Besøg FIRMA NAVN” eller ”Få hjælp fra FIRMA NAVN”.
 

3. Telefonnummer

Her kan du indtaste det telefonnummer som du ønsker at blive kontaktet på. Husk at anføre om det er dit mobil, firma eller privat nummer.
 

4. E-mail adresse

I forhold til din e-mail adresse, så anbefaler vi at du indsætter din firma e-mail adresse som din primære e-mail adresse. Hvis den ikke er valgt, skal du klikke på den lille pil til højre for den nuværende e-mail adresse. Så kommer du over i dine kontoindstillinger, hvor du kan vælge din firma e-mail adresse som primær, hvis du har tilføjet den allerede.
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Ellers kan du tilføje den ved at klikke på “Tilføj e-mail adresse”. Når du har tilføjet den, får du tilsendt en godkendelses e-mail til din e-mail adresse og du skal klikke på et link i e-mailen for at LinkedIn kan indsætte den nye e-mail adresse i din oversigt. Klik herefter på ”Brug som primær” på den e-mail du vil have på dine kontaktoplysninger. Klik på “Luk” når du er færdige med dine rettelser.

Vi anbefaler for øvrigt, at du altid har minimum to e-mail adresser tilknyttet din LinkedIn profil af sikkerhedsmæssige årsager således, at du har en backup e-mail adresse i tilfælde af problemer med den anden e-mail adresse.
 

5. Chat service

Her kan du indtaste oplysninger om eksempelvis dit Skype brugernavn, hvis du har sådan en konto eller andre chat services. Vi anbefaler at du kun udfylder dette punkt, hvis du har lyst til at folk kan kontakte dig på denne måde.
 

6. Fødselsdato

I dette felt kan du indtaste oplysninger om din fødselsdato, hvis du ønsker at gøre dette. Det er selvfølgelig helt valgfrit om at du ønsker at gøre det. Bemærk at du selv kan vælge hvem på LinkedIn, der skal kunne se din fødselsdato.
 

7. Besøgsadresse

Her indtaster du oplysninger om din fysiske besøgsadresse. Vi anbefaler at du indsætter dit firmas adresse således, at netværket kan se hvor du normalvis er at finde, hvis man eksempelvis skal mødes med dig.
 

8. Twitter konto

Hvis du har en Twitter konto kan du indtaste dit Twitter navn i dette felt.
 
Du er nu færdig med at opdatere dine LinkedIn kontaktoplysninger, og er således klar til næste trin i denne LinkedIn profil guide.

Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 

Den ultimative LinkedIn guide
 
Det aller første folk kigger på når de besøger din LinkedIn profil er dit profilbillede. Vi er som mennesker meget visuelt orienteret, og fra naturens side bliver vores opmærksomhed fanget af ansigter.

Det er derfor utroligt vigtigt at du giver dem, der kigger på din profil, et godt førstegangsindtryk. LinkedIn har lavet analyser på dette, og det tager faktisk kun cirka ét sekund for at gøre sig et indtryk af personen ud fra profilbillede.

Det dur derfor ikke at du har det som vi betegner som et ikke-professionelt profilbillede. Med det mener vi at det eksempelvis er i dårlig opløsning, uskarpt og/eller at motivet indeholder noget, der ikke har en professionel relevans. Ergo er det “no go” til et profilbillede hvor man kan se skistave, jägerte, champagneglas, børn eller lignende.
 

Hvad kendetegner et professionelt LinkedIn profilbillede?

Hvad er det så, der kendetegner et professionelt LinkedIn profilbillede så? Jo, der er typisk to ting du skal sørge for er i orden:

 1. Den tekniske kvalitet af billedet: Billedet skal være i en god høj opløsning, være skarpt, med en god lyssætning og gerne i farver. Et sort/hvid foto kan sagtens være flot, men det drukner nemt i det lidt småkedelige grå/blå look, der kendetegner LinkedIn
 2. Den kontekstuelle kvalitet: Da mange ser din profil på en smartphone er selve profilbilledet ikke særligt stort. Sørg derfor at det er et reelt profilfoto hvor dit ansigt fylder mest. Det dur ikke med en fuldfigur billede for man ganske enkelt ikke se dit ansigt på en smartphone. Det andet handler om at billedet skal være taget i en professionel kontekst. Det kan eksempelvis være med jeres firmabygning i baggrunden eller i et kontormiljø. Sørg i det hele taget at der ikke er forstyrrende elementer i baggrunden. Dit profilbillede handler om dig – ikke andre.

Formatmæssigt skal dit profilfoto skal være mellem 400×400 og op til 7.680×4.320 pixels. Størrelsen må maksimalt være 8 MB og det skal være JPG, GIF eller PNG format.

Med hensyn til baggrundsbillede, så kan du bruge dette til visuelt at forstærke din LinkedIn profil, eksempelvis ved at visualiserer din ekspertise eller synliggøre hvilke virksomhed du arbejder for.

Baggrundsbilledet skal ideelt være 1.584 x 396 pixels. Størrelsen må maksimalt være 8 MB og det skal være i JPG, GIF eller PNG format.
 

Sådan tilføjer eller redigere du dit profil- og baggrundsbillede på LinkedIn

 1. Klik på “Dig” menuen i topmenubaren
 2. Klik herefter på “Vis profil”
 3. Når der er skiftet skærmbillede skal du klikke på blyant-ikonet i højre side under baggrundsbillede
 4. Klik nu på blyant-ikonet ud for profilbilledet for at tilføje eller rette i dit billede
 5. Klik på blyant-ikonet i højre øverste side for at tilføje eller rette i dit baggrundsbillede

Når du er færdig med at tilføje eller redigere i dit profil- og baggrundsbillede, skal du huske at klikke på “Gem” knappen for at ændringerne får effekt på din LinkedIn profil.

De nævnte 5 trin er også visualiseret i nedenstående skærmdumps.
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Du er nu færdig med at tilføje eller redigere dit profil- og baggrundsbillede, og du er således klar til næste trin i LinkedIn profilguiden.

Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 

Den ultimative LinkedIn guide
 
Dit navn, din professionelle overskrift og resumé er nogle af de vigtigste felter på din LinkedIn profil. Det er nemlig det som afgør om du først og fremmest kan blive fundet på LinkedIn, hvis man søger efter dit navn.

Dernæst kan øger du chancen for at blive fundet på andre parametre som eksempelvis din ekspertise og faglighed. Din LinkedIn profil bliver nemlig indekseret af Google, og derfor er det vigtigt at din professionelle overskrift og resumé indholder de nøgleord, som kendetegner dig.

Samtidigt giver det dig også mulighed for at præsentere dig selv på en indbydende og professionel måde, hvor du kan sætte ord på hvem du er, hvad du står for, hvad du brænder for og ikke mindst hvilken værdi du kan skabe.
 

Dit navn på din LinkedIn profil

Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profilDet er vigtigt at du bruger det navn som folk kender dig under i professionel sammenhæng således, at du gør det så nemt som muligt for folk at finde frem til dig på LinkedIn.

Selve navnefelterne skal du kun bruge til dit fornavn, eventuelt mellemnavn og dit efternavn. Undlad at skrive titel, telefonnummer, e-mail adresse eller lignende som en del af dit navn. Først og fremmest kan det virke sælgende og desperat. Samtidigt vil du – i fald at du alligevel vælger at have mobilnummer og/eller e-mail som en del af dit navn – komme nederst i søgninger, hvilket der selvfølgelig ikke er nogen grund til. LinkedIn “straffer” på den måde folk som bruger telefonnummer og e-mail adresse i deres navn, da LinkedIn ønsker at felterne skal blive brugt til det som er formålet.

En anden god grund til at dit telefonnummer skal anføres under kontaktoplysningerne handler om at gøre det nemt for for folk at ringe op til det. Ved at dit telefonnummer står anført det rigtige sted, kan man nemlig bare klikke på det via sin smartphone app, hvorefter man får muligheden for at ringe op til dig.

Du har også mulighed for at tilføje tidligere navne, hvis du eksempelvis har fået foretaget navneforandring i forbindelse med at du er blevet gift eller lignende.
 

Din professionelle overskrift

Lige under dit navn er din professionelle overskrift. Her har du mulighed for at fortælle hvad du hjælper med og hvilken værdi du skaber.

Du har 120 tegn inklusive mellemrum til din disposition så brug dem med omhu og brug dem alle sammen. Fortæl i stikord eller sætninger om, hvad det er du hjælper med og har spidskompetencer indenfor. Brug gerne nøgleord som folk vil søge på.

Den professionelle overskrift bliver vist sammen med dit billede og navn i søgeresultater, så sørg for at du skiller dig ud og skriv det vigtigste først.
 

Sådan tilføjer eller redigere du i dit navn, din professionelle overskrift og resumé

 1. Klik på “Dig” menuen i topmenubaren
 2. Klik herefter på “Vis profil”
 3. Når der er skiftet skærmbillede skal du klikke på blyant-ikonet i højre side under baggrundsbillede

Når du er færdig med at tilføje eller redigere i dit navn, din professionelle overskrift, resumé og øvrige oplysninger, skal du huske at klikke på “Gem” knappen for at ændringerne får effekt på din LinkedIn profil.

De nævnte 3 trin er også visualiseret i nedenstående skærmdumps.
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Du er nu færdig med at redigere dit navn, din professionelle overskrift og resumé, og du er således klar til at gå videre til næste trin i den ultimative LinkedIn profil guide.

Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 

Den ultimative LinkedIn guide
 
En anden vigtig del af din LinkedIn profil handler om afsnittet med dine erhvervserfaringer, uddannelser, sprogevner, certificeringer, kurser m.m.

Helt oprindeligt startede LinkedIn som et online CV værktøj, der nærmest kun blev opdateret når man skulle søge nyt job – enten fordi at man selv søger, blive prikket på skulderen af en headhunter eller bliver bedt om at søge nye udfordringer.

Nu om dage skal det opfattes mere som et digitalt visitkort og et relations- og markedsføringsværktøj, men derfor skal vores CV stadig være opdateret. Det er derfor altid en god idé at holde det ajourført således, at din LinkedIn profil giver et fuldstændigt billede af dine uddannelser, erfaringer og kompetencer.
 

Sådan tilføjer du en stilling til din LinkedIn profil

Nedenfor kan du se en beskrivelse af, hvordan du tilføjer en stilling til din LinkedIn profil.

Sørg for at profilen er ajourført med både nuværende job og forrige jobs. Tjek gerne til og fra datoerne en ekstra gang således, at disse felter er korrekt udfyldt. Det samme gælder selvfølgelig ansvarsområder, resultater og lignende.

Skriv en kort tekst for hvert job du har haft og brug gerne nogle af de samme nøgleord, som du har i din korte beskrivelse. Brug gerne nogle af de samme termer som du har brugt i den professionelle overskrift og resuméet. Dermed er der også en rød tråd i forhold til din personlige beskrivelse, hvor du skriver om, hvad du gør og hvad du hjælper med.

Sådan tilføjer du en ny stilling til din profil:

 1. Klik på “Dig” knappen i LinkedIn topmenubaren
 2. Klik herefter på “Vis profil” menupunktet
 3. Scroll ned indtil at du kan se menubaren “Tilføj profilsektion”
 4. Klik nu på “Tilføj profilsektion” knappen
 5. Klik herefter på “Arbejdserfaring” menupunktet
 6. Udfyld nu alle felter med de pågældende informationer
 7. Tilføj eventuelt YouTube videoer, PDF-dokumenter eller billeder, der understøtter din beskrivelse

Når du er færdig med at indtaste oplysningerne skal du huske at klikke på “Gem” knappen.

Fremgangsmåden er også visualiseret i nedenstående skærmdump.
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 

Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 
 

Sådan tilføjer du en uddannelse til din LinkedIn profil

Nedenfor kan du se en beskrivelse af, hvordan du tilføjer en uddannelse til din LinkedIn profil.

Med hensyn til uddannelser, så bør du tilføje alle relevante uddannelser fra efter folkeskolen og indtil nu. Sørg for at være korrekt med årstal og udfyld tekst for de enkelte uddannelser, hvis du synes at det giver mening og værdi.

Sådan tilføjer du en uddannelse til din profil:

 1. Klik på “Dig” knappen i LinkedIn topmenubaren
 2. Klik herefter på “Vis profil” menupunktet
 3. Scroll ned indtil at du kan se menubaren “Tilføj profilsektion”
 4. Klik nu på “Tilføj profilsektion” knappen
 5. Klik herefter på “Uddannelse” menupunktet
 6. Udfyld nu alle felter med de pågældende informationer
 7. Tilføj eventuelt YouTube videoer, PDF-dokumenter eller billeder, der understøtter din beskrivelse
 8. Klik på “Gem” for at tilføje oplysningerne til din LinkedIn profil

Fremgangsmåden er også visualiseret i nedenstående skærmdump.
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 

 
 

Sådan linker du en virksomhedsside til en bestemt stilling

For de jobs du har og har haft, kan du for hvert af dem linke til virksomhedssiden for det firma du arbejdede for, hvis de har oprettet en virksomhedsside. Det gør du ved at indsætte det, når du opretter jobbet. Hvis jobbet allerede er oprettet, men du ikke har linket til virksomhedssiden, kan du efterfølgende associere stillingen med den pågældende virksomhed ved at følgende nedenstående procedure.

Sådan linker du en virksomhedsside til en stilling:

 1. Klik på “Dig” knappen i LinkedIn topmenubaren
 2. Klik herefter på “Vis profil” menupunktet
 3. Scroll ned indtil du finder den stilling som du ønsker at linke til en virksomhedsside
 4. Klik herefter på blyan-ikonet
 5. Klik nu på virksomhedsfeltet og søg efter navnet på virksomheden og vælg den virksomhed, der skal associeres med stillingen
 6. Klik på “Gem” knappen for at få ændringen til at slå igennem på din LinkedIn profil

Fremgangsmåden er også visualiseret i nedenstående skærmdump.
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Du er nu færdig med at tilføje og redigere i din erfaring og uddannelse, og du er nu klar til at gå videre til næste trin i guiden.
 

Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 

Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Du har mulighed for at tilføje dine sprogmæssige kompetencer til din LinkedIn profil således, at omverdenen kan se, hvilke sprog du mestrer.

Hvis du ikke allerede har tilføjet dine sproglige kompetencer og dit færdighedsniveau indenfor hvert sprog, så kan du tilføje disse på følgende måde:

 1. Klik på “Dig” knappen i LinkedIn topmenubaren
 2. Klik herefter på “Vis profil” menupunktet
 3. Scroll ned indtil at du kan se menubaren “Tilføj profilsektion”
 4. Klik nu på “Tilføj profilsektion” knappen
 5. Klik herefter på “Præstationer” menupunktet
 6. Scroll ned i menuen indtil du når punktet “Sprog”
 7. Vælg menupunktet “Sprog” for at tilføje et nyt sprog
 8. Søg efter det ønskede sprog og vælg det
 9. Vælg nu dit færdighedsniveau indenfor det pågældende sprog
 10. Klik på “Gem” knappen for at få ændringen til at slå igennem på din LinkedIn profil

Fremgangsmåden er også visualiseret i nedenstående skærmdump.
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Du er nu færdig med at tilføje eller redigere i dine sproglige kompetencer, og du kan nu fortsætte til næste trin i LinkedIn profil guiden.
 

Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 

Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Du har mulighed for at tilføje det som LinkedIn kalder for kompetencer og anerkendelser til din profil. Det er en slags nøgleord, der kendetegner dine kompetencer og faglighed, og som dit netværk anerkender dig for. Det siger selvfølgelig ikke direkte om du er begynder eller ekspert indenfor en bestemt kompetence, men hvis der er 50 personer, der anerkender dig for kompetencen, er det nok sandsynligvis noget som du har et vist niveau indenfor.

Du vælger selv hvilke kompetencer, du vil have på din profil og du kan have op til 50 kompetencer. Hvis du bliver anerkendt for en kompetence, som du ikke ønsker være kendt for, kan du bare slette den.

Hvis du ikke allerede har tilføjet kompetence sektionen på din LinkedIn profil, så kan du tilføje dem på følgende måde:

 1. Klik på “Dig” knappen i LinkedIn topmenubaren
 2. Klik herefter på “Vis profil” menupunktet
 3. Scroll ned indtil at du kan se menubaren “Tilføj profilsektion”
 4. Klik nu på “Tilføj profilsektion” knappen
 5. Vælg nu “Kompetencer” for at tilføje en eller flere kompetencer
 6. Tilføj nu den eller de kompetencer du ønsker skal fremgå på din profil (maksimalt 50 kompetencer)
 7. Klik på “Tilføj” knappen for at få ændringerne til at slå igennem på din LinkedIn profil

Fremgangsmåden er også visualiseret i nedenstående skærmdump.
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
 

Sådan omorganiserer og/eller sletter kompetencer og anerkendelser på din profil

Du kan også omorganisere eller helt slette allerede eksisterende kompetencer og anerkendelser.

LinkedIn viser umiddelbart dine kompetencer i faldende orden efter hvor mange personer, der har givet dig anerkendelser på kompetencerne og grupperet efter mest repræsenterede kompetencer, brancheindsigt, interpersonelle evner og andre kompetencer. Du kan ændre rækkefølgen indenfor hver gruppering ved at bruge ”drag og drop” så du flytter rundt på dem, og dermed prioritere dem som du ønsker.

Måden du omorganiserer og eventuelt sletter kompetencer er følgende:

 1. Klik på “Dig” knappen i LinkedIn topmenubaren
 2. Klik herefter på “Vis profil” menupunktet
 3. Scroll indtil at du kan se sektionen “Kompetencer og anerkendelser”
 4. Klik nu på blyant-ikonet for at foretage rettelser
 5. Klik og hold nede på den kompetence som du ønsker at ændre rækkefølgen for
 6. Klik på skraldespands-ikonet for at slette en kompetence
 7. Klik på “Gem” knappen for at få ændringerne til at slå igennem på din LinkedIn profil

Fremgangsmåden er også visualiseret i nedenstående skærmdump.
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 

Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 

Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Hvis du ikke allerede har fået anbefalinger fra dit LinkedIn netværk for dit arbejde og resultater, så gør det endelig. Det er med til at skabe tillid omkring din person, hvis andre sætter ord på dine kvaliteter, indsatser og resultater.
 

