Guide til hvordan du kan lave "Out of Office" på din LinkedIn profil

Sådan kan du lave “Out of Office” på LinkedIn

Hvis du bruger Microsoft Outlook eller Google Gmail, så kender du sikkert “Out of Office” funktionen, der automatisk sender et svar tilbage til dem, som sender dig mails medens du holder ferie eller i det hele taget er væk fra indbakken.

Det er en god måde at give besked til mailafsenderen om, at vedkommende ikke kan forvente svar fra dig med det samme, fordi du måske har begrænset adgang til din mail, eller at personen først kan forvente svar efter en bestemt dato. Det kan også være en besked om at tage fat i en af dine kolleger eller kundeservice, hvis henvendelsen haster.

Det er efter min mening også en god måde at mindske eventuel stress omkring besvarelse af mails i forbindelse med ferier, helligdage, undervisning, konferencer eller lignende, da du netop har givet besked om at du ikke kan svare lige nu. Når først modtageren har fået denne besked, er der helt sikkert forståelse for, at du ikke svarer medens at du er væk fra kontoret.

Overblik over indholdet i denne guide

Hvad med “Out of Office” i LinkedIn?

Der findes desværre ikke nogen tilsvarende automatisk “Out of Office” funktion i LinkedIn. Det er for øvrigt virkelig mærkeligt at LinkedIn ikke har tænkt så basal en funktion ind i beskedfunktionen, blandt andet fordi at jeg tænker at det ikke ligefrem må være en særlig ting at kode ind i LinkedIn.

Men mest af alt synes jeg, at det en stor mangel, når jeg tænker på, at mange af de over 630 millioner LinkedIn brugere på verdensplan (og cirka 2,5 millioner her i Danmark) anvender beskeder som en professionel funktion. Det kan være til at sende og besvare beskeder, som en del af det at dyrke sit professionelle netværk på LinkedIn, men også ofte i kundemæssig sammenhæng, altså hvor du bruger LinkedIns beskedfunktion som et alternativ til den normale firma e-mail.

“Out of Office” funktionen kommer forhåbentligt på et tidspunkt. I hvert fald er det på min ønskeseddel over nye LinkedIn funktioner :-)

Information om at der ikke findes en direkte "Out of Office" funktion på LinkedIn

Sådan kan du alligevel lave “Out of Office” på LinkedIn

Men bare fordi at LinkedIn ikke har en indbygget “Out of Office” funktion, betyder det ikke at du ikke kan lave din egen rutine omkring det, hvis du ønsker at fortælle personer, der sender dig beskeder på LinkedIn, at du ikke lige nu er i stand til at svare på beskeden. Du kan nemlig gøre det ved at lave et lille “hack”.

Det er ganske vist et manuelt “hack” som jeg foreslår, men ikke desto mindre kan det hjælpe dig med at mindske mailstress, og samtidigt give en “Out of Office” melding til dem, der sender dig LinkedIn beskeder under eksempelvis ferien.

Det handler om at du med en frekvens, som du selv fastsætter (dagligt eller ugentligt), går ind på LinkedIn app’en på din smartphone eller desktop udgaven på din computer, og tjekker om du har fået beskeder.

I så fald besvarer du beskeden eller beskederne med nedenstående standardtekst som et “Out of Office” svar. På den måde giver du vedkommende besked om, at du først svarer når du er retur efter endt sommerferie.

Du kan selvfølgelig også vælge at være selektiv med, hvem du vil sende en “Out of Office” besked. Det er trods alt fordelen ved at det er en manuelt hack :-)

Hej :-)

Tak for din besked.

Jeg er på sommerferie fra den 5. august til og med den 25. august 2019, og har ikke mulighed for at svare på LinkedIn beskeder i denne periode.

Jeg vil således først besvare din henvendelse efter mandag, den 26. august 2019.

Hvis du har brug for assistance her og nu, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på telefon 00 00 00 00 eller e-mail kundeservice@ditvirksomhedsnavn.dk.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen

Dit navn

Jeg vil foreslå at du smider din standardtekst ind i en note på din smartphone eller din computer således, at du har let adgang til det. Det handler jo om at gøre det nemt for dig at kopiere teksten over i LinkedIn således, at du kan lave et “Out of Office” svar i løbet af få sekunder.

Jeg vil ikke anbefale, at du begynder at gøre beskeden personlig, da den netop bare skal opfattes som en “automatiseret” besked, og ikke være en opfordring til dialog. Så kunne du jo lige så godt bare have svaret på beskeden fra vedkommende :-)

Information om hvordan du kan lave et "Out of Office" hack på LinkedIn profil

Et manuelt men alligevel effektiv “hack”

Jeg er klar over, at mine forslag er meget manuelle “hacks”, og du er nødt til at gå ind på din smartphone eller computer for at gøre. Altså er det ikke en automatiseret proces, der gør det af sig selv. Du er nødt til at gøre noget selv hver gang du ønsker at en person skal have en “Out of Office” besked fra dig på LinkedIn.

Ikke desto mindre er det en effektiv og professionel måde at håndtere LinkedIn beskeder medens du er på sommerferie samtidigt med, at du så ikke skal bruge tid under selve sommerferien på at svare på disse beskeder. Og hvis du har forberedt teksten kan det gøres på et øjeblik, så du kan komme tilbage og fokusere på at holde fri.

Så i mangel af, at LinkedIn ikke har en indbygget “Out of Office” funktion, så er det stadigvæk en bedre løsning end slet ikke at gøre noget, hvis du ellers er en flittig bruger af LinkedIn, og får regelmæssige beskeder fra kunder og samarbejdspartnere via LinkedIn.

Får du derimod kun sjældent beskeder via LinkedIn, skal du selvfølgelig ikke bruge krudt på mit lille hack :-)

Information om hvordan du kan lave "Out of Office" på din LinkedIn profil

Prioriter eventuelt hvem du sender “Out of Office” besked til

Da det jo er et manualt hack som kræver at du skal gøre noget, så kan en måde at begrænse arbejdet med det være at du prioriterer hvem du sender “Out of Office” beskeden til.

Kollegerne behøver nok ikke at få beskeden, da de i forvejen ved at du er på ferie, og det samme gælder ham eller hende fra netværket, der gerne vil have en kaffeaftale efter sommerferien. Derimod er det en god idé at gøre det overfor de af dine kunder, som skriver til dig på LinkedIn.

Kollegerne behøver nok ikke at få beskeden, da de i forvejen ved at du er på ferie, og det samme gælder ham eller hende fra netværket, der gerne vil have en kaffeaftale efter sommerferien. Derimod er det en god idé at gøre det overfor de af dine kunder, som skriver til dig på LinkedIn.

Et alternativt værktøj til at gøre det med

Du kan også bruge et produktivitetsværktøj som “TextExpander“, som findes til både Windows, Mac og iOS. Dette værktøj gør det muligt for dig at lave en slags makro med standardteksten, og gøre det endnu lettere for dig at svare tilbage med et hurtigt “Out of Office” svar.

TextExpander kan samtidigt bruges til alle mulige andre tekster, som du bruger igen og igen, og gerne vil kunne indsætte ved bare at skrive en kort kode. Det kan eksempelvis være e-mail adresser, firmaadresse, standardhilsner og meget andet.

Jeg vil slutte mit LinkedIn “Out of Office” tip af med at ønske dig en god sommerferie :-)

De venligste hilsner

Information om hvordan du også kan bruge TextExpander til at lave "Out of Office" med på LinkedIn
Lidt om forfatteren til dette blogindlæg

Leif Carlsen er LinkedIn ekspert og social selling specialist, og brænder for at hjælpe virksomheder og individer med at udnytte det store potentiale, der ligger i at anvende de sociale medier forretningsmæssigt. Han er en dygtig formidler af social selling budskaber, uanset om det drejer sig om at stå på scenen til foredrag, facilitering af workshops eller i en-til-en sammenhæng. Leif kommer med mere end 25 år erfaring fra virksomheder som Acer, PC-WARE, HP og har stor ekspertise inden for salg, indkøb og markedsføring. Du kan læse mere om Leif ved at klikke her.

Om Leif Carlsen fra Social Selling Company

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *