Blogindlæg om hvad forskellen er på et indlæg og en artikel på LinkedIn

Hvad er forskellen på et indlæg og en artikel på LinkedIn?

Hvad er forskellen på et indlæg og en artikel på LinkedIn? Hvornår skal du bruge skrive det ene eller det andet? Hvad virker bedst? Hvorfor får artikler ikke særligt mange visninger sammenlignet med indlæg?

Den slags spørgsmål får vi ofte, når vi afholder social selling foredrag eller kurser. Og det er faktisk helt forståeligt, hvis du ikke kender forskellen. For LinkedIn gør ikke meget ud af at fortælle brugerne, hvornår de skal bruge det ene eller andet. Der er derfor en del brugere, der bruger de to contenttyper på LinkedIn på den forkerte måde, og derfor ikke når ud med de budskaber som de ønsker.

Men hvornår skal du så poste henholdsvis et indlæg (også kendt som en statusopdatering på LinkedIn) eller skrive en LinkedIn artikel (tidligere kendt som Pulse blogindlæg), når du vil dele viden og inspiration med dit netværk på LinkedIn? Hvad er der af lighedstegn og hvad er der af forskelle?

En indlæg er en opdatering på en given status i din professionelle hverdag, som du gerne vil dele med dit netværk på LinkedIn. Det er typisk noget her og nu orienteret og tidsaktuelt.

Det kan eksempelvis være:

 • at du deler et link til et blogindlæg, og hvor du giver dit perspektiv på artiklen og beder dit netværk om at komme med en kommentar
 • at du fortæller om et kommende arrangement i virksomheden
 • at du inviterer til et gratis webinar hvor deltagerne få viden og indsigt om et bestemt emne
 • at du uploader et billede fra arrangementet med en tak til alle dem, der mødte op
 • at du stiller et spørgsmål til netværket og beder om input fra dem
 • at I søger nye medarbejdere, og du deler et link til en landingsside med jobopslaget
 • at I flytter domicil og at du deler billeder af de nye lokaler

Et indlæg kan være på op til 1.300 tegn inklusive mellemrum, links og hashtags. Du kan indsætte op til 9 billeder, en video eller et dokument (PDF, Word eller PointPoint).

Så for at opsummere lidt omkring indlæg, så er de bedst til at skabe synlighed med i dit netværk. Et godt indlæg vil som regel kunne opnå mange visninger (typiske tusindevis) og hvis emnet er relevant og interessant kan der også komme engagement og dialog gennem kommentarer og likes.

Husk altid at bruge billeder eller video som visuel stopeffekt i dine indlæg. Hvis du kun laver et rent tekstopslag, er der stor risiko for at det drukner i mængden af opslag, når dit netværk scroller sig igennem nyhedsstrømmen.

Information om hvad LinkedIn indlæg er for en størrelse

Du har 1.300 bogstaver og tegn at gøre godt med, og du kan vedhæfte både billeder og links til eksempelvis en landing page på dit website eller et blogindlæg på et nyhedssite. Vær opmærksom på, at hvis du vil have et billede med, skal du vedhæfte det, før du begynder at kopiere et weblink over i tekstfeltet. Ellers bliver det weblinket, der bliver fremhævet.

Husk også at tilføje 3-10 hashtags til sidst i dit indlæg. Brug industritermer og nøgleord med henblik på at få spredt dit budskab ud til andre, der følger de pågældende hashtags.

Sørg for at skrive indlægget i en skrivestil, der passer til LinkedIn. Hvis du bliver formel i din tone er der risiko for at dit netværk ser det som værende meget “corporate”, og de vil begynde at slå “reklamefiltret” til. Så skriv i en slags talesprog, der passer ind i tonen i dit netvæk.

Husk at det er forbudt at have priser, tilbud og kampagner med i dine indlæg, da dit netværk på LinkedIn ofte reagerer meget negativt på direkte salgsbudskaber. Du kan læse mere om, hvorfor at du ikke må det i blogindlægget “Kodeordet er UNSELLING”, som finder her.

Hvis du vil have inspiration til, hvordan du kan skrive et godt indlæg, har min kollega Eva lavet en guide til det. Her deler hun ud af dels idéer til hvad et indlæg kan indeholde (og ikke indeholde), og dels til hvordan du teknisk set opbygger teksten.

Du bliver også introduceret til den såkaldte “white spacing” tankegang, som handler om at øge læsevenligheden og motivere læseren til at fortsætte med at læse din tekst. Formålet er selvfølgelig, at du laver indlæg, der bliver læst og delt af så mange som muligt.

