Blogindlæg om, hvorfor at det er en dårlig idé at poste flere gange om dagen på LinkedIn

Derfor skal du ikke poste på LinkedIn flere gange samme dag

Poster du indlæg flere gange om dagen på LinkedIn via din personlige profil eller jeres virksomhedsside, så skal du helt klart læse med her. For det gør det sværere for dig eller jer at nå ud med budskaberne. Faktisk kan det skade din rækkevidde (også kendt som “reach”), for algoritmen skruer populært sagt ned for lydstyrken for dine opslag, hvis du poster mere end en gang i døgnet.

Når jeg går igennem min LinkedIn nyhedsstrøm, ser jeg ganske ofte, at nogle i mit netværk poster flere gange i løbet af samme dag.

Som regel er der tale om et par opslag med nogle timers mellemrum.

Andre gange er det ikke mindre end 3-4 gange i løbet af arbejdsdagen.

Der er bare et problem med at poste så ofte.

Du når ud til færre mennesker i dit LinkedIn netværk som følge af den fremgangsmåde.

Du har en slags dagskvote

Grunden til at algoritmen begynder at skrue ned for dine opslag, handler om at der er en øvre grænse for, hvor langt du kan nå ud, hvis du poster flere gange om dagen.

LinkedIn er generelt set gratis at bruge og det koster dig heller ikke noget at publicere indlæg og artikler – altså ud over den tid du skal bruge på det.

Men LinkedIn er ikke interesseret i, at du poster flere gange om dagen i et (misforstået) forsøg på at nå ud igen og igen til dine forbindelser og følgere.

Det handler til dels om at bekæmpe spam, men også om, at der er grænser for, hvad du kan opnå af gratis rækkevidde.

LinkedIn algoritmen giver dig en slags daglig kvote for rækkevidden af dine opslag

Sagt på en anden måde, så har du en slags dagskvote eller potentiel rækkevidde i forhold til størrelsen og kvaliteten af dit netværk og ikke mindst om du poster noget som dine forbindelser og følgere gider læse med på og interagere med.

Derfor er der en begrænsning for, hvad du under normale omstændigheder kan opnå af rækkevidde/visninger i løbet af 24 timer.

Poster du 1 gang i døgnet, ja, så er der en mulighed for at du kan udnytte det fulde potentiale.

Her vil algoritmen i de første par timer være ekstra opmærksom på, om der er nogen, der interagerer med dit nyeste opslag.

Er der en vis mængde personer, der interagerer gennem likes, kommentarer, delinger, kliks på billeder o.s.v., så får opslaget det, der teknisk set hedder en “2nd Wave Distribution”.

Er der til gengæld ingen eller ikke ret mange, der gider interagere med opslaget, ja, så slukker algoritmen stille og roligt ned for dette opslag.

Poster du 2 gange i døgnet, begynder algoritmen at “skrue ned” for dit første opslag, når du poster opslag nr. 2. Samtidigt vil algoritmen kræve, at opslag nr. 2 skal have ekstra meget engagement, før at opslaget får en “2nd Wave Distribution”.

Poster du 3 gange i døgnet, vil der forholdsmæssigt blive skruet ned for opslag nr. 1 og 2 samtidigt med at algoritmen kun i begrænset omfang vil sprede opslag nr. 3.

Hvis de to eller tre opslag er virkelig gode, kan du måske nå ud til samme mængde mennesker, som ved et virkelig godt opslag, men som udgangspunkt kommer du ikke til at nå ud til flere ved at poste flere gange i døgnet – sandsynligvis nærmere tværtimod!

Det er klart, at hvis du er typen, der ofte formår at poste virale hits, og på den måde får trigget algoritmen til at gå amok, kan du sagtens poste flere gange hver dag og nå markant længere ud end hvad du under normale omstændigheder har af potentiel rækkevidde. Men lad os være ærlige: Det er meget sjældent, at det sker for 99,9 % af os almindelige LinkedIn brugere 😉

Løsningen er ganske nem

Heldigvis er løsningen meget nem og ligetil: Post kun én gang i døgnet!

Der bør i hvert fald gå 18 timer imellem at du poster på LinkedIn jævnfør en analyse fra min hollandske LinkedIn-ekspertkollega Richard van der Blom.

På den måde kan du sagtens poste omkring frokosttid om tirsdagen og poste igen onsdag morgen kl. 9.00, hvis du har brug for det.

Er du administrator af en virksomhedsside, så forsøg på at tænke i at sprede jeres opslag ud henover ugen. Det handler jo i bund og grund bare om at planlægge opslagene på forhånd og styre det via en indholdskalender.

Eksempel på hvordan en LinkedIn indholdskalender og årshjul kan se ud

Det er sjældent at det haster med at få postet på virksomhedssiden, og hvis I netop har postet om at I har fået ny direktør, kan opslaget med at I søger en ny sælger nok godt vente en dag eller to 😉

Faktisk er det meget bedre, at I går efter netop at få opslagene fordelt henover ugerne og månederne i løbet af året.

Altså er det langt bedre at I poster eksempelvis 1 gange om ugen, året rundt, og på den måde er konsistente i jeres kommunikation.

Hellere det end at I poster periodevis i “klumper”, fordi at I pludselig får dårlig samvittighed over ikke at have fået postet i et stykke tid og der pludselig er masser af nyhededer at kommunikere.

Gå efter relevans fremfor hele tiden at poste

Personligt går jeg slet ikke efter at poste hver dag og aldrig flere gange på en dag.

Faktisk er jeg tilfreds, hvis jeg får postet 1-3 gange i løbet af en uge, og så vidt muligt går jeg efter at have en dag eller to mellem hver publicering.

Jeg vil runde af med at nævne, at det handler slet ikke om at poste 7 gange om ugen og ej heller ikke flere gange om dagen.

For hver gang du poster, beder du jo om dit netværks opmærksomhed.

Gør du det alt for ofte, bliver det til spam og du risikerer at folk “muter” dig.

Gør du det med en god regelmæssighed, vil netværket til gengæld gerne læse med, når du deler ud af inspiration, viden og erfaringer.

De venligste hilsner

Leif Carlsen blog signatur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *