Mangler du idéer til indhold? Så tag på “kanalrundfart” i din virksomhed
IDÉGENERERING: “Jamen vi har jo ikke noget at fortælle om på vores LinkedIn virksomhedsside”, “jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal skrive om som kunne være interessant” eller “der er da ingen der gider læse noget om hvad der foregår i vores virksomhed” er sætninger som jeg jævnligt hører, når virksomheder ønsker at øge deres synlighed på LinkedIn.
Det pudsige er, at disse udtalelser kommer fra personer, der arbejder i anerkendte virksomheder, der alle er kendetegnet ved at have gode produkter og services af høj kvalitet, og endnu vigtigere dygtige medarbejder med et højt kompetence- og vidensniveau.
Så der er ikke tale om tvivlsomme virksomheder med tvivlsomme produkter af tvivlsom herkomst og kvalitet solgt via en tvivlsom forretningsmodel, der helst ikke skal frem i lyset – ej heller på LinkedIn.
Nej, der er tale om virksomheder, der er kendetegnet ved at have:
- en god historie
- et godt brand
- gode produkter og/eller services
- dygtige medarbejdere
Ergo er det virksomheder, som har en plads i markedet og således allerede sælger og leverer deres produkter/services til kunder i dag. Så kan det godt være at disse virksomheder eksempelvis gerne vil sælge mere, opnå en øget kendskabsgrad eller komme tilbage i den indledende del af kundernes (digitale) købproces.
Men virksomheden er i gang og har således også en eller anden form for historie – ikke mindst i forhold til sine kunder.

Så selvfølgelig er der noget at fortælle om som en del af virksomhedens social selling og content marketing indsatser.
Faktisk har jeg til dato ikke mødt en eneste virksomhed, der ikke har noget interessant at fortælle til markedet og deres målgruppe – det være sig kunder (eksisterende såvel som potentielle nye), samarbejdspartnere, potentielle nye medarbejdere, netværket og måske også i CSR-mæssig sammenhæng.
Det handler i bund og grund om alt for mange virksomheder bliver “sneblinde” omkring kommunikationen af hvad de beskæftiger sig med og hvilken værdi de skaber.
Og det er helt forståeligt, fordi at det er noget som medarbejderne beskæftiger sig med hver eneste dag og derfor tror at det ikke har nogen værdi for kunder og samarbejdspartnere. Vi kender alle til det med at der går hverdag i tingene.
Det gælder derfor om at begynde at se udefra og ind på virksomhedens aktiviteter og finde frem til det som målgruppen finder interessant og relevant, og så ellers begynde at arbejde ud fra det.
Så kan det godt være at det næste problem handler om virksomheden er godt nok klædt på til at begynde at skabe indhold som eksempelvis indlæg, artikler, video, grafik m.m. men det er i bund og grund bare et praktisk problem, der kan løses.
Men start nu lige med at få øje på de mange gode ting, der rent faktisk foregår i din virksomhed. Så er det nemmere at tage det til det næste niveau.
Men hvordan finder du så rent faktisk frem til en række spændende emner, som vi kan begynde at lave indhold ud fra? Lad mig svare på det spørgsmål med følgende historie.
Når jeg engang imellem får besøg af den pykkelryggede familie eller nogle venner fra Jylland, så tager vi nogle gange på en kanalrundfart i København. Personligt kender jeg jo byen ganske godt, da jeg har boet i nærheden af København i mere end 20 år. Så jeg kender jo København udmærket – bilder jeg mig i hvert fald ind 😊
Ikke desto mindre så lærer jeg alligevel noget nyt og får set helt andre sider af København hver eneste gang jeg er på en kanalrundfart. Det gør jeg blandt andet fordi at jeg ser byen i perspektiv fra en båd, og ikke som jeg plejer i en bil, som er mit typiske transportmiddel gennem København.
Det ender altid med at blive en god og positiv oplevelse at tage på kanalrundfart med mange spændende nye indtryk.

Nøjagtig samme fremgangsmåde vil jeg foreslå at du bruger i din virksomhed, hvis du begynder at bilde sig selv ind, at I ikke har noget spændende at fortælle om på de sociale medier. For selvfølgelig har I det.
Du skal ganske enkelt begynde på at tage på en virtuel kanalrundfart i din virksomhed, hvor du gør en indsats for at se det med hele nye øjne.
Det handler i høj grad om at ændre perspektiv så du ser det eksempelvis med kundernes øjne.
Du kan med fordel stille spørgsmål som nedenstående i denne proces:
- Hvordan bliver jeres produkter til (skabelsesprocessen)?
- Hvem har udviklet produkterne og hvorfor?
- Hvad er historien bag virksomheden? Hvorfor blev den oprindeligt stiftet?
- Hvad er det som gør jeres produkt unik eller anderledes?
- Har I særlige kompetencer og viden, der gør at I forstår kunderne bedre?
- Hvilket problem løser I rent faktisk for jeres kunder?.
- Hvor er værdiskabelsen?

Så prøv at gå rundt i virksomheden med nogle helt friske briller i stedet for at tage den sædvanlige tur fra parkeringspladsen og hen til din kontorplads. Forestil dig i stedet at du skal lave en rundvisning for kunder, som ikke kender jeres virksomhed eller produkter.
Hvordan ville du så vise dem rundt?
- Hvilke detaljer er ekstra interessante at fremhæve?
- Er der et produkt, en del af produktionen eller en metodik, der ligefrem skal demonstreres?
- Hvordan tænker I miljø og genanvendelse ind i jeres produktion?
- Er der medarbejdere, der har en unik baggrund og kunne være ekstra interessante for jeres kunde at lære at kende?
- Er der en interessant tilgang til hvordan I udvikler jeres medarbejdere?
- Er der en særlig historie, der skal fortælles?
Altsammen har det til formål at give dig både konkrete og løse idéer til emner, som der kan arbejdes videre på med henblik på at få skabt interessant, relevant og værdiskabende indlæg til brug i virksomhedens social selling indsatser.
God fornøjelse med “kanalrundfarten” 😊
De venligste hilsner
Skriv et svar