Når du så har skrevet indlægget færdigt og har læst korrektur på teksten, klikker du bare på Opslå (“Post” hvis du har sat systemsproget til engelsk på LinkedIn) knappen. Herefter er indlægget publiceret og går ud til dit netværk på LinkedIn.

Blogindlæg om hvordan du skriver det perfekte LinkedIn indlæg

Hvad er en LinkedIn artikel? Det er på mange måder noget helt andet end et indlæg. Hvor indlægget er forholdsvis kort og på maksimalt 1.300 tegn, og ofte handler om et tidsaktuelt emne, så er LinkedIn artiklen derimod mere et menings- og/eller ekspertindlæg. Artiklen er som regel også længere, og skal helst være minimum 300 ord, men helst ikke længere end 6-800 ord.

I en LinkedIn artikel kan du udstille din viden og erfaring, udtrykke faglige meninger, og inspirere både eksisterende kunder og potentielle nye samt andre interesserede, der kigger forbi din LinkedIn profil. Ergo understøtter det din rolle som ekspert indenfor dit felt.

Blogindlæggene bliver nemlig automatisk koblet sammen med din personlige LinkedIn profil. Der ligger det som en slags elektronisk dokumentation for, at du er aktiv og vidende indenfor dit område.

Dermed kan du systematisk opbygge dit professionelle digital omdømme på LinkedIn, uddanne dit netværk til at forstå hvad det er du kan hjælpe med og hvilken værdi du skaber samt udvide din digitale egenkapital.

En LinkedIn artikel vil således altid være forbundet med din LinkedIn profil, og forsvinder ikke på samme måde som et indlæg kommer længere og længere ned i nyhedsstrømmen. Det giver også god mening, at en LinkedIn artikel for altid kan findes igen, da det er med til at dokumentere din ekspertise over tid.

Information om hvordan dine LinkedIn artikler kan blive guld værd

Du skal være opmærksom på, at du desværre ikke kan lave LinkedIn artikler direkte på en virksomhedsside (også kendt som LinkedIn Company Page). Det har ikke noget at gøre med om du har et LinkedIn Premium abonnement eller ej. LinkedIn har valgt, at artikler er noget som alene kan oprettes via din personlige profil.

Det du dog kan gøre er, at dele en LinkedIn artikel på jeres virksomhedsside, og på den måde få skabt opmærksomhed omkring artiklen overfor følgerne af virksomhedssiden. Det gør du ved at kopiere den unikke webadresse (URL) fra den LinkedIn artikel du ønsker at dele på virksomhedssiden. Husk at supplere med en tekst, der motiverer følgerne til at læse artiklen lige som at du med fordel kan tagge artiklens forfatter.

Når du har klikket på denne knap, skal du i gang med at komponere artiklen, som skal indeholde følgende elementer:

 • En god og fængende overskrift
 • Et godt billede, der understøtter overskriften
 • Beskriv et emne, som du mener kan have din målgruppes interesse
 • Tænk gerne i at beskrive et problem, som dine kunder har, og kom også med dit bud på, hvordan de kan løse det. Du må på ingen måde omtale din produkter og services, da det vil virke sælgende og det ødelægger idéen med en LinkedIn ekspert-artikel
 • Teksten skal være minimum 300 ord for at Google får “øje” på det i søgninger
 • Tilføj gerne 3-10 hashtags i slutningen af din artikel
 • Teksten skal til gengæld helst ikke være længere end 600-800 ord, da læserne på LinkedIn typisk ikke gider læse meget lange blogindlæg

Hvis du vil have mere inspiration til, hvordan du opbygger en LinkedIn artikel, så har jeg lavet en særskilt guide med tilhørende podcast episode. Du finder denne guide i linket her.

Lidt om forfatteren til dette blogindlæg

Leif Carlsen er LinkedIn ekspert og social selling specialist, og brænder for at hjælpe virksomheder og individer med at udnytte det store potentiale, der ligger i at anvende de sociale medier forretningsmæssigt. Han er en dygtig formidler af social selling budskaber, uanset om det drejer sig om at stå på scenen til foredrag, facilitering af workshops eller i en-til-en sammenhæng. Leif kommer med mere end 25 år erfaring fra virksomheder som Acer, PC-WARE, HP og har stor ekspertise inden for salg, indkøb og markedsføring. Du kan læse mere om Leif ved at klikke her.

Om Leif Carlsen fra Social Selling Company

Vi afholder åbne LinkedIn kurser hver måned

Information om vores åbne LinkedIn kursus: Sådan sælger du ved hjælp af LinkedIn
Information om vores LinkedIn kursus: Sådan skaber og poster du indhold på LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *