Blogindlæg og guide om, hvornår det er bedste at poste på LinkedIn

Hvornår er det bedste tidspunkt at poste på LinkedIn?

BEDSTE TIDSPUNKT: Når jeg underviser eller afholder webinarer om LinkedIn og social selling metodikken, får jeg meget ofte spørgsmålet: Hvornår er det bedste tidspunkt at poste på LinkedIn?

Det er desværre ikke et spørgsmål, der findes et præcist svar på.

Det skyldes blandt andet, at der er flere forhold og parametre, der spiller ind når vi publicerer indhold på en personlig LinkedIn profil eller en virksomhedsside (også kendt som en virksomhedsprofil, “Company Page” eller “Page”).

Det er desværre ikke et spørgsmål, der findes et præcist svar på.

Det skyldes blandt andet, at der er flere forhold og parametre, der spiller ind når vi publicerer indhold på en personlig LinkedIn profil eller en virksomhedsside (også kendt som en virksomhedsprofil, “Company Page” eller “Page”).

Det kan eksempelvis handle om:

  • Hvornår er dine forbindelser mest aktive på LinkedIn?
  • Hvis der er tale om en virksomhedsside, hvornår er følgerne så mest aktive?
  • Sidder dine forbindelser/følgerne i en anden tidszone end dig?
  • Er budskabet i opslaget enkelt eller komplekst at forstå?
  • Henvender opslaget sig til en smal eller bred målgruppe?
  • Er opslaget af en karakter, der indbyder til engagement?
  • Er opslaget opbygget optimalt rent teknisk set?

Hør blogindlægget som podcast

Hvornår på ugen?

Bedste tidspunkt at poste på LinkedIn er tirsdage, onsdage og torsdage omkring ni-tiden (komplet guide)

TIRSDAGE, ONSDAGE OG TORSDAGE er generelt set de bedste hverdage at poste på LinkedIn.

MANDAGE er ikke den bedste ugedag at poste på, da folk skal i gang med ugen, og har måske en god stak e-mails, der er dukket op i indbakken siden fredag eftermiddag. Men har du brug for at komme ud med et budskab på en mandag, så få postet om formiddagen.

FREDAGE er heller ikke en ideel dag at poste på, og dur kun, hvis du får postet fra morgenstunden af. Hvis du har mulighed for at få postet torsdag morgen/formiddag, er det langt at foretrække. Alternativt skal du vente med at poste den efterfølgende tirsdag.

LØRDAGE fra morgenstunden af kan også være et godt tidspunkt at publicere på. Vi har selv gode erfaringer med at poste længere indholdsformater som eksempelvis artikler, længere videoer og podcast episoder på lørdage.

SØNDAGE tidligt om aftenen kan være et okay tidspunkt, da mange sidder og forbereder sig til den nye uge, og kigger måske også lige forbi LinkedIn.

Hvornår på dagen?

MORGENEN OMKRING NI-TIDEN er generelt set det bedste tidspunkt at poste på LinkedIn. Hvis du ikke når det, så kan du fint poste i løbet af den næste time eller to alligevel.

LIGE EFTER FROKOST kan også fungere, så hvis du får postet ved tolv eller halv et-tiden, kan du måske fange interessen fra folk, når de tjekker LinkedIn efter frokosten.

UNDGÅ EFTERMIDDAGEN, hvor der er færre brugere på LinkedIn. Folk er måske er blevet lidt presset på dagens opgaver eller sidder stadigvæk i møder, og så er der også mange, der skal hente børn eller sidder i kø på motorvejene på det tidspunkt 😉

Generelt set haster ikke med at få postet på LinkedIn og slet ikke om eftermiddagen, hvor det er sværere at få engagement på opslagene. Vælg i stedet at næste hverdagsmorgen.

HVERDAGSAFTENER OG SØNDAG AFTEN mellem kl. 18.00 og 20.00 fungerer også fint 👌

Undgå for øvrigt at poste mere end en gang om dagen, da det i praksis gør, at du populært sagt “slukker” for dit første opslag, når du poster det næste opslag. Spred hellere opslagene ud hen over ugen.

Visualisering af de ideelle publiceringstidspunkter

Vi har også lavet en visualisering af de bedste tidspunkter at poste på LinkedIn i form af nedenstående tabel med kolonner, der viser alle ugedagene og rækker, som viser tidspunktet på dagen delt op i henholdsvis morgen, formiddag, middag, eftermiddag, aften og nat.

Blogindlæg og guide om, hvornår er det bedste tidspunkt at poste på LinkedIn

Tabellen er endvidere farvekodet ud fra trafiklysmodellen, hvilket i denne sammenhæng betyder:

  • GRØNT LYS: Grønne tidspunkter er gode tidspunkter at publicere på.
  • GULT LYS: Gule tidspunkter kan fungere okay.
  • RØDT LYS: Røde tidspunkter er dårlige tidspunkter og bør undgås.

Som jeg indledte denne guide med at nævne, så er der flere parametre, der kan gøre, at den ene dag eller tidspunkt virker bedre end den anden.

Hvis du holder dig til tommelfingerreglen om at poste fra morgenstunden af eller i løbet af formiddagen på tirsdage, onsdage og torsdage, er du ikke helt galt på den – sagt på jysk 😉

Når det er sagt, er det altid en god idé at kigge på kompleksitet og hvilken form for engagement, du ønsker at få ud af opslaget.

For at hjælpe dig på vej med at lave denne vurdering, har jeg lavet det, som jeg kalder for “trafiklyskvadranten”, som du kan se visualiseret i grafikken nedenfor.

Det optimale tidspunkt for at poste på LinkedIn handler også om det er et enkelt eller komplekst budskab du vil kommunikere

Idéen med kvadranten er at illustrere følgende:

LET BUDSKAB/TUNG INTERAKTION: Hvis du er ved at poste det som jeg kalder for et enkelt og nemt forståeligt budskab, men det kræver tung interaktion i form af, at du gerne vil have folk til at kommentere på indlægget, kan det være okay at poste på et gult tidspunkt. Det er selvfølgelig bedst, at poste det på et grønt publiceringstidspunkt.

KOMPLEKST BUDSKAB/TUNG INTERAKTION: Hvis du vil poste et mere komplekst budskab og du ønsker tung interaktion i form af kommentarer og dialoger, skal du altid poste opslaget på et grønt publiceringstidspunkt.

KOMPLEKST BUDSKAB/LET INTERAKTION: Vil du poste et indlæg med et komplekst budskab, men mest af alt lægger op til, at læserne bare skal like opslaget, kan det være okay at poste på et gult publiceringstidspunkt, men igen her er det selvfølgelig bedst at publicere det på et grønt tidspunkt.

ENKELT BUDSKAB/LET INTERAKTION: Hvis du har et opslag som er meget enkelt at forstå og egentlig kun kræver let interaktion i form af likes eller hvis det eksempelvis er en hurtig afstemning, kan du nærmest poste det når som helst på ugen og dagen – dog bør du undgå at poste alt for sent eller om natten 😉 Igen her, hvis du ellers har mulighed for det, så gå alligevel efter at poste denne slags opslag på et gult eller allerhelst et grønt tidspunkt.

Nogle gange kan det være tidskritisk at få postet – altså noget, hvor der er en eller anden form for deadline involveret. Det kan eksempelvis være når I afholder webinarer, inviterer til konferencer eller der er en stilling, der gerne skal besættes inden måneden er omme.

Det gør måske, at det pludselig haster, men det ændrer bare ikke på, at når vi skal publicerer noget på LinkedIn, så skal opslaget stadigvæk være gennemarbejdet.

Gennemarbejdet betyder blandt andet, at opslaget har en god og fængende overskrift, og at teksten er relevant og modtagerorienteret (“What’s in it for me?”).

Der skal også være styr på den tekniske eksekvering af opslaget (opbygning, eventuelle links, tagging, hashtags etc.).

Og så husk: Det er sjældent, at det virkelig haster med at på LinkedIn. Faktisk sker der ikke noget ved, at opslaget bliver postet en dag eller to senere, hvis det gør at opslaget bliver mere gennemarbejdet – tværtimod øger det sandsynligheden for at nå bredere ud og få øget engagement i form af likes og kommentarer 😉

Her finder du en guide til, hvordan du opretter din egen LinkedIn sandkasse

Ved at du opretter en LinkedIn sandkasse, får du et lukket testmiljø, hvor du og eventuelle kolleger kan “lege” og eksperimentere, og poste indlæg uden at jeres netværk eller andre på LinkedIn kan se med.

Dermed kan du se, hvordan et indlæg helt konkret tager sig ud indholdsmæssigt og visuelt i nyhedsstrømmen, og finde frem til stavefejl, tjekke links og lignende.

Du kan også få feedback fra kollegerne eller andre du har inviteret til at være en del af sandkassen. Dermed kan I populært sagt spille jeres indlæg bedre, inden I poster dem på den personlige profil eller virksomhedssiden.

En måde at undgå at stresse for meget omkring publiceringstidspunktet, handler om at planlægge og producere indhold på forhånd.

Jeg kan selv have en tendens til at producere indlæg eller artikler fra morgenstunden af. Dermed bliver jeg nogle gange presset tidsmæssigt i forhold til at nå at få indholdet produceret færdigt således, at jeg kan få det publiceret omkring klokken ni-ti stykker om morgenen.

Jeg forsøger derfor på, at blive bedre til at planlægge og producere mine opslag på forhånd således, at tekst, grafik, video eller PDF-fil er klar senest dagen før selve publiceringstidspunktet.

Det gør jeg ved at få produktion og publicering ind i en indholdskalender, der hjælper mig med at minde mig om, hvornår jeg skal få skrevet tekster, lavet grafik og lignende for at opslaget kan publiceres til en bestemt dato.

Gratis årshjul for 2024 og 2025

Min kollega Eva og jeg har lavet en komplet indholdskalender og årshjul for 2024 og 2025 med opdeling i uger, måneder og kvartaler. Skabelonen er lavet i Excel således, at du nemt kan redigere i den og eventuelt også tilpasse den.

Du kan downloade indholdskalenderen og årshjulet helt gratis via linket nedenfor. Du skal hverken aflevere e-mail adresse eller noget andet for at få skabelonen, og du er også velkommen til at distribuere den til kolleger eller folk i dit netværk.

Download gratis indholdskalender her »

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *