Blogindlæg om hvordan du kan få gult eller rødt kort på LinkedIn

Sådan får (eller giver) du gult eller rødt kort på LinkedIn

Vidste du at dit netværk på LinkedIn rent faktisk kan give dig både det gule og det røde kort? Faktisk kan du endda få dobbelt og tredobbelt rødt kort på LinkedIn, hvis det går helt galt. Ja, du kan selvfølgelig også selv give gult eller rødt kort til personer på LinkedIn, uanset om du er forbundet med dem eller ej.

Du tænker måske nu, hvorfor jeg begynder at blande fodbold sammen med LinkedIn. Det er normalvis to ting, der ikke hører sammen.

Analogien til at få en advarsel eller lige frem blive udvist i en fodboldkamp, og hvad dit netværk på LinkedIn kan gøre ved dine indlæg, er nu rent faktisk god nok.

For hvis du laver indlæg på din LinkedIn profil, og det på en eller anden måde irriterer eller måske ligefrem provokerer en given person i dit netværk, så har vedkommende muligheden for at give dig et gult eller et rødt kort – ja som nævnt endda indtil flere røde kort, hvis vedkommende for alvor ser sig sur på dig.

Hvordan det hele hænger sammen og hvad du kan gøre for at undgå det gule og røde kort på LinkedIn er omdrejningspunktet for mit blogindlæg, som jeg håber at du vil læse videre på.

Gult i denne sammenhæng betyder, at personen klikker på de tre små prikker ud for dit indlæg og klikker på valgmuligheden “Jeg ønsker ikke at se dette”.

Herefter får vedkommende en række muligheder i forhold til at fortælle LinkedIn, hvorfor at du ikke ønsker at se dit indlæg.

Sådan får (eller giver) du gult eller rødt kort på LinkedIn

Funktionen har til formål at træne LinkedIn algoritmen for den person, der benytter sig af funktionen. Det hjælper nemlig algoritmen med at forstå hvilke former for indhold, som vedkommende ønsker at se mindre af via de forskellige valgmuligheder.

Hvis den pågældende person klikker flere gange på “Jeg ønsker ikke at se dette” i forbindelse med dine indlæg, så vil LinkedIns algoritme begynde at skrue ned for visningerne af dine opslag i vedkommende persons nyhedsstrøm.

Og når det er sket et tilstrækkeligt stort antal gange, lukker algoritmen helt af for visning af dine opslag ud fra en tankegang om, at når han eller hun nu igen og igen klikker på “Jeg ønsker ikke se dette”, så er det nok fordi at dine opslag virker irriterende eller irrelevante.

Igen holder parallellen til gult og rødt kort ganske godt vand. To gule kort er som bekendt lig med et rødt kort og en udvisning – dog skal der (heldigvis) klikkes på “Jeg ønsker ikke se dette” knappen nogle flere gange, før at algoritmen stopper med at vise dine opslag i vedkommendes nyhedsstrøm.

Det røde kort på LinkedIn er noget som du får, når en person får nok af dine opslag, og ikke længere gider se dem i sin nyhedsstrøm, men vedkommende ønsker fortsat at være connectet med dig.

Det sker ved at vedkommende trykker på de tre prikker ud for dit opslag, og derefter vælger “Følg ikke [DIT NAVN]”.

Personligt er det noget som jeg gør, når en person enten laver meget sælgende og støjende opslag over en periode eller hvis vedkommende ikke laver andet end at dele egne firmaopslag (eksempelvis headhuntere, der har en tendens til kun at dele stribevis af jobopslag).

Hvis jeg igen lige laver en parallel til fodboldverdenen, så vil et rødt kort jo være lig med, at du er ude af den pågældende fodboldkamp. Du kan så – med mindre at du har andre former for karantæne – spille igen til næste kamp. I LinkedIn-mæssig sammenhæng er det så op til den enkelte at afgøre om det kommer til at ske eller om du er dømt ude for altid.

Problemet med at få det røde kort på LinkedIn er jo, at du mister muligheden for at kommunikere til vedkommende via indlæg og LinkedIn artikler. For vedkommende kommer ganske enkelt ikke til at se disse opslag fra dig.

Det dobbelte røde kort på LinkedIn er ensbetydende med, at en person ligefrem ønsker at indrapportere dit opslag til LinkedIn.

Rent praktisk sker det ved, at personen klikker på de tre prikker ud for dit opslag, og derefter vælger “Rapportér dette indlæg””.

Når man indrapporterer et indlæg eller en artikel til LinkedIn, er der følgende valgmuligheder i forhold til årsagen til indrapporteringen:

 • Falsk konto (når nogen opretter en falsk profil eller giver sig ud for at være en anden)
 • Misinformation (f.eks. når nogen deler falske oplysninger).
 • Reklame eller spam (f.eks. når nogen annoncerer for et kommercielt produkt eller opslår irrelevant indhold for at få mere synlighed).
 • Svindel, phishing elle malware (f.eks. når nogen spørger om personlige oplysninger eller penge eller opslår mistænkelige links).
 • Hvis der er mistanke om at profilen er hacket.
 • Stødende, skadeligt eller krænkende indhold.

Den person, der får sit opslag indrapporteret til LinkedIn, får ikke besked om, hvem der har foretaget indrapporteringen.

Det tredobbelte røde kort på LinkedIn handler om, at en person ikke længere ønsker at være forbundet med dig, og derfor afbryder forbindelsen. Måden det i praksis sker på er når en person, som du er forbundet med, går ind på din profil og herefter klikker på “Mere” knappen og derefter klikker på menupunktet “Fjern forbindelse”.

Du vil stadigvæk være i stand til at se vedkommendes indlæg, hvis du søger efter personens profil og går ind og tjekker aktiviterne. Men du får ikke længere vist vedkommendes indlæg og artikler i din nyhedsstrøm, lige som at vedkommende heller ikke får vist dine indlæg og artikler i sit nyhedsfeed.

Vedkommende kan heller ikke sende beskeder til dig med mindre at han eller hun har et Premium abonnement, der giver mulighed for at sende de såkaldte InMails.

Det firdobbelte røde kort er straks langt mere alvorligt. Igen skal personen ind på din profil og lave et aktivt valg ved at klikke på “Mere knappen” og derefter vælge menupunktet “Bloker [DIT NAVN].

Hvis det sker, vil du på ingen måde længere se vedkommendes indlæg og artikler, da han eller hun har blokeret din profil. Du kan heller ikke sende eller modtage beskeder. Du vil ikke engang kunne finde frem til personens profil.

En blokering på LinkedIn går for øvrigt begge veje. Den pågældende person kan derfor heller ikke se din opslag og artikler eller noget som helst andet. I er således begge to usynlige for hinanden på LinkedIn, og der er således lukket og slukket med mindre at vedkommende fjerner blokeringen på et tidspunkt.

Comments (2)

 • Suzan khaled Reply

  Jeg har blokeret en person flere gange- nu kan jeg ikke tilføje ham.
  Hvordan kan jeg løse det ?

  23. marts 2022 at 18:00
  • Leif Carlsen Reply

   Har du fjernet blokeringen af vedkommende, Suzan?

   For hvis du ikke har gjort det, kan du slet ikke søge efter vedkommende.

   Hvis du tjekker det via en laptop/computer og du er logget på LinkedIn, kan du se om vedkommende stadigvæk er blokeret ved at følge dette link: https://www.linkedin.com/psettings/member-blocking

   23. marts 2022 at 22:34

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *