Sådan får du flere læsere af dine LinkedIn artikler

Eksempel på LinkedIn artikelSådan får du flere læsere af dine LinkedIn artikler (tidligere som LinkedIn Pulse) er en lille guide til, hvordan du fastholder nuværende læsere og samtidig tiltrækker nye læsere.

LinkedIn artikler, som er LinkedIn’s blogunivers, bliver mere og mere populær. Det skyldes dels, at det er super nemt at skrive en artikel (det er nærmest som at skrive i et Word-dokument) og dels at det er en meget effektiv måde for dig at nå ud med dine budskaber i dit netværk (og dit netværks netværk), da disse artikler jo er en integreret del af LinkedIn. Og sidst, men ikke mindst, så bliver content marketing tankegangen mere og mere udbredt som en måde at sælge og markedsføre sig på, og her er LinkedIn artikler et åbenlyst godt valg til at komme igang når det gælder professionel blogging.

Dermed kan du på en let måde dele ud af din af din ekspertise og viden, kommentere og belyse aktuelle problemstilling eller muligheder. Eller ligefrem lave en specifik guide, som hjælper din målgruppe med inspiration, tips og tricks indenfor et bestemt fagområde. Og i modsætning til de almindelige indlæg (også kendt som statusopdateringer), som forsvinder fra din profil efter 14 dage, så vil dine LinkedIn artikler altid være knyttet til din personlige profil. Dermed kan du kan du bruge det som en form for dokumentation for din ekspertise og viden overfor såvel kunder og samarbejdspartnere som kommende arbejdsgivere. Dette er i sig selv en god grund til at komme i gang med at blogge således, at du begynder på at opbygge dit digitale professionelle omdømme.
 

Sådan får du flere læsere

Husk at udstille udbytte og værdi i dine blogindlægFor at du kan nå ud til så mange læsere af dine budskaber som muligt, så drejer det sig helt grundlæggende om, at du skal skrive artikler af høj kvalitet.

Med høj kvalitet mener jeg først og fremmest, at artiklen skal have en så stor grad af relevans for dem du ønsker at kommunikere til og komme i dialog med. Dernæst er høj kvalitet også, at du giver dine læsere en eller anden form for værdi og udbytte. Artiklen kan eksempelvis indeholde inspiration, idéer eller konkrete forslag til løsning af en given problemstilling, eller dit professionelle perspektiv på en tendens, som læseren kan relatere sig til og bruge i hverdagen.

Sidst, men ikke mindst, så er høj kvalitet også, at blogindlægget er godt skrevet, altså at det er skrevet på en måde som er flydende, og giver læseren lyst til at læse hele artiklen. Pas i den sammenhæng på, at du ikke bruger for indforståede fagbegreber, som du selv kender alt til, men som din målgruppe måske ikke forstår. Samtidigt må et artiklen gerne være skrevet i “talesprog”, da det kan gøre artiklen mere autentisk og skabe mere tillid til dig som blogger, fordi at læseren kan “mærke” hvem du er gennem din skrivestil.

Og nå ja, så skal du også huske at få en kollega til at læse korrektur på artiklen – både i forhold til indhold, men også på stavning og grammatik :-)
 

Skriv regelmæssigt: Det giver også flere læsere

Et andet godt tip til at få flere læsere er, at du publicerer regelmæssigt. Hvis du regelmæssigt laver gode artikler, som er relevante og skaber værdi for dine læsere, så kan du ikke alene få dem som læserskare, men du kan også tiltrække nye læsere. For dine faste læsere vil med stor sandsynlighed like, dele og kommentere dine artikler, hvilket spreder dem længere ud i netværket.

Jeg vil foreslå, at du går efter at skrive en artikel á 300 til 600 ord hver måned til at starte med. Så kan du jo altid øge frekvensen og udkomme oftere, når du kommet i træning som LinkedIn skribent :-)
 

1 billede siger mere end 1.000 ord

1 billede siger mere end 1.000 ord Husk det gamle ordsprog med at 1 billede siger mere end 1.000 ord.