Sådan giver du en anbefaling på LinkedIn

Inden du beder andre om en anbefaling, er det god karma at starte med selv at give andre en anbefaling. Det gør du på følgende måde:

 1. Søg efter den person som du ønsker at give en anbefaling til
 2. Når du har fundet personen klikker du på vedkommendes navn for at komme til personens profil
 3. Klik herefter på “Mere …” knappen
 4. Klik nu på menpunktet “Anbefal”
 5. Angiv hvor du kender den pågældende person fra
 6. Angiv nu personens stilling på dette tidspunkt
 7. Klik herefter på “Næste” knappen
 8. Skriv den anbefaling som du ønsker at give vedkommende
 9. Afslut ved at klikke på “Send” knappen

Din anbefaling bliver nu sendt til vedkommende, som skal godkende eller bede om en revideret anbefaling, før at den bliver publiceret på personens LinkedIn profil.

Fremgangsmåden er også visualiseret i nedenstående skærmdump.
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
 

Sådan beder du om at få en anbefaling på LinkedIn

 
Du kan selv bede om en anbefaling på LinkedIn ved at gøre følgende:

 1. Søg efter den person som du ønsker at give en anbefaling til
 2. Når du har fundet personen klikker du på vedkommendes navn for at komme til personens profil
 3. Klik herefter på “Mere …” knappen
 4. Klik nu på menpunktet “Anmod om en anbefaling”
 5. Angiv hvor du kender den pågældende person fra
 6. Angiv hvad din stilling var på dette tidspunkt
 7. Klik herefter på “Næste” knappen
 8. Skriv en besked til personen som du ønsker en anbefaling fra med henblik på dels at bede om en anbefalingen og dels at hjælpe personen til at målrette anbefalingen
 9. Afslut ved at klikke på “Send” knappen

Din opfordring til at få en anbefaling bliver nu sendt til vedkommende. Når vedkommende har skrevet sit forslag til en anbefaling, får du en besked om det på LinkedIn. Her kan du så enten godkende eller bede om en revideret anbefaling, før at den bliver publiceret på din LinkedIn profil.

Fremgangsmåden er også visualiseret i nedenstående skærmdump.
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
 

Sådan kan du se hvilke anbefalinger du har modtaget og givet

Du har også mulighed for at se hvilke anbefalinger du har modtaget og givet, og om hvordan de skal være synlige overfor dit netværket og andre på LinkedIn.

Du kan overbliksbilledet over anbefalinger på følgende måde:

 1. Klik på “Dig” knappen i LinkedIn topmenubaren
 2. Klik herefter på “Vis profil” menupunktet
 3. Scroll indtil at du kan se sektionen “Anbefalinger”

Her kan du så vælge mellem at se de anbefalinger som du har modtaget ved at klikke på “Modtaget” fanebladet eller de anbefalinger som du har givet givet ved at klikke på “Givet” fanebladet. Du har også mulighed for at administrere alle anbefalingerne ved at klikke på blyant-ikonet.

Fremgangsmåden er også visualiseret i nedenstående skærmdump.
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 
Du er nu færdig med afsnittet om anbefalinger, og du kan du gå til de sidste trin i guiden.
 

Klik her for at komme tilbage til oversigten.

 
 

Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn guide
 

Tillykke med din opdaterede LinkedIn profil

Du har nu været igennem hele vores LinkedIn profil guide, og du står derfor nu med en professionel, tidsaktuel og appellerende LinkedIn profil. Din opdaterede profil vil helt sikkert hjælpe med at understøtte din faglighed og ekspertise overfor dit netværk, når der er nogen som besøger profilen.

Nu, hvor du er færdig med at lave rettelser på din profil, skal du lige huske at slå den funktion til, der giver dit netværk besked om fremtidige jobændringer og jubilæer.

Så du skal følge nedenstående proces for at slå denne funktion fra:

 1. Klik på “Dig” menuen i topmenubaren
 2. Klik herefter på “Indstillinger og privatliv”
 3. Klik nu på “Privatliv”
 4. Scroll lidt ned og klik herefter på “Del jobændringer og jubilæer”
 5. Vælg “Ja” som indstilling under dette punkt

De nævnte 5 trin er også visualiseret i nedenstående skærmdumps.

Den ultimative guide til den perfekte LinkedIn profil
 
Når du er færdig med at rette i din LinkedIn profil
 

Bring din profil i spil og bliv synlig overfor dit netværk

Nu gælder det om at få bragt din profil i spil. Desværre er det ikke nok i sig selv at have en skarp og professionel LinkedIn profil for at få trafik på selve profilen. Du er nødt til at være proaktiv på LinkedIn og være tilstede gennem nogle bestemte handlinger. For at hjælpe dig på vej har vi nedenfor lavet et kort guide med 4 trin, som vil hjælpe dig med at få øget synlighed i dit netværk på LinkedIn og netværkets netværk.
 

4 trin til at få succes med din LinkedIn profil

Det er heldigvis forholdsvist nem at få succes med din nye LinkedIn profil. Det drejer sig nemlig om at være aktiv på LinkedIn på regelmæssig basis, og i den sammenhæng anbefaler vi at du følger nedenstående 4 trin:

 1. Brug 10-15 minutter hver dag på LinkedIn: Bevæg dig rundt på LinkedIn og like, del og kommentér relevante opslag. Specielt det at kommentere andres opslag vil hjælpe dig til øget synlighed.
 2. Lav 1-3 indlæg hver uge på LinkedIn: Del relevante og interessante links, artikler, billeder, infografikker, videoer, podcasts m.m. På den måde kan du dele viden og inspirere dit netværk på LinkedIn.
 3. Skriv 1 LinkedIn artikel (tidligere kendt som LinkedIn Pulse blogindlæg) hver måned på LinkedIn: Derigennem kan du udstille din ekspertise og faglighed i flere detaljer end du kan gøre via en statusopdatering.
 4. Udvid dit netværk med 25 relevante forbindelser hver måned: Dermed kan du udbygge dit professionelle netværk og dermed bruge din LinkedIn profil som en slags sendemast over for nuværende og potentielle nye kunder. Lad være med at connecte med hvem som helst, og fokusér i stedet på kvalitet og relevans i valget af hvem du vil dele netværk med på LinkedIn.

Se på de 4 trin som en slags løbende ”hjemmearbejde”, hvor du skal investere lidt tid i at dygtiggøre dig i brugen af LinkedIn og det som vi kalder for social selling metodikken. Gevinsten er til gengæld, at du kommer til at opbygge din digitale egenkapital, som på et tidspunkt kan konverteres til nye muligheder og forretning.
 

God fornøjelse!

Vi vil runde den ultimative LinkedIn guide af med at ønske dig god fornøjelse med brugen af LinkedIn. Det er markedets bedste og stærkeste relationsværktøj når det gælder erhvervsrettede sociale medier, og vi er overbeviste om, at du vil få succes med det, hvis du dels giver det en chance og dels arbejder regelmæssigt med at være synlig på LinkedIn.

De venligste hilsner

Eva Sachse og Leif Carlsen

63 Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Har du brug for hjælp og inspiration til at opsætte en god og professionel LinkedIn profil, så se… […]

 2. […] LinkedIn artikel vil således altid være forbundet med din LinkedIn profil, og forsvinder ikke på samme måde som et indlæg kommer længere og længere ned i […]

 3. […] se dine aktiviteter, det vil sige også folk du endnu ikke har i dit netværk. Når de går ind på din profil, kan de se din seneste aktivitet. Du kan begrænse det, til at det kun er dit eget netværk (dine […]

 4. […] med at konvertere deres kontakter til ny forretning, at de fleste LinkedIn-medlemmer ikke bruger deres profil aktivt i hverdagen. De laver måske en opdatering af deres profil, hvis de skal i gang med at finde […]

 5. […] potentielle kunder, hvis man har de forsømte sorte havetræssko på. Hver gang man kigger på en LinkedIn profil efterlades der et spor, idet personen man har besøgt kan se, hvem der har været forbi. Du skal […]

 6. […] Betydningen af at have en skarp og professionel LinkedIn profil […]

 7. […] Den perfekte LinkedIn profil er en podcast episode med Dorthe Gotthold Nielsen og Leif Carlsen fra Social Selling Company, som giver dig konkrete tips og tricks til, hvordan du kan brande dig selv personligt og din virksomhed via en skarp og professionel LinkedIn profil. […]

 8. […] eller en workshop, så søger du lige de personer frem, du skal mødes med, for at læse deres LinkedIn profil og blive opdateret siden sidst. Eller efter et seminar, som du har deltaget […]

 9. […] som forsvinder fra din profil efter 14 dage, så vil dine LinkedIn artikler altid være knyttet til din personlige profil. Dermed kan du kan du bruge det som en form for dokumentation for din ekspertise og viden overfor […]

 10. […] en arbejdsgiver tvinge en medarbejder til at bruge sin LinkedIn profil i virksomhedens […]

 11. […] som får kunderne til at henvende sig af sig selv. Efter vores mening er det vigtigt, at man har en opdateret LinkedIn profil, men den gode profil giver i sig selv ikke værdi. Profilen er i sig selv ikke slet ikke […]

 12. […] på LinkedIn, så er svaret ofte noget i retning af: ”Ah, jeg kunne nok godt være mere aktiv, og min LinkedIn profil trænger til at blive opdateret lidt. Men jeg er på en gang eller to om ugen, når jeg har fået […]

 13. […] Opdatering og professionalisering af medarbejdernes personlige LinkedIn profiler […]

 14. […] LinkedIn artikler du bliver præsenteret for er primært sorteret ud fra ord du bruger i din personlige profil og det du søger og interesserer dig for. Det er derfor ikke de samme historier forskellige […]

 15. […] de LinkedIn artikler du skriver, ligger på din LinkedIn profil så folk, der checker din profil kan se og læse dem. Det er den reaktive måde dine blogindlæg […]

 16. […] LinkedIn går efter, at alle 3 milliarder mennesker i den globale arbejdsstyrke skal have en LinkedIn profil (lige nu er der +450 millioner LinkedIn […]

 17. […] din rolle som specialist og ekspert. Artiklerne bliver nemlig automatisk koblet sammen med din personlige LinkedIn profil, og ligger der som en slags dokumentation for, at du er aktiv og vidende på dit område. Dermed […]

 18. […] Sælgerne har været i gang med det i cirka otte måneder nu, og har dels fået opdateret deres LinkedIn profiler, dels er de blevet trænet i social selling og dels bliver der fulgt op med social selling coaching […]

 19. […] du bliver opfattet, handler i høj grad om, hvordan din personlige LinkedIn profil tager sig ud og hvad du skriver af statusopdateringer, kommentarer og liker i din nyhedsstrøm på […]

 20. […] er nu kommet til personprofilen, som desværre ofte bliver undervurderet. Den moderne kunde googler de relationer, som han eller […]

 21. […] meritter, accepterer invitationer fra gamle kollegaer og læser hvad andre deler. Imidlertid er din LinkedIn profil så meget andet end bare et elektronisk CV. Det er et topmoderne relationsværktøj, som gør det […]

 22. […] Per Rasmussen af en anden holdning. Han mente nemlig, at det var vigtigt at Niels havde en opdateret LinkedIn profil således, at pressen kunne få et professionelt og strømlinet billede af den nye direktør, og […]

 23. […] sig for at opbygge deres digitale egenkapital. Det kan de (og alle andre) gøre ved hjælp af deres personlige LinkedIn profil og brugen af social selling metodikken. Derigennem kan ledere dels inspirere medarbejdere, dels gå […]

 24. […] Din LinkedIn personprofil skal have et professionelt og appellerende look og altid være ajourført med relevante oplysninger […]

 25. […] Når det er sagt, så skal du altid overveje om opslag af et personligt foto er noget som skærper din professionelle profil eller om det udvander profilen. Personligt har jeg det på den måde, at jeg har egentlig ret vide […]

 26. […] Hvad skal en anbefaling på LinkedIn indeholde? Hvordan giver jeg en anbefaling på LinkedIn? Hvordan beder jeg om en anbefaling på LinkedIn? Det er spørgsmål som jeg nogle gange får, når jeg er ude for at undervise i social selling og brugen af de sociale medier i professionel sammenhæng, og det er gode og relevante spørgsmål, fordi det er en god ide at have anbefalinger på sin LinkedIn profil. […]

 27. […] få personer, så er det bedst at starte med dem, der er positive og motiverede for at bruge deres personlige LinkedIn profil til social selling. Det kan blive dine “helte” i hele […]

 28. […] Det er super nemt og gratis. Og det gode er, at alle dine Linkedin artikler ligger på din profil for fremtiden (modsat statusopdateringer, som forsvinder ned i […]

 29. […] at optage og uploade video til din personlige profil her og nu. Det har du ikke kunnet gøre på din LinkedIn profil lige indtil nu. LinkedIn er nemlig begyndt at udrulle en ny videofunktion via deres […]

 30. […] i det mindste dem der sidder i administrative og udadvendte stillinger, med at få opdateret deres personlige LinkedIn profil så de føler sig klædt på til at blive set på af dem, der går ind på deres profil. Lær dem […]

 31. […] er din LinkedIn profil, som du skal bruge til at brande dig selv. Du bør udfylde profilen med dine kunder for øje. […]

 32. […] “CC”) på de videoer, der vises på YouTube, Facebook og LinkedIn – enten på din personlige profil eller en Company Page. […]

 33. […] det så er sagt, så kan vi – når vi slår noget op på vores personlige profil eller på en Company Page – gennem en bevidst brug af billeder og tekst eller video gøre […]

 34. […] og hvilken værdi du kan skabe for dem. Her har du op til 2.000 tegn at gøre godt med. Husk at din LinkedIn profil bliver Google-indekseret, hvorfor at dit resumé gerne må være langt og indeholde væsentlige […]

 35. […] LinkedIn artikel vil således altid være forbundet med din LinkedIn profil, og forsvinder ikke på samme måde som en statusopdateringer kommer længere og længere ned i […]

 36. […] hvis du laver statusopdateringer (også kendt som indlæg) på din LinkedIn profil, og det på en eller anden måde irriterer eller måske ligefrem provokerer en given person i dit […]

 37. […] ser ganske vist stadigvæk LinkedIn og deres personlige LinkedIn profil som et online CV-værktøj, der nærmest kun opdateres når de skal søge nyt job – enten […]

 38. […] din professionelle identitet (personprofil) og digitale […]

 39. […] Din LinkedIn personprofil skal have et professionelt og appellerende look og altid være ajourført med relevante oplysninger om din erhvervsmæssige erfaring. […]

 40. […] mod på at arbejde endnu mere målrettet med din LinkedIn profil, kan du med fordel besøge vores ultimative video LinkedIn profilguide. Denne guide hjælper dig nemlig igennem alle elementerne af din LinkedIn profil på det mere […]

 41. […] Har du brug for hjælp og inspiration til at opsætte en god og professionel LinkedIn profil, så se… […]

 42. […] researchers videregiver disse oplysninger til de endelige beslutningstagere. Du skal derfor have en komplet udfyldt personlig LinkedIn profil, der med kunden i tankerne fortæller, hvem du er, og hvad du kan hjælpe med. Det drejer sig ikke […]

 43. […] researchers videregiver disse oplysninger til de endelige beslutningstagere. Du skal derfor have en komplet udfyldt personlig LinkedIn profil, der med kunden i tankerne fortæller, hvem du er, og hvad du kan hjælpe med. Det drejer sig ikke […]

 44. […] Din LinkedIn personprofil skal have et professionelt og appellerende look og altid være ajourført med relevante oplysninger om din erhvervsmæssige erfaring. […]

 45. […] profil tilbage fra 1999, men havde aldrig brugt den eller connectet med nogen. Derfor fik han sin LinkedIn profil opdateret således, at den netop fremstod professionelt og med et klart afsæt i, hvad FDIH står for når […]

 46. […] Hvis du vil vide hvordan du helt konkret giver en anbefaling på LinkedIn, kan du med fordel få hjælp til hvordan du gør i vores guide til den perfekte LinkedIn profil. Du finder den specifikke guide i linket her: https://www.socialsellingcompany.dk/saadan-faar-du-den-perfekte-linkedin-profil/#trin6 […]

 47. […] den ultimative guide til en professionel LinkedIn profil […]

 48. […] Som du kan se af kvadranten, er det er selvfølgelig vigtigt at have en opdateret LinkedIn profil og LinkedIn Company Page, men det giver i sig selv ikke værdi eller skaber forretning. Det svarer […]

 49. […] Din LinkedIn personprofil skal have et professionelt og appellerende look og altid være ajourført. […]

 50. […] vi er ude hos kunder i forbindelse med social selling projekter, gennemgår og “tuner” vi som regel medarbejdernes LinkedIn profiler, og tjekker ofte også, hvordan deres digitale […]

 51. […] vi er ude hos kunder i forbindelse med social selling projekter, gennemgår og “tuner” vi som regel medarbejdernes LinkedIn profiler, og tjekker ofte også, hvordan deres digitale […]

 52. […] ser ganske vist stadigvæk LinkedIn og deres personlige LinkedIn profil som et online CV værktøj, der nærmest kun opdateres når de skal søge nyt job – enten […]

 53. […] Det er nemlig ikke til at komme uden om LinkedIn i dag som en moderne salgs- og relationsværktøj. LinkedIn er blevet stedet for vores professionelle identitet på nettet, og det er også her, at vi i stigende grad søger information om mulige leverandører, kunder og […]

 54. […] personer i virksomheden har en opdateret personprofil. Der findes masser af guides til hvordan den perfekte LinkedIn profil kan se ud. Min kollega Dorthe har netop lavet et par guides til hvordan man kan opdatere sin […]

 55. […] kold canvas. Har du styr på din kundes købsproces? Sådan får du kunderne til at komme til dig. Sådan får du den perfekte LinkedIn profil. 10 grunde til at videoer er mere […]

 56. […] gør du ved at være proaktiv, og det betyder at du først og fremmest skal sørge for at have en skarp og professionel LinkedIn profil. Dernæst skal skabe din egen såkaldte content marketing strategi. Det kan ske ved eksempelvis at […]

 57. […] Du finder checklisten lige her. […]

 58. […] dag er LinkedIn blevet din de facto professionelle identitet på nettet, og muligheden for at dokumentere din karriere og resultater. Dermed har LinkedIn […]

 59. […] se dine aktiviteter, det vil sige også folk du endnu ikke har i dit netværk. Når de går ind på din profil, kan de se din seneste aktivitet. Du kan begrænse det til at det kun er dit eget netværk, (dine […]

 60. […] at alle med kundekontakt har en personprofil, der afspejler deres faglighed og personlighed. Klik her for at få tips til, hvordan du får den perfekte LinkedIn profil. […]

Efterlad en Kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© Copyright 2013-2019 Social Selling Company