Supplér derfor gerne din artikel med billeder (af høj kvalitet og som du har rettigheder til), grafiske elementer som eksempelvis infografikker og/eller videoer. Det kan være med til at forstærke dine budskaber, og det kan også gøre din artikel mere visuelt indbydende. Gør specielt meget ud af selve artikelbilledet, altså det store billede lige over overskriften, da det helt rigtige “coverfoto” vil tiltrække ekstra læsere.
 

Disse fejl koster dig læsere og måske også dit omdømme

Lige som at du kan tiltrække flere læsere af dine LinkedIn artikler, så kan du gøre ting, som gør at du ligefrem mister læsere eller i værste fald ødelægger dit professionelle digitale omdømme.

Det siger næsten sig selv, at den “nemme” måde at miste læsere på er, at gøre det stik modsatte af, hvad jeg anbefalede i starten af mit blogindlæg, altså at du skriver om noget der er irrelevant for dit netværk, ikke skaber værdi eller måske ligefrem “støjer” med irriterende budskaber.

Lad vaee med at saelge, hvis du vil saelge - Social Selling CompanyDernæst skal du undgå at tale om dine produkter og enhver tale om priser, kampagner eller rabatter er forbudt! Du kan ganske enkelt ikke skrive et godt ekspertindlæg og derved udstille din ekspertise, for så til sidst i artiklen at skrive, at der i øvrigt er 20 procent rabat resten af måneden. Du skal faktisk ikke engang skrive noget i retning af “hvis du vil vide om, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed med vores produkter bla bla” – det virker også sælgende. Så lad være med at sælge via en LinkedIn artikel. Det giver hverken flere læsere eller kunder i den sidste ende – tværtimod kan det give negative reaktioner fra dit netværk og ødelægge dit omdømme.
 

Opsummering

Jeg vil slutte mit blogindlæg af med en lille opsummering over, hvad du kan gøre for at få flere læsere af dine LinkedIn artikler, og hvad du bør undgå:

  • Skriv om et emne, som har relevans for din målgruppe
  • Brug fagtermer som din målgruppe kender til og selv bruger
  • Skriv artikler på end 300 ord for at få Googles opmærksomhed
  • Artiklen skal give læseren en eller anden form for værdi og udbytte
  • Brug en flydende skrivestil og tjek at stavning/grammatik er i orden
  • Skriv regelmæssigt så du både holder fast i læserne og udvider med nye
  • Brug billeder, grafik og video til at gøre artiklen visuelt indbydende
  • Priser, kampagner og rabatter er helt og aldeles forbudt
  • Del derimod gerne ud af værdifuld og brugbar viden og inspiration

Jeg har også lavet blogindlægget som en podcast episode

Jeg har faktisk lavet blogindlægget som en episode i vores podcast, hvis du skulle have lyst til at lytte i stedet for at læse. Du kan høre podcasten på iTunes på dette link eller ved at klikke på play-knappen nedenfor.

Du kan også abonnere på vores podcast, så du automatisk får besked når der kommer nye episoder. Det er helt gratis og utrolig nemt, og du kan altid afmelde abonnementet. For at abonnere på podcasten via iTunes, så klik på dette link. Hvis du har en Android smartphone kan du abonnere på podcasten via Stitcher på dette link. Du kan også abonnere på vores podcast via SoundCloud ved at klikke på dette link.

God fornøjelse med at tiltrække flere læsere af dine LinkedIn artikler :-)

De venligste hilsner

Leif Carlsen

PS: Hvis du ikke har prøvet at skrive en LinkedIn artikel endnu, så kan du finde inspiration i vores helt gratis LinkedIn artikel guide, som du finder lige her.
 
[Dette blogindlæg er opdateret 6. januar 2018].
 
